Friday, April 18, 2008

Finally But Not Yet

Final, I had received the long overdue letters yesterday late evening. They took more then two weeks to meet and discuss, and discuss again and again to finally came up with the decision (I was told). Note the date '2006'. Yes, it has been that long.


I'm happy, yet reserved. I had received letters like these before but some one claimed they're invalid, and gave all sorts of reason so that I don't get what I supposed to get (kan, anonymous yang jauh tu, kan?). Though that person is no longer in power, I'll still have to wait until I got my pay by the end of the month, only then I'll be really happy.

If you're blur with what i'd written above, read this entry.

26 comments:

suw said...

wahhh..orang kaya baru..cmpur ngan backpay, bile nk banjer haks?

cute panda said...

wah... lebih setahun tunggakkan... nanti 27.04 ni sy kat KL boleh blanja la:-P

Anonymous said...

horray! josh at last you can smile panjang2..but kena tunggu sampai hari gaji tau baru boleh lompat2..kita kan dah biasa terkena benda nie..hehehh..bestnye dpt backpay dr 2006..boleh la beli rumah di Bangi d 7..hehe..tunggu la saya balik baru makan besar...saya punya dorang tak nak bagi ke???i'm still keep the letter tau..

budleee said...

jap2 i confuse..

private institusion also got elaun rumah and other elaun kaa

:: NbC :: said...

wahhhhh, congratsssss...! kita tumpang happy 4 u Josh..

errr tetiba tekak terasa satay kajang.. hahhaa

Inah said...

wallawei..banyak ni backdated :)

happy for u josh :)

lagi happy kalo inah lulus viva..nanti kita celebrate sesama ye :)

Shah said...

Congrats bro. Patience finally pays off. Baca entry ni terus terbakar semula kat manusia dengki yang asyik sabotaj your promotions previously tu....

Beruang Madu said...

Josh... tahniah tahniah... sabar sungguh Josh selama nih kan... hah!! senang hati kami dengarnya...

Ramai tak Josh yg jadi mangsa pendengki tu?? Kesian kat Josh, kesian jugak yg lelain tu... tapi berbaloikan kalau bersabar...??

awieworld said...

tahniah...u mmg layak...

tahniah sekali lagi...

moshee said...

wah..ade elaun keraian..marilah meraikan kami nih..hihiihi..can't wait till end of next week..

YAZrIE said...

JOSH: First and foremost-CONGRATULATIONS on the promotion..heheheheh...Naik pangkat ke PROFESSOR ke? WOWWWWWWW....nnt leh le dpt Prof Emeritus plak...hmmm...sure senyum MUNCUNG bertambah lagi PANJANGGGGGGG....naik gred lagi...DG 52 eh?? heheheheh...apa2 pun saya tumpang happy....syukur, murah rezeki...

shahril aley said...

tahniah.... selamat bergembira di hujung bulan. boleh plan gi honeymoon plak lepas ni.

Josh said...

[suw] Mana ada back-dated payment? yang tu x pasti lagi lah. Kalo ada sure josh belanja semua. Ni memang confirm.

[cute panda] Tunggakan ngak ada pak, tu belum pasti lagik. Lor, panda, 25~27 Josh kat Riau ler. Takde kat KL.

[anon yang jauh] Takyah tuntut-tuntut dah A, Sekarang A kat Sheffield pun dah jauh lebih baik daripada duit seco'et tu. kan? kan? Balik Mesia nanti Josh belanja ye, tu pun kalo confirm gaji dah masuk akaun lah. Bukannyer kita tak tau perangai diaorang kan. Bangi D'7 mahal sangat. Tak mampu, Josh mampu beli bangalow yg kat Country Height je. hahahahaha

Josh said...

[Bud] Kat tempat kerja Josh ni kan, walaupun private, tapi semua dia nak ikut gomen. Baguslah camtu.

[pinky] tenkiu-tenkiu. Ei? tiba-tiba rasa sate kajang kat tekak? Ish ish ish... pinky ni bertahun-tahun gosok gigi kot, terasa sate yang pinky makan dua tahun lepas. Ish ish ish...

[inah] Backdated tu ada ke takde ke, tak penting, yang penting Inah belanja lepas viva. Kan? Kan?

Josh said...

[Shah] Thanks brother. I'd learnt patience and endurance, now I'm stronger. Orang tu masih wujud, tapi dah x berkuasa. Will give u a treat once i got my pay, tu pun kalo Shah tak takut jadi mok-mok. hehehe

[beruang madu] Terima kasih Bang. Setahu Josh, lebih kurang 4~5 orang yang kena teruk, dan beberapa kena lah jugak, macam kwn josh yg dah kat Sheffield tu. Kesian diaorang. Bang, seafood kat KS nak?

[awie] THanks my friend.

Josh said...

[moshee] sure, kalo dah masuk gaji hujung bulan, Josh raikan moshee aiskrim kon RM1 satu. OK kan? hahaha.. gurau je, will treat u all something good.

[yazrie] Ish, belum terrer sampai tahap professor lagi ler. Pembantu tukang sapu je. hehehehe. But seriously, I'm happy for now. Thanks for your kind words.

[shahril] Thanks my friend. Honeymoon tak cukup duit, honeystar dua kotak boleh. hehehe.. Yes, I'll celebrate with my wife.

Inah said...

ale..inah blanja ke??hehehhee..ok ok..belanja sate 3 batang..cukup tak??lalalalallaa

YAZrIE said...

JOSH:hehehehe..tapi paling kurang pun sure Associate Professor, ye tak? heheheh...dasat lah..i tak daya nk smpi PhD...hehehhe...kalau terbuka hati insya Allah nk smbg PhD gak...

ja-anuar said...

Josh,
Tahniah... Kalau dah rezeki kita, tak kemana kan? Cepat atau lambat je... Tumpang hepi sama...

Josh said...

[yazrie] sambung, jangan x sambung. er... AP? tak lah. Josh x layak.

[Kak Ja] Terima kasih Kak Ja.

budleee said...

hmm ikut kerajaan punyer system.. ic2

naik tangga gaji le..

more benefits :D

shall we see a X5, M class, XC 70 in a couple of more years ;)

Beruang Madu said...

Seafood kat KS??? Nakkkkkkkkkkkkkk jom jom jom jom... errrr bile tu yer??

Inah said...

nak ikut gak ke KS!!! jgn tinggal budak yang nak viva in two days lagi ni :P

Josh said...

[Bud] er... BMX ada ler, apa ntah class yg Bud tu semua Josh x kenal. ;-P

[beruang madu] sabar-sabar ye bang, Josh kena arrange masa ni. Tapi kena bulan depan ye.

[inah] er... ikut?? KS?? budak???? viva???? apa tu?? siapa tu?
hehehe.... boleh je Inah. date belum decide lagi.

wahdi said...

Waaaaaa congrats Josh!!!
sioknya~~~

Josh said...

[wahdi] memang best Wahdi. I smile more often nowadays. hahaha