Thursday, April 24, 2008

Lunch With Budlee

I had some official matters on somewhere nearby to Budlee's lab this morning. I called him for lunch and he brought me to this place, tempat yang femes dengan kambing bakar dan sotong bakar.

You can smell the grilled stuff from the parking lot. By the way, it's located at Sungai Merab. Lariz is the place.

Bud was telling me that he was trying to figure out on how to describe to Abg Bear on the route to this place. I agreed. It's quite tricky and difficult to tell people how to come to this place. It's not really hidden, but it's way far from any highway. It's not a place that you can spot road sign easily either. Takyah cakap lah, bawak je lagi senang.

I love the grilled squid. Very juicy and fragrant.


I realized that I had been there, ages ago. It had changed a lot.

16 comments:

budleee said...

heh heh

i forgot to mention to you josh, today was my first time going to La Rizz alone. I was kinda nervous sebab takut lupa jln..:p...

Josh said...

[Bud] Hahaha... Bud ni... Anyway, if you ask me to show the way to Sg Merab, I would use the bangi road. It's much shorter distance and easier.

Thanks Bud.

Inah said...

kalau ade hal dekat area hkl..jgn lupa roger2 inah and shahril aley :)

Josh said...

[Inah] Orait. Inah nak masak untuk Josh ke?? Ke Shahril yang masak?? hehe

Beruang Madu said...

Ahhhh keterlaluan, keterlaluan kamu Budlee... akuh kechewa.. kechewa... kenapa lah aku tak pernah di bawak ke mari...?? kurang lawakan aku ini?? Kurang tinggikah kasta ku ini.... huwaaaaaaaa.....

Budlee?? bila nak pegi ni... Josh tolong lah buatkan peta ke sana dari tol Bangi ker Kajang ker...

Abang nak jadi Duta laris pulak... jadi dua produk duta ni bagus jugak...

shahril aley said...

tersedak mcm ade SESUATU sedang berlaku di sini maka terus jengguk2 tuan tanah. ohhh... josh kitorg keja kat area HKL je la bukan nye dok sana. tak boleh bayangkan kalau kitorg masak kat opis smata2 nak bagi josh makan. hehehe....

ohh... my favorite gak sotong bakar. kat kedai tu ade buat delivery tak? nak minte tolong hantar ke pekeliling daging kambing & sotong bakar itu.

budleee said...

heh heh abg bear dtg lah upm for lunch nanti sy bwk lah gi sana :)

:: NbC :: said...

jelessssss... semua fav blog buat entry makan2.. huhu

Josh said...

[beruang madu] kesian abg x dapat ikut. Tapi tupai-tupai kan ada? hehehe

Kalo ikut jalan yang Budlee tunjuk tu, jauh, nanti Josh tunjukkan jalan melalui tol kajang ke bandar baru bangi dan terus ke Sg merap. yang tu senang. Takyah lukis la bang. Nanti abg sesat jugak. Kita bawak je.

[shahril] o ye ke x dok kat situ. Maksud Inah Josh hanya boleh roger2 ngkorang bile dekat-dekat HKL je lah ye, lain tempat takleh ler ye? ;-P

Suka sotong bakar jugak? best, kita peminat sotong bakar sedap. Pasal delivery tu, takyah lah, nanti dah sampai kat tangan Shahril makanan tu dah habis dimakan delivery boy.

[Budllee].... kan... dah agak dah abg bear akan merajuk. ;-D

[pinky] Kita makan 3 kali sehari pinky, sure ada blog entry makan-makan... hehehe.
Pinky nak masukkan tempat ni dalam senarai 'to do lish' bila pinky balik sini ke tak?

:: NbC :: said...

Josh.. owh musti masuk... hehhee
(tgh kira ni sempat ke gi semua dlm sehari je di KL tu.. hhahaa)

Shah said...

Alamak satu lagi tempat nak kena gi cuba try test tengok makanan dia... Macam mengancam kalbu aje dari gamabr2 ni...

Inah said...

doc..kalo tempat lain pun boleyla roger2..ayyaks :P

doc nak rasa inah masak?bley2..ckp nak makan ape :)

Josh said...

[pinky] Lor... sehari je ke pinky, change your itinerary. dok KL seminggu, baru cukup.

[Shah] Mengancam kalbu? your language so profound lah. hahaha. Yes, it looks nice, and taste quite good too.

Josh said...

[inah] Taukeh, Tom Yam Seafood dan rendang ayam please.

Veronicle said...

Kambing Bakar? Never heard and never tried that before :P Will go jalan-jalan cari makan for kambing bakar soon :D Anyway, cool blog you have there :)

Josh said...

[veronicle] hi there. thanks for visiting my blog. u should try the kambing bakar, very nice.