Tuesday, July 15, 2008

Mission Failed

I'd finally gave in to medicine. My sinusitis got worsen yesterday. My sinus was badly congested, throat severely swollen, unbearable headache, and high fever.

Sigh..... mission failed. I can't live an antibiotic free life.

Now that I'm under medication, I'm recovering fast. Hari ni MC, besok kerja.

21 comments:

axim said...

Josh,berehat elok elok kat umah tu....semoga cepat sembuh...

*best apa dapat MC,haha...kidding...anyway hope you'll get well soon..TC

Kembara Musafir said...

yeah... berehat betul2... have a good rest, recharge, tmrw mengaum balik pegi kerja (or pegi makan... hehehe...)... lariikkk...!!

Puan A said...

rest ler
jarang MC pon kan..
seronok jgk skali skala..hehe

Josh said...

[Axim] tido satu hari, pastu makan banyak buah. Ni kira rehat dah kan? Memang seronok dapat MC. hahaha

[kingkong] hahahaha... naper la nak lari? jom kita gi makan sama!

[Puan A] Seronok. heheh, memang jarang MC pun. Sekali-sekala MC seronok jugak. Pastukan, ada orang jaga, best. hehehe

ainmuttaqin said...

kesian josh...takper la dapat MC bole rest kat rumah...so take a good care of yourself..

[danial][ma] said...

hej! josh...see you must try very hard to control the pain with your will power and you brain power...well, get well soon...so don't try to read the mantra to put a spell on me...hehehehe...

Inah said...

josh dearie..have a gud rest :)

jeles ni..dapat MC ek..:)

lama inah x dapat MC :P

azizi said...

get well soon. and be good (i mean makan ubat betul2, makan elok2....). heh..heh..heh.. take care of yourself. * rehat betul2 ....

:: NbC :: said...

makan ubat yea kalo cakit.. jgn jd mcm org tu tak reti makan ubat..

sape tu..? alah org di Holland tu.. :-P

budleee said...

:D

antibiotics aren't so bad. since your condition was VERY VERY bad. At least you tried josh :)

ja-anuar said...

Hi Josh,
Kja pun ada sinusitis / allergic rhinitis.. Dah berthn2 kja berubat spital.. Dulu, masa memula start treatment, ev day kena ambik Centirizine Dihydrochloride and guna nasal spray 2 kali sehari. Skg, kja cuma spray bila hidung start rasa berdenyut2, petanda nak start bersin. Believe me, Josh, skali kja start bersin, kja akan bersin berterusan selama sehari suntuk sampai demam dan sakit habis dada n badan..n of kos, bekas surgery kja rasa mcm nak terburai!!

syukur said...

augmentin ker tu ??? u need antibiotic josh....jangan tahan tahan .. sebab bukan nak takutkan u..tapi sinus tract has good communication to brain can spread to become brain infection even brain abcess... really dun want u to end up with this complication.

Josh said...

[Ain-ain] Thanks. Boleh tido satu hari, best.

[Danial] mmm... m..... mmm....... (I'm trying to connect to your mantra using my mind) ...m....mmm........

[Inah] Thanks. Eh, bagus ler tu, tu tanda Inah memang sihat!

[Azizi] ok, i'll be good, once I get better. hahahaha.. Thanks bro.

[pinky] thanks pinky. O ye ke, patut ler orang tu pesan be good, kan?

[Bud] Yup, I'd tried, and proven. ;-D

[Kak Ja] O gosh... mesti bekas surgery tu sakit teramat sangat... kesian..
Josh punya kes lain sikit Kak Ja. Josh x bersin sangat, but nasal congestion. Then inflammation, and infections follow, pastu sakit kepala macam nak meletop, then satu badan rasa sejuk, then muntah-muntah.... aiyoo.... tak suka, tak suka.

[syukur] Yup. It's augmentin. The doctor is talking, I better listen! heheh... thanks for the advice syukur. Now that I know, I'll make sure I get my sinusitis treated immediately.

PUTUBAMBU said...

wah..semalam mc rupanya..
hari ni camne? dah ok sikit ke?

ni kalau josh jumpa Dr. Chen.. mesti dpt mc lebih sikit..hehehe..

Josh said...

[putu] A'ah, MC semalam sebab sakit teruk. Tapi lepas makan antibiotic dah semakin pulih.

Kalo mintak ngan Chen-chen, mau satu minggu dia bagi. hahaha..

Waaahh... gambar baru ye.

shahril aley said...

sudah sihat ke?
ermm tak pe skali skala sakit
hehehe....
makan ubat tu nanti sihat boleh gi marrybrown lagi
mesti manager MB tu sedih tak nampak muke josh :)

Josh said...

[Aley] Dah semakin sihat Aley. Thanks for your concern.
Ye ke akak manager MB tu sedih? hehehe,.,

nazzman ibrahim said...

makan ubat tu jangan buat koleksi plak hehehe

Josh said...

[Nazz] macam tau je ye.. hehehe... Iye Cikgu, Josh makan ubat.

Beruang Madu said...

Tu kena dok umah main masak masak lah Josh, takleh ke mana2 lagi tu... nanti makin teruk lah ...kesian dia.. napelah leh kena macam tu... simptom baru ker??

Josh said...

[beruang madu] Bukan simptom baru bang, memang camtu dari dulu lagi. Cuma kali ni Josh buat pandai-pandai tanak amik antibiotik. tu yg jadi semakin teruk. Lain kali tanak camtu dah, terus amik antibiotik.