Friday, July 4, 2008

The Best Fish Head Curry in Bangi

I had been craving for fish head curry for quite some time. Since my wife is outstation until Saturday, I invited Honey larling and Ah Hock to join me at one of our favourite curry house in Bangi Utama shopping complex. We had not been there for a long, long time.

Their sirap-limau was just wonderful.

Here's our main dish, the yummilicious, mouth watering, taste bud awakening fish head curry. The dinner was extremely quiet after the dish was served. The mouths were too busy to talk.

We basically 'clean' the fish head, and will try every single way to make sure we did not miss any juicy yummy goodies.

The dish was disappearing fast....

And here's the left over of the gruesome feasting..

Honey larling was proud, showing her 'trophy'.

I just love the thick curry gravy. Not a single drop was wasted.

The fish head curry make me strong and healthy. No? (Pinjam Chen-chen's word)

This is still the best fish head curry we have ever had so far.

26 comments:

saharil said...

haha, flex it!

Inah said...

waahh..sampei menjilat jari ek :P

Josh said...

[saharil] hahaha.. mesti ler... nak tunjuk-tunjuk muscle yang seco'et tu. hahahah

[Inah] Jilat siku lah Inah. Abg bear x ajar ke? Nak cuba? Jom!

axim said...

wow.....hirup semua kuah...even one single drop is not wasted!!kat penang kari kepala ikan kat kayu nasi kandar paling best!!

budleee said...
This comment has been removed by the author.
PUTUBAMBU said...

wow..!! marveles..!! fish head curry..

ingat tu Josh.. kolestrol..kolestrol.. ekkekeke..

terliur tgk air sirap limau tu.. tapi batuk tak baik lagi.. kena tunggu dululah nampaknya...

Josh said...

[axim] oh ya, Josh suka sangat curry tu. Yes, I'd heard of the kayu nasi kandar restaurant. Dulu gi Penang tak sempat cuba try test kat situ.

[Bud] The name? erm.. never take note, though been there for hundreds of time. Hahahaha.. the one at ground floor.

[Putu] Kolestrol tu ... makan dulu pikir kemudian. Boleh? hahahaha
Batuk ke Putu? kesiann....

Beruang Madu said...

Sedap yes diakui... tapi tempat tu kat mana?? apa nama restaurantnya?? lokasi kat mana?? Bangi bukan kecik sayang oiii...

paling penting, tanak makan lagi ngan kitorang ker??

Josh said...

[beruang madu] Eh, bukan ke Josh dah sebut kat Bangi Utama shopping complex? kalo abg nak makan, nanti kita gi situ sekali ye.

Nak. Nak. Nak. jawapan utk soalan terakhir tu.

:: NbC :: said...

x jeles, x jeles..
(cubaan utk tidak jeles)

x pe.. balik kang nak dera Josh bw makan2...

azizi said...

ha ha ha .. josh, luckily i'm not fancy fish curry... beruntunglah sapa2 makan dgn, sah2 dia boleh tibai sorg2 ... (no worry - i love mamak's rojak and pasembur ..).

* ayooo mengidam rojak pulak .. mana nak cari ni..

Josh said...

[Pinky] Hahaha.... Josh x cuba utk buat Pinky jeles pun.
Nak dera Josh bw makan-makan? Boleh je! I'll take the challenge. hahaha

[azizi] ye ka? manyak lugi tala makan itu fis hed kali. manyak silap ooo..

Get a mamak there (ada mamak ke kat situ??) and ask him to fix u a bowl of rojak buah. hahaha

Shah said...

Bangi ada shopping complex? Kat belah mana tu? Yang aku tahu cuma Warta tu je dekat dgn klinik tempat aku buat locum :-)

Josh said...

[Shah] Warta tu ler tempatnyer Shah. Ground flour. Bangunan tu namanye Bangi Utama. Warta tu supermarket dia yg kat dalam yang dah bankrupt.

Anonymous said...

Selamat sore Josh...Haii curry tu ada tongkat ali ker..hingga muscle menegang..Jgn Josh..Kesian kat isteri..Penat outstation tak habis dah nak kena..overtime.Syhh...Sesuami sekarang ader ader ajer. Priyono.

Chen said...

calories!!

syukur said...

kari kepala ikan ....petua/kepercayaan orang melayu tak leh makan banyak banyak tau...kenape?? mmmm josh kena find out..mungkin mitos ajer kot..

Josh said...

[Priyona] hahahahaha.... tu saja tunjuk-tunjuk je, mana ada tongkat alinyer.. hahahaha...

[chen] Yes doctor. I'll eat some worm and insects to lower down the calories yah.

[syukur]Ye ke tu?? Josh makan sekali setahun. Kerap sangat ke?? hehehee..

[danial][ma] said...

hej! Josh...I don't wanna give comment on this, so heartbroken, so angry, so furious, so heartsick...ooopppsss...I still give comment...hahaha...wait la I will cook salmon head fish curry when I'm back home next week...now in Birmingham...

YAZrIE said...

hahahaha...utk menjawab soalan syukur tu...org tua2 bilang, kalau selalu mkn kepala ikan akan jadi pelupa..tak bagus utk budak2 yg masih belajar...tapi josh bukan budak2 kan...? tapi josh kena MENGAJAR..karang asik terluperrrrrrr je apa yg nk diajar...tapi, maybe sbb dulu2 kepala ikan ni mmg sedap smpi org tua2 sengaja reka2 cerita supaya budak2 takut nk makan kan?? hheheh..tatau la josh betul ke tidak...heheheh...opssss..terpanjang plak komennyer...!!

Josh said...

[Danial] Masak ler kat Mesia. Masa kita makan fish head curry tu kita ingat u tau. lebih-lebih lagi larling tu..

[Yaz] wa... ye ke boleh jadi pelupa.. patut ler Josh selalu lupa... hahaha..
Comment panjang-panjang ler best.

shahril aley said...

wooo sedapnye kari kepala ikan
nyumnyum.......

wondering...
kenapa tak de kari kepala manusia?

Josh said...

[Shahril] Amboi... nak jadi cannibal ke? takuttt... hahaha..
Kalo ada kari kepala manusia, Aley makan ke??

shahril aley said...

kalau kari kepala manusia yang bijak2 mesti la aley nak makan. hahaha....

hopefully boleh terus jadi pandai macam josh... habis la josh bersedialah untuk jadi korban masak kari :)

Beruang Madu said...

hmmmm... bila lah nak ajak Josh yg busy memanjang tu yer... okay before abang ke Jogja kita makan kat sana... errrr tapi Bangi Utama tu kat mana yer?

Josh said...

[Aley] ................(Josh dah lari jauh-jauh dah).... hahahah

[beruang madu] x sempat kot. Bangi Utama tu kat Warta, or dekat ngan masjid bangi tu. Susah nak citer, Josh bawakkan je lah.