Monday, July 14, 2008

Lunch With Inah

Inah called this morning, telling that she's on her way to Shah Alam. We had lunch together after her meeting at a neighbouring institution. Inah chose Marrybrown. Kita dok kat swing-swing.

Hm... the rice for the nasi ayam MB seems to shrink quite a lot. I asked the adik, " naper nasi tu nampak kecik ye?"

The next thing u know, they gave us extra rice. Bagus kan?

It's nice to meet up with this bubbly Inah again. She's nervous (and probably sad) that she'll be furthering her study at Aussie land in a month's time. Don't worry Inah, you'll get over with it and become a person that all of us would be proud of. I'm confident.

By the way, I'm getting better. The sore-throat subsided slightly. But the sinus infection was still bad. I'm touched by my blog readers for their concern and encouragements (and advices too). I'm taking these for relieve.

I'm sure I can overcome this without antibiotics. Be strong Josh.

22 comments:

Chen said...

hi josh. i am off to macau this wednesday morning. will be back on sunday. will miss ya!!

Josh said...

[Chen] Whooaaahhh.... go macau gambling kah? enjoy your trip yah.

PUTUBAMBU said...

kalau sore throat..putu biasanya ambik lozenges... sedap sikit..hehehe

PUTUBAMBU said...

eh, lupa nak tambah tadi..

beras dah mahal le Josh..that's why nasi tu jadi sikit...

moshee said...

oo..ni la visitor masa viva tadi ek..awat tak ajak saya sekali :P

axim said...

wahhh ni memang minggu inah membizikan diri ngan para bloggers...ish jauh la plak nak pi lepak sama sama...anyway,data nasi extra-lucky you josh..hehe...get well soon!!

Inah said...

pssst josh dearie..mekasih :)

seronok borak2 ngan josh..rasa x nak lepas pulak..hahahahah

tenkiu sbb belanja tadi :)

terbukti josh duta marrybrown :P

lenkali inah bley pi lagi..banyak variety kat marrybrown rupanya :)

tenkiu josh :).. for everything!!

azizi said...

josh, nak minta belanja jugaklah mcm ni ....!
anyway, how's your sinusitis? hopes you're recovering now. Take a good care of yourself.

syukur said...

adik tu bagi nasik tambah sebab Josh bagi senyuman cute Josh tu kat dia kot ????

budleee said...

ngeee!!!

nak travel all the way to shah alam for a marrybrown experience gak lah

*psst kena bwk josh ker for discount.. eh still got discount ker :p

Inah said...

pssts budlee..still got discount :)

Beruang Madu said...

Hah... Inah lagi... Inah di sana sini... semua jumpa bloggers jer.. bangga abang ngan inah, dah tak berjaya ditewaskan lagik... makan inah makan, janji bahagia.. abang tumpang suka...

Dan abang harap Josh cepat sembuh yer.. kalau tak siapa lah nak mengajor bebudak tu kat kelas nanti, siapa lah pulak nak tanda kerta kerja diorang....

semapi sekarang stage sakit tu macam mana?? ada semakin kurang?? kesian dia sayang Josh!!!

shahril aley said...

wah josh sakit2 boleh lagi jadi duta marrybown... komitmen tidak pernah pudar ya :)

sonok jumpe inah
lepas ni kite jumpe slalu plak
kasi inah jeles

HairieKL said...

Inah semakin famous...

:: NbC :: said...

waaaaaa, gd idea Josh..
lain kali kalo i gi MB, nak ckp lah 'naper ayam ni kecik sgt'

:-P

Fiebie Rossa said...

aiyoo, you think you know the manager, you can salah guna kuasa one?

emmm, nak pergi marry brown jugak lah camni.

Josh said...

[putu] Josh pun amik lozenges kalo sakit tekak. Strepsils super strong lagik. Pasal nasi tu, adik tu pun ngaku nasi tu dah semakin kurang.

[moshee] A'ah, inah ler visitor tu masa viva. Sebab moshee sibuk ler Josh x ajak. Lain kali ye, jangan mrajuk tau.

[axim] Inah ni tengah buat blogger tour lah. Semua blogger dia ajak gi makan. I'm getting better now. Thanks.

[inah] I enjoyed the lunch and your company too. Burung-burung kakak tua dah jeles tau. Kalo ada masa kita gi Asiari pulak ye.

Josh said...

[azizi] Tengah tunggu Azizi balik sini je. Josh sure belanja. I'm getting better now. Amik antibiotics dah. Thanks.

[syukur] bukan setakat senyum, kita bagi kenyit mata lagi tau.

[Bud] Jom, the offer is still on, even without the presence of the Akak Manager. Jom ler.

[beruang madu] Kan bang, suka tengok Inah happy-happy camtu. Josh dah semakin sihat dah bang. Bila dah ok nanti Josh nak ajak abg gi Riverview lak. Bila abg balik sini?

[Aley] Komitmen mesti ada! baru diaorang bagi diskaun. hehehe... Jom ler Aley ke shah Alam, kita pekena Asiari pulak, nak?

[Hairie] Inah memang dah famous amos.

[oinky] hahahaha... sebenarnyer kan Pinky, we had the same thought bila adik tu hantar nasi extra, naper lah Josh x cakap naper ayam tu sikit.. hahaha..

[fiebie] tu bukan salah guna kuasa, tu adalah dicurah dengan kasih sayang. Kan akak manager? hehehe
U should try.

[danial][ma] said...

hej! josh...thought want to you to treat me too but shah alam is too far...lazy to drive all the way to shah alam...:)

Josh said...

[Danial] ye ler tu.

shahril aley said...

wahh.... kalau mcm tu nanti aley tengok masa yang sesuai. ni dah beriya² Mr Josh ajak gi makan kat Asiari. Ermm... meleleh teringat sizzling hot plate tu.

aik josh ade kat SA pun masa kerja kan. ayakkk... bermimpi la nampaknya :)

Josh said...

[Aley] nampaknyer kena tunggu aley tukar tempat kerja ke Shah Alam ler ye? aisey....