Thursday, July 17, 2008

Dating Dengan Puan Senget

Setelah sekian lama Puan Senget menghilangkan diri dari blog Josh ni, kini dia telah kembali, tetap dengan gayanyer yang senget. Puan Senget yang baru je kawin bulan Disember tahun lepas dah berjaya dibuyungkan oleh M.S.. Tahniah!

Citernyer begini. Hari tu Josh blog pasal minum petang ngan Kak Lin, Kimie dan Ja-cha-cha kat Kedai Kopi tepi tasik Shah Alam tu. Orang lain sibuk baca isi entry, tapi Pn Senget nih terus tengok gambar makanan. "Waa.. sedapnyer pisang goreng tu...." terus dia mengidam nak makan. Dengan suka cita nyer kita bawak dia ke situ semalam selepas waktu kerja. Puan Nini diajak sekali. Kak Lin siap tolong suapkan Puan Senget lagi. Tengok muka Pn Senget yang 'I'm the happiest pregnant women in the world' tu.


Kak Lin menyibuk. Memandangkan Josh masih kurang sihat, Josh minum air kelapa je. Yang goreng-goreng semua x makan.

Naper Puan Senget diberikan nama 'Senget'? Ni jawapannyer (gurau je ye, jangan caya). Kalo amik gambar secara spontan, dia nampak ok (tegak) je.

Tapi bila dia tau kita nak amik gambar dia, kepala dia terus tak ok (senget). Gambar-gambar ni jadi bukti.

Tak sampai 5 saat, terus lentuk satu badan. Senget kan?

Kedai Kopi is a good place to have afternoon tea, or to catch up with each other after office hour. Though not serving the best pisang goreng (banana fritters) in town, it's certainly the best spot to have nice view of Shah Alam.


Join me next time? Anyone?

26 comments:

nazzman ibrahim said...

Ehhhhh tak sihat pun masih minum air kelapa ke????air kelapa bisa la mr josh tak boleh minum klau tak sihat

Josh said...

[Nazz] ye ke Nazz?? kalo ikut orang Cina, kalo panas badan or deman, minum air kelapa muda bagus... Camner yek?

Kembara Musafir said...

yeah laaa... nice view... tu lah kengkadang tak payah pegi jauh2, bayar mahal2 to enjoy a nice serene ambiance while having a cup of tea/coffee sambil "menganyam ketupat"... hahaha...

Josh said...

[Kingkong] Betul lah Kingkong. Seronok menganyam ketupat kat situ. Berjam-jam kita menyanyam kat situ tau. hahaha

shahril aley said...

jom josh lepak sana
petang ni lepas keja aley pegi sana
adahal skit....

mcm sedap plak makan goreng pisang
ingat nak makan kat marrybrown la
tak pun pak li kopitiam
arghh asiari pun okey
mana satu ni nak makan
semuanye sedap....

konfiusssssssss.......

nazzman ibrahim said...

tu la fasal tapi kalau nak makan hemtan jerrrr nazz pun tak pantang sangat tapi belakang org tua lerrr kalau depan depa kang tak habis2 kena beleter hehe

PUTUBAMBU said...

kalau ikut mak mertua putu.. tak kasi minum air kelapa kalau masa makan ubat.. pasal dia jadi potong ubat tu.. meaning that.. macam Josh makan ubat pun tak berkesan krn telah dipotong/diblock oleh air kelapa tu..

kalau nak minum air kelapa.. jgn masa makan ubat.. so ubat tu dah tak berkesan langsung..!

(macam tu le sikit lebih kurang..)

walaubagaimanapun..air kelapa memang bagus...
kalau difikir balik...org dulu2 yg takde ubat2 ni semua.. minum air kelapa lah nak kasi baik sesetengah penyakit..

Jgn ambik hati ye Josh..putu just nak share cerita je..

Josh said...

[Aley] Aduss Aley nih, nih nak mana satu?? Tapi sori ek, hari ni Josh ada meeting kat Kajang, kena rush balik lepas kerja. Inah ada nombor tepon Josh. Mintak ler ngan dia. Kalo nak datang, bagitau Josh. OK?

[Nazz] hehehe... kita lebih kurang ler Nazz.

[Putu] Oh, gitu ye. Josh x amik hati la Putu. Tu nasihat yang baik, and info yang baik. Hm... nampaknyer Josh silap minum ler tu.. ish ish ish....

axim said...

josh menganyam ketupat bersama puan senget?hehe

Inah said...

josh..dah getting better ek??huhuhu..good for u..

josh pun pandai menganyam ke? :P

syukur said...

nak join nak join...for evening tea... tapi shah alam tu jauh bebenar...jam lagi...

shahril aley said...

ala josh silap ari la datang sana
ermm tadi aley dinner kat pak li kopitiam
minum kopi ais yang best tu
makan katong laksa
katong tu ape ye?
overall mmg puas ati la
lagi2 dapat makan roti bakar tu

Shah said...

Eh Josh, I pun selalu senget bila time amik gambar lerr.. Satu badan senget terus sebab tahan nafas tak nak bagi nampak perut boroi hahaha...

Kembara Musafir said...

PB, Josh... citer "potong ubat" nih dah selalu teman dengo... same thing with lemon/limau nipis/oren dsb... kalau makan ubat, tak leh makan/minum jus buah2an tuh (termasuk kelapa)... urban legend tak...? Doktor doktor yang ada tuh silalah bagi pendapat... (Shah/Syukur/Hamdi/Chen...)

whatever it is, air kelapa nest...! kat sini boleh dapat gak air kelapa muda, but in a can, adalah sket2 cebisan kelapa dlm minuman tuh...

Josh said...

[Axim] Josh menganyam dengan semua. hehehe

[Inah] I'm getting better!
Josh dengar je selalunyer. Bab-bab menganyam ni orang lain buatkan. (betul ke??)

[syukur] maksudnyer join secara virtual je lah ye? hahaha.. memang jauh dari Cheras.

[Aley] tu ler, silap hari bulan.
Katong tu nama tempat kalo Josh x silap. Katong laksa memang best, I usually order that too.

[Shah] hahahahaha.... tu senget lain ler Shah.. hahaha..Tapi betul jugak, photographer memang kena selalu sengetkan badan.

[KingKong] adui.. sedihnyer minum air kelapa dalam tin... tak sanggup.... Tapi kalo dah xde pilihan, minum ler jugak.
ni tengah tunggu comment dari Dr.-Dr. kita tu...

PUTUBAMBU said...

ha..ko tgk tu Josh.. sampai KK kat Arab tu pun tau pasal ni..hehehe..

mana doc2 ni.. taknak komen ke?

PUTUBAMBU said...

Josh.. nanti turun kl lagilah..boleh kita gi minum sama2 ngan doc. syuk, abg. bear.. shah, mak red...hehehe..

:: NbC :: said...

nak join...!

;-)

azizi said...

temanya - sambil makan menganyam ketupat ... heh..heh..heh
* dulu tmpt tu kan restoran nelayan or A&W kot?
~ tmpt laluan jogging dulu tu josh. heh..heh..heh

Kembara Musafir said...

Josh... how come no blog update one...? bertambah teruk ker sakitnyer...? alahai kesian aku kat si Josh nih.... Mrs Josh sure bertungkus lumus kasik TLC....

mazddaud said...

hi josh,

lama tak update? tak sihat lagi ke? hopefully you getting better ok...take care!

Chen said...

hi josh! I'm feeling horny today!

Josh said...

[Putu] Nak! nak! pool party yek?? hehehe

[pinky] Jom!

[Azizi] ntah ler kawasan tu dulu tempat apa. Yang penting, ia cantik dan selesa sekarang, sesuai untuk dating. hehe

[kingkong] fuyooo.. kingkong ni macam tau je Josh ni sakit. memang sakit pun. Penat wife jaga...

[Maz] sorry Maz, x sihat, tu ler sebabnyer x update.

[chen-chen] You're back Chen? Why suddenly horny after coming back from holiday??

Chen said...

cos I went holiday with my parents and didn't get to do anything notti there! I was such a good boy!

Beruang Madu said...

bagus bagus...bagi abang kalau tak sihat lagilah kena banyak banyak makan... teruskan teruskan..

Josh said...

[chen] aiyo... like that one ah.. ok lah.

[beruang madu] hahahahaha.... ok, ok, Josh teruskan usaha. Makan banyak-banyak semata-mata nak besarkan badan. hahaha..