Wednesday, July 16, 2008

Yong Tau Fu Lunch

I'm still recovering from sinusitis. Craving for something soupy for lunch. Was actually decided to have Sup Ani Utara, but was detoured to this restaurant: Hometown Yong Tau Fu.

This restaurant is rather new in Seksyen 7 Shah Alam, offering varieties of stuffed food.

I was accompanied by Kak Lin.

And also Puan Lala and Ja-cha-cha.

This is my lunch. Two sui-kaos, two brinjals, two ladies finger and two bitter gourds.

A bit of comment:
1. The menu is rather unfriendly. The pics of the food printed on one page, and the price on the other. Why can't they print them at the same page??
2. The soup was too sweet. Lots of MSG maybe?
3. I love the sui kaos, and the ladies fingers. O, my favourite, the bitter gourds.
I think the setting is the same as the one found in Ampang as in Aley's blog. Nothing fancy. Oh ya, I was trying to look for the HALAL certificate, and it's pasted on the wall near the cashier. (Knowing my colleagues would look for this certificate)

17 comments:

shahril aley said...

aik macam tiru je josh
bak komisyen 20 sen
hahaha...
sebijik la josh menu die
tak tau plak kat shah alam ade gak
tak perlu la josh nak harung jam KL
wahhh hebat shah alam skrg smua ada
dulu hampeh aje la
huhuhuhu......

nazzman ibrahim said...

yong tau fuuuuuuuuuu ekkkkk

phehhhhhh sedap tu lama tak makan

Josh said...

[Aley] hahaha... Josh x tiru lah. Kebetulan nampak kedai nih, terus nak cuba. Memang ler sebijik, sebab ni branch dia.

Sekarang nih macam-macam ada kat Shah Alam.

[Nazz] oh yess... yoooonnngg Taauuu Fooooouuu...
sedap.

ainmuttaqin said...

josh buat psl entry nie baru teringat yg saya dh lama tak makan yong tau fu...esok nak cr la kt psr malam bangi sedaap..

syukur said...

what is sui kaos ????

axim said...

TU LAH,TADI TENGOK ENTRI NI TERINGAT ENTI DAK aley TUH...

hepi lunch hour rite!!

Kembara Musafir said...

hmmm.. betul ker still recovering nih..? gambar hepi2 riang ria jer, tak ada rupa org sakit sikit pun...? atau bila nampak makanan rasa sakit terus hilang...?..:)

budleee said...

WaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaH

I know this kedai meh, my family and I LOVED TO GO to the KL branch in front of ampang puteri hospital, we ate here when shah was admitted to the hospital..

I LOVE IT!!!

PUTUBAMBU said...

ish..lama betul tak makan yong tau foo.. selalu beli yg pasar malam atau makan kan foodcourt kl sentral jek...

lenkali josh belanja putu makan YTF yek? hehehe...

dah baik ke?

Josh said...

[ain-ain] Yong Tau Fu ni lain ler ngan yg kat pasar malam. Mai ler cuba.

[syukur] Sui kao, dumblings wrapped in wantan wrappings. Isi dia mixture of meat and vegie. Sedap.

[Axim] tu ler, masa buat entry tu tiba-tiba ingat Aley punya entry. Memang sama. hahaha..x tiru tau.

[kingkong] Betul la kingkong, Josh still sakit masa tu. Apa orang sakit kena tunjukkan muka orang sakit 24hours a day ke? nanti orang kata kita mengada-ngada pulak. hahaha

[Bud] U know this kedai? Kewll.. that's great. Sedap kan?

[Putu] Putu mai ler Shah Alam. Josh confirm belanja. Order je apa yg Putu nak.. Chewaahh...

PUTUBAMBU said...

kalau order je ape yg putu nak..
boleh tak lepas makan YTF tu.. kita makan marrybrown pulak..? ekekke..

Josh said...

[Putu] setakat YTF ngan MB je? 10 round Josh bagi. hehehehe

Beruang Madu said...

yer lah..sama macam Shahril Aley punya... kenapa Josh tak cakap dapat diskaon tu?? mesti Aley jeles sangat... hahaahah... abang suka jugak Yong tau fu tapi suka yg pedas punya...

Josh said...

[beruang madu] belum sempat lagi Josh berkenalan ngan tauke kedai. Kalo dah kenal, sure dapat diskaun, baru boleh cakap ngan Aley. hahahaha..
O, abg suka Yong Tau Fu jugak ye..

thegossiplounge said...

sec 7?
kena pergi ni (",)

Faisal Admar said...

Whoa! I love Yong Tow Foo hehe... Yum yum

Josh said...

[thegossiplounge] Yup, u should!

[[faisal] ye ke? gi ler cuba.