Wednesday, April 30, 2008

Special Discount at Marrybrown

Everyone in the office were busy for these few days. We had 45 minutes for lunch today and we'd decided to do lunch at Marrybrown at Seksyen 7 Shah Alam. At times when we're in hurry, this Marrybrown branch would be a good choice for a quick meal.

These two burung kakak tua were busy on the phone. Kicauing away like I was not there. But that was the most 'quiet' moment that I can have, as they were wispering. Their larling was on the other side of the line kot.


I like the food here. The chicken was crispy and tender. The service was good, friendly and was pretty fast.

Suddenly Puan Tod-tod did something so funny (and senget) that I laughed until I almost farted. Oopss..

What surprised me was that the lady boss came to the counter as I order my lunch.
"Ni Ah Josh kan? i read your blog." before turning to her staff and said, "bagi dia 10% discount ye."

Aiyoooo... terharunyerrr Ah Josh ni.... dapat diskaun kat Marrybrown. Not only I got the discount, the two burungs also enjoyed the special offer.


I intended to approach the lady boss after the meal and thank her again for the treat. But we were in the hurry and was unable to do that. Apparently the Akak boss (marrybrownshahalam) did left a comment in my previous entry about Marrybrown. Terima kasih banyak-banyak Kak. Josh terharu dapat discount.

MIM, jangan jeles...

21 comments:

moshee said...

wah..glamernya..nak autograph :P

Josh said...

[moshee] eleeeh... Moshee lagi glamer. Hari-hari ada je yg mintak moshee tandatangan, kan? kan?

RizaL said...

hek eleeeeh.. 10% jer... takde makna nyer hehhhehehe

Josh said...

[Rizal] Tu ikhlas dari akak tu. I'm thankful anyway.
Kalo Rizal yg belanja baru bermakna ye?

Kembara Musafir said...

Allo... ini mesej utk akak Boss kat Merry Brown Shah Alam... Akak Boss, can do something about the outlet at Dubai one huh? outlet depan Burjuman kat Karama... alahai, idup segan mati tak mau... dulu can get fried rice with the chicken (tukar dgn fries) - sedapppp... but now can only get white rice... anthr thing... kat outlet Dubai airport tuh, ada ker dia nak peghangat the chicken in the microwave...? kena sembur skali dgn King Kong Ipoh nih...! (King Kong rule nbr one on fried chicken : never reheat fried chicken in a microwave, daging ayam jadik liat...!)... sayanglaaa...!! we have to save guard our products, our brand...!! tu yang kengkadang geram kat Pinoy2nih, main hantam saja ikut suka depa...! long live Malaysian products! long live MarryBrown... keh keh keh...!

Inah said...

josh dah jadi fames ames :)..lepas ni boleh la jadi duta marrybrown :P

ja-anuar said...

Josh,

Nanti kja turun ke sana bolehlah kja usung josh sekali pi marrybrown.. muka Josh laku, muka kja org tak kenai...

budleee said...

hahah

josh jadi duta utk koleh dia

skrg jadi marry brown lak

heheheh :D

Beruang Madu said...

Waaaa. glamer nya dia... tahniah tahniah... banyaknya kejayaan blogger blogger sekarangkan.. Abang teringin Yahoo ambil abang jadi model setiap kali bukak page yahoo tu...do u know how?? the whole world will know me... tapi harap takder terrorist yg culik abang kan... pas tu letak kat tempat tinggi, pas tu bagi makna sushi.. tidakkkkkkkk!!! tapi tetap lah nak jadi model kat muka depan yahoo tu... hahahaahha

Josh said...

[kingkong] Adui... sedihnyer MB kat situ king kong. King Kong ambik alih je lah branch tu.
Takpe, bila king kong balik Mesia ni Josh bawak king kong gi jumpe akak boss ni ye.

[inah] Duta Marrybrown?? tak terpikir pun.

[kak Ja] e'eh Kak Ja, jangan cakap camtu kak. Muka akak pun glamer jugak, muka mak yg penyayang. Kalo akak ke sini, sure Josh bawak akak ke branch ni. Tu pun kalo akak boss tu bagi discount.

[budlee] Josh kena pindah ke Jalan Duta lah, baru sesuai, kan?

[beruang madu] Aiyo, kat muka depan Yahoo?? Glamer tu. Josh sokong! Tapi kalo diaorang demand nak muka abg tapi badan beruang camner? nak?

Chen said...

you're famous!!!!

Josh said...

[chen] no lah, Chen-chen more famous lah.

RizaL said...

wah jadi DUTA marrybrown ek.. hehe... nanti kena nyanyi2 mcm AC Mizal n Jalaludin Hasan tu... hehehe... mesti kiut giler... kena pakai baju beruang tu ker? hehehe

Josh said...

[Rizal] tu beruang ke maskot MB tu?? bukan chipmunk??

YAZrIE said...

Josh: apa yg smpi gelak besar hingga hampir2 nk terkentut tu??? hahahahaahahahahha....

Josh said...

[yazrie] tu kena tanya si burung kakak tua Puan Tod tu.. memang kelakar sangat.

YAZrIE said...

Josh:macam mana nk tanya? apa kata Josh jadi org perantaraan..Josh tolong citerkan...hehehe

Josh said...

[yazrie] burung tu tanak.

YAzrIE said...

josh: i mean, apa kata JOSH yg sendiri cerita kan Yaz...tak yah nk tanya2 burung murai ke belatuk ke kakak tua etc...opsss..*matilah kena pelangkung

Josh said...

[yazrie] haa...... nanti Josh report kat burung kakak tua tu.... ;-P

YAZrIE said...

muahahahahahahaha.....*lareeeekkkk