Tuesday, July 8, 2008

Fifty Cents Coffee

Believe it. Pak Li is offering coffee (usually RM1.60) at 50 cents per cup throughout the month of July. It's definitely a good news to my thinning wallet.


I tried their Roti Bakar Sambal He Bee (toast with dried shrimp sambal) this morning. The aroma was appetizing. A bit salty though. I spent RM2.85 for my breakfast, instead of the usual RM4.00. I wonder if they'll offer discount for their katong laksa and golden fried rice or not..

18 comments:

Inah said...

boleyla blanja inah breakfast..rindu nak borak ngan josh :(

Josh said...

Mai ler sini Inah. Josh belanja.

shahril aley said...

wah kalau macam tu boleh minte josh buat party untuk bloggers kat pak li kopitiam....

bile josh? aley sanggup turun sana :)

Josh said...

[Shahril] Buat party?? hahahaha... buat party kopi boleh? Minum lah 3~4 cawan sorang. Terbeliak mata 2 ~ 3 hari nanti. hahaha...
Aley kalo free tu mai ler sini, kita boleh lunch kat situ. Or breakfast pun boleh!

Kembara Musafir said...

huaaaa...!! that's what I call innovative & agressive marketing... semua harga barang naik, tapi Pak Li kasi harga turun... kan ker bagus kalau ramai peniaga2 yg otak geliga cam Pak Li nih.... Josh, mintak satu cawan mai sini...? hehehe

Josh said...

[kingkong] kan? kan? Memang best Pak Li tu.
Kingkong nak secawan? ok, nanti Josh poskan.

Beruang Madu said...

Pak LI?? di mana tu Pak LI... wahhhh dah macam free dah kalau minom takat 50 sen tu... kalau lah abaang leh sarapan setakat 3 ringgit tu..hai... hebatnya makan pagi tu... sekarang ni nasi lemak kosong ngan air tawar jer pun dah mahal...

axim said...

josh...tak aci ler nak belanja inah sorang jer...nak jugak rasa bekpes free...
:D

syukur said...

hai josh......is it july the birthday month of Pak Ali... that explains why he reduce the price ?? You have to ask la Josh...mesti besday dia punya...ha haha.. tah tah next month naik 3 kali ganda.

[danial][ma] said...

hej! josh...50%! i want to eat all...

Josh said...

[beruang madu] Pak Li ada beberapa cawangan. kat Shah Alam je dah ada dua. Kalo abg nak cuba, mai ler sini, Josh belanja. Tapikan, kalo abg yg makan, setakat kopi ngan toast je (yg Josh order tu) x cukup kot. Kena lah jugak belanja 5~6 ringgit.

[axim] Jom! Jom! datang ler ramai-ramai. Eh, Axim bila nak datang KL nih?

[Syukur] itu Pak Ah Li, bukan Pak Ali ye.. hehehe... dah dua kali dia buat camtu. Tak naik harga kot, kalo naik, Josh boikot. hahahaha

[danial] Not 50% la, it's 50 cents, from the usual RM1.6. More then 50%. Coffee only ya.

PUTUBAMBU said...

Josh.. alang-alang dah jadi 50sen secawan.. kasi putu 4 cawan boleh tak? alah.. baru RM2.00 jek..

Josh belanja yek?

(err.. did I mention that it shall included with toast bread? ekekke.. demand pulak)

Josh said...

[putu] setakat 4 cawan kopi dan toast je? No hal, piece of cake lah.. hahaha... Jom ler Putu, ajak Aley sekali.

Beruang Madu said...

Yerlah Josh ...mana lah cukup itu dah kira under diet untuk abang tu... nanti nanti kita bincang serius serius yer... apa lah nak makan kat Pak LI nih

:: NbC :: said...

eleh Josh.. wallet nipis konon..
mine tebal sbb banyak siling, urs nipis sbb semua 100 notes..

:-P

Josh said...

[beruang madu] Banyak yang sedap kat Pak Li nih, sure abg suka.

[pinky] alamak, camner pinky tau? ada x-ray eyes ke??

:: NbC :: said...

well Josh, Dr S = radiologist.. so i pon ada xray eyes lah.. hahhaha

Josh said...

[pinky] hahahaha... send my regards to Dr S ye..