Wednesday, April 23, 2008

Nak muntah...

A simple question was asked in the exam. Meant to be a bonus for students. But this was one of the muntahing answer. I'm shocked.

The question was "What are the functions of water in a living biological system?"
Lubricant?
Source of ENERGY?

......nak muntah...

17 comments:

Anonymous said...

hahaha..patutnya josh muntah je atas answer sheet dia then pulangkan balik..msti dia akan ingt smpai bila2..that's the problem with the students, tanya je yg takde dlm lecture notes mesti tak bole jawab, even that's very simple question or general question je..i pun pernah tnya soalan nie

"How DNA could be damaged" jawapan my student "sebab USA bom hirosyima and nagasaki, jadi semua DNA rosak...mcm nak je i bom budak tu..hehehe..

RizaL said...

ahaha.... what student education level r u teaching by the way? It looks like the work of some of my students.... hehehe.... they're not dumb, just being a smart-ass. Water acts as a universal solvent, a medium for most chemical reactions in living cells and also causes turgidity in plant cells :) huh huh huh.......

Josh said...

[anon yang jauh] Lagi kelakar la jawapan student A tu. hahahahaha... Bom je dia tu. Soalan yg senang sangat.

[Rizal] The answer for the question: Water is part of the cell structure, they acted as solvent and also a medium to transport nutrient and minerals to various part of the biological system. Rizal pun boleh jawab, pandai Rizal.

Beruang Madu said...

hahahahaha ari nak wat apa?? lubricant?? aair liur dia ke hapa... ni otak budak dah sama ngan Abg Bear... asyik fikir porno jer... opssssss!!! soreeeee!!!!

Josh said...

[beruang madu] Aiyooo.... abg Bear je lah yang tau. hahahahahahaha

YAZrIE said...

hahahahahahahahahaha....yg best jwpn LUBRICANTS...aiyooo..pengsan wooo..

RizaL said...

tu la LUBRICANTS... motif jawapan mcm tu... biasa jer :P huhuhu

Inah said...

adooi..tergelak inah..source of energy??

penah sekali..my question dalam final exam sem lepas

Nyatakan jenis2 diabetes

~i was hoping depa akan bagi jawapan diabetes type I and II or diabetes melitus or insipidus

Answer: kencing manis adalah kencing yang dihasilkan oleh badan kita dan tidak mematuhi fisiologi manusia

??? apekah :(

i wonder..ape diorg buat masa i mengajar..nasib baik sorang je yang jawab mcm tu..kalo ramai sure i developed hipertensi

Chen said...

do u want some anti-vomiting pills? I can some pass to you, for RM0.80 per pill.

Shah said...

Water can use as lubricant??? In that case I've been wasting money on those strawberry flavoured lubricant :-)

Inah said...

i wonder wat kind of lubricant the students referred to.. :P

but definitely in this comment box, everybody thinks 18SX :P

Anonymous said...

what an answer Dr. Shah! Brand ape yer perasa strawberi tu? hehe

awieworld said...

erm....errrr....nak komen ker nie???..tak yah la,,,yg lain dah jaawab....hehehe....bijak! bijak!! :P

Josh said...

Ish ish ish ish.......... Josh geleng kepala tengok comment-comment kat sini. Dah Josh circle water as energy source, tapi rata-rata comment yang lubricant tu.... ish ish ish ish.........

[yazrie] aik? sebut je lubricant terus pengsan?? pesal?

[Rizal] jangan monyet... hehehe

[Inah] Semua-semua comment lubricant yang keta ngan motosikal kita pakai tu. Inah jangan pulak pikir pasal yang 18sx ye. ish... inah nii....

Josh said...

[chen] No thanks. I'll use plastic bags. hehe

[shah] ada ke lubricant enjin yang berperisa strawberry?? Beli kat maner tu?? ;-P

[anon] Brand Shell kot, ke Petronas??

[awie] memang bijak budak tu.

YAZrIE said...

Pengsan sbb tak terpikir jawapan mcm tu..tu yg mcm nk pengsan..hehehhe...

sebenarnya source of energy tu sket je betul..TAPI dlm kontek soalan Josh tu mmg la SALAH sgt (tudiah...SALAH SANGAT) jawapannya..patut ada huraian kalau nk jawapan source of energy..tapi ni bukan soalan fizik..ingat ni energy coversion ker?? potential energy-kinetic energy..sesungguhnya sgt salah jawapan tu..heheheheh...

aziziaziz said...

heh..heh budak2 sekrg.. instant recipe .. score A's like hell, but ? .. you guys have the answers