Tuesday, April 15, 2008

Newborn in the Family

Disclaimer: Entry in tidak sama dan tidak serupa dengan entry Beruang Madu yang ini.

Introducing to you.. er... erm... well, a newborn baby to my brother-in-law's family. Still no name given. Very cute and small. But too fragile and too soft for me to handle her for now. I'll just wait for another two to three weeks until she's 'stiff' enough for this rough uncle.



Her elder brother, two years old by now, had 'suddenly' grown up. Ever since the birth of his little sister, he had been behaving well and acted like a big brother. Now, he can play games by himself, having meals by himself and even take off and put on clothing by himself.



It's fun to see children enjoying themselves, and behave well at the same time. I don't know how to deal with little hooligans. Mungkin Kak Ja tau kot.

23 comments:

budleee said...

aiyo josh... can handle fragile dna and mend your garden but cannot hold a new born ah..

:D

relek bro.. even if before you accidently dropped the baby, your wife an in laws maternal instict will kick in and kick you out to the TLS swimming poool

hehehehhheheeheh :p


*just kidding mah.. :)

Josh said...

[bud] hahahaha.... ya lor, the newborns are too soft for me, nanti silap dukung ada yg patah kang, pengsan Josh nanti.

YAZrIE said...

Josh: MASA NI LAH NK PRACTISE..tak gituu?? oppsss..

Josh said...

[yazrie] Takut, nanti bencana ngeri berlaku. Kalo nak practise, kena tunggu bila Josh dah cukup 'tabah'. hahaha

Inah said...

bro josh takut nak handle baby ke??ayyaks..cuba try test slow2 :)

bro dah ada baby ke?

Josh said...

[inah] Dah acu-cuba-try-test-uji dah Inah. Takutt... I mean, yg baru dilahirkan lah, kalo dah 3, 4 minggu tu dah takde masalah dah.

Pasal anak, still berusaha dengan giatnyer. hehehe.

ja-anuar said...

Josh, baru kja tau Josh blom ada rezeki dgn anak.. Sabar Josh, Tuhan tau bila masa, keadaan dan suasana yg paling sesuai utk both u n ur wife menimang cahaya mata..Adik kja, 4 thn kawin baru mengandung..Baby sulung baru 3 bulan dia mengandung lagi, dpt twins pulak.. the twins baru umur 14 bulan dia dpt baby lagi... Hah, kan?

Josh, entry Josh ari ni tentang kelahiran seorg anak, sdg entry kja ari ni tentang kematian seorg anak..

ja-anuar said...

Lupa pulak nak komen skit.. Mak kak Ja ada 16 cucu, termasuk 2 anak kja.. macam2 pesen anak2 buah kja ni Josh.. paling 'sakan' hero kja... Kja kurus kering masa dia kecik dulu!!! Penat kejar dia ke sini sana.. baru umur 6 bulan dia dah boleh panjat 20 anak tangga!!! Skg dia dh hilang lasak, dah jadi Mat Bunga plak.. so Kak Ja tetap pening!!!! banyak sgt calon menantu... hahaha!!!

awieworld said...

alahai...senang sangat dukung baby...jgn risau..bak kata lirik lagu AF..

"PErcaya..pada diri, dengan harapan dan keyakinannnnnn..nnn"...

ahaks...

Josh said...

[kak Ja] A'ah kak, Josh belum ada anak. Dah Josh kawin 3 tahun. We may opt for IVF or equivalent. Sebab kita berdua dah umur meningkat.

Fuyooo....powernyer adik KakJa.hehehe... Anak berderet-deret.

Hero kak Ja memang energetic lah Kak Ja, 6 bulan dah boleh panjat 20 anak tangga. Macam mak dia ke tu kak Ja?? hehehe

Josh said...

[awie] sesenang mana pun, kena practice jugak, kan Yazrie?

:: NbC :: said...

hehehe sama lah kita Josh... i pon x berani pegang newborn baby.. tatut terpatah sana sini kang.. hehhehe

dah lama bebeno dlm family sendirik x de baby - 27 tahun dulu je pegang adik sendiri...

ja-anuar said...

Josh,3 thn tu masih baru.. Cuba cara yg biasa2 je dulu.. Adik kja dulu pun last2 menjadi dgn fertility pills je pun..

Hero kja tu... mmmm... rasanya sampai skg blom jumpa lg budak yg lbh lasak drp dia.. Tp Josh silap... Mak dia ni lembek...hahaha..

YAZrIE said...

JOSH:hahahahahahahahha...yeahhh..practise makes perfect...hiihihihihi

Inah said...

josh kalo u dpt baby kan..inah nak jadi auntie inah yg comel dan bawak baby josh jalan2 g zoo negara..lalallalala

ohh..i love kids

bile nak kawin ni..hahahahaha

Josh said...

[pinky] Josh ada geng rupenyer. Kan, takut nanti patah sana patah sini. eeee....

[kak ja] Still trying Kak Ja, fertility pill pun dah tengah amik. Will try for a while. Thanks for your encouragement kak Ja.

Huh?? mak hero tu lembek?? biar betul! Saja x nak tunjuk kekuatan kot. ;-P

[yazrie] Yazrie dah practice?

[inah] fuyoo... sure Inah layak jadi auntie comel. janji tu nak bawak anak Josh gi zoo.. hehe

Chen said...

oh man... i am not very keen on kids la

YAZrIE said...

JOSH: i practise kat baby org je...hahaha..i still single meh! tapi tak la takut nk dukung baby..heheheh

abg.dan said...

hello! Nasib baik saya konfiden pegang baby sebab pernah train kat uni dulu bila ambik course perbidanan dan sakit puan...lariiiiik...

Josh said...

[chen] Hm.... how about make babies??

[yazrie] Josh x takut dukung baby, cuma kalo yang baru je dilahirkan tu je yang masih x berani.

[abg dan] amboi-amboi.. kursus perbidanan and sakit puan ye... manyak dasat o.

YAZrIE said...

josh:*tersenyum meleret-leret......hehehehehehehhe

Beruang Madu said...

Wahhhh lambat sangat abang nak ucapkan... tahniah Josh... semua baby adalah permandangan yg sangat indah... tak kira baby orang atau baby kucing... hati jadi senang melihat wajah dia kan... comel baby tu Josh...tahniah sekali lagi...

Pssst Josh... orang melayu ada kepercayaan, ambil anak angkat, nanti akan dapat anak sendiri, jadi biasanya mereka akan ambil anak saudara dari keluarga yg ramai anak utk dijadikan anak angkat... tak semua berjaya tapi ramai yg menjadi

Josh said...

[beruang madu] ooo.. ghitu ye... amik abg jadi anak angkat boleh? Keluarga abg ramai adik-beradik kan?? kan?? (jgn marah, gurau je)

Bukan je orang Melayu bang, org Cina pun ada kepercayaan ni.