Thursday, April 10, 2008

My Garden Again

My previous entry was a bit unsightly, so I thought these photos might sooth the sore. hehe. Well, actually I took these photos last Sunday and had the photos resized, ready for the entry.

My garden was infested with locust, feasting away my sausage plant. Erm... just one locust. This one.

I bought this deer-horn fern three years ago. It had grown big now, so big that the 'horn' produced reaches almost 5 feet.


I find that this log and the chain are quite 'matching'.

The shadow of the curry leaves casted on the lotus leaf.

Hope you all like these photos.

24 comments:

:: NbC :: said...

tanteknye garden.. mcm2 ada..! (mcm astro nyer tagline)

curry leaves pon ada.. fuh (i'll put 'curry' into my list) - ni sesi qada2 i nanti.. hahahaha

Chen said...

there's a nasty grasshopper in ur garden!!! kill it!! KILL IT!!

Josh said...

[pinky]A'ah pinky, memang macam-macam ada. Daun pandan pun ada.

[chen] Not nasty lah chen-chen, it's tasty.

YAZrIE said...

JOSH: TASTY????? haiyoooo....takoot lah josh ni, taste kat belalang plak

Josh said...

[yazrie] heheheh... kita ni kan, Yazrie, kalo bercakap ngan ayam, kita berkokok, kalo sembang ngan kambing, kita mengembek. So, kalo chit-chat ngan Chen?

Inah said...

cantiknya ur gardenn..sgt suka gambar last iteww.. :)

josh tanam tak sayur2?..i mean mcm misai kucing ke..ulam raja ke..pokok cili ke?

ade pokok mangga tak??josh suke tak mangga??umah inah ade pokok..kalo nak..leh amik bijik ni tanam dalam garden joshh..lalalalalala

YAZrIE said...

JOSH: kalau chit chat dgn Chen? errr..tak paham...heheheheh

Josh said...

[inah] Thanks for the compliment Inah, garden Josh kecik je, muat beberapa pasu je. Sayur memang tak tanam.

Aik? bagi bijik je? Kurang asam. Bagi ler buahnyer, nak 5 kilo.

[yazrie] Kan si Chen-chen tu suka yg pelik-pelik, pastu selalu buat entry yang boleh buat orang muntah, so Josh ikut ler perangai dia bila comment. kan? kan?

wahdi said...

tgk all those nice pics..ingat zaman2 kerja as a landscape designer dulu...

Josh! ur plants semua nampak sihat!

Josh said...

[wahdi] Oh thanks. memang sihat. sebab bagi baja dan siram setiap hari.

YAZrIE said...

WAHDI:Josh bagi baja tahi kambing!!heheheheh..itu pasal la sihat


oooo..itu mcm ka...masuk kandang kambing mengembek etc....kalau masuk kandang josh kena buat bunyi apa plak? hehehhe

Josh said...

[yazrie] Tak, Josh pakai baja tahi beruang. kah kah kah... kan abg bear?

kalo masuk kandang Josh, erm... erm.... buat bunyi kentut je lah. hahaha

Beruang Madu said...

Josh... tanaman nampak sihat semuanya... of course tengoklah sapa yang jaga.. Dr pokok gitu... tapi patutnya Josh ada bela tupai seekor dua tau...baru taman nampak cantik

Josh said...

[Beruang madu] Terima kasih atas pujian abg tu. A'ah, Dr. Pokok. hehe.

Josh x minat tupai ler bang. Josh suka beruang. Bela sekor beruang madu kat taman Josh boleh? nak bela yang boleh buat synchronize swimming. Maner boleh dapat yek??

(larriiiiiii..... sure abg bear nak piat tinger Josh, lariiiiiiii)

Chen said...

ahem! what's all this tahi beruang talk :)

YAZrIE said...

JOSH: buat bunyi kentut??? aiyooo..*tutup idong.....

kok@un said...

nice pictures!

Josh said...

[Kok@un] hey brother, long time no see. Thanks for the compliment.

Shah said...

Cisss.. Jealous!!! Jealous!!! :-)

Josh said...

[shah] Jealous? pasal garden ke pasal photos?? hehehe

Beruang Madu said...

cantiknya gambar garden dia... saja jer nak wat orang jeles dia ada tanduk rusalah, keladi lah, rantai lah tapi bab belalang tu abang pun tanak... bagi kat Chen... dia suka makan goreng jer

Josh said...

[beruang madu] hehehe... jangan jeles bang. Rumah abg pun CHANTEEK sangat tau, kita tengok pun dah jeles. Pasal Belalang tu dia dah merajuk, ntah hilang ke maner dah. Sian Chen tak dapat makan.

kok@un said...

U can join this competition:-
Malaysia Flora Fest 2008 - Photography Contest

http://www.fujifilm.com.my/eprint/v3/LatestNews/photography_contest/index.asp

Josh said...

[kok@un] Thanks for the info, brother.