Wednesday, July 2, 2008

Side Walk Sucks and MarryBrown Finger Licking Good

Really, the Side Walk Cafe at Sekyen 7 Shah Alam sucks! Our original plan was to have lunch there. We ordered our drinks and food. I was praising them for the improved menu while enjoying the drinks. We waited and waited for our food. The waiting had eaten up my patience slowly. I called the waiter after waited for more then 30 minutes, inquiring about our order.




To my dismay, the kitchen did not realise our order and had not done anything. That's it, I told straight to the waiter's face, "Cancel order!". They were only TWO tables having their lunch there beside us. With such scarce crowd, was that so difficult to get the order done correctly? It sucks! I paid for the drinks and we walked off, angrily. They didn't even say sorry!

The cashier was never friendly anyway. We hereby BANNED the BINTANG SIDEWALK CAFE! (Kawan-kawan semua yg training kat UK sekarang, take note ye. Nak mengharapkan tempat cantik je, makanan ok je, tapi service teruk sangat.)

Might as well pay a visit to MarryBrown and enjoy the usual 10% discount, just two minutes walk away. Furthermore, kat sini ada swing.


I ordered the Chick-A-licious set (finger licking good), Kak Lin and Puan Ro ordered Nasi Ayam Marrybrown, and Puan Lala ordered fist and chips.

Well, the portion of chicken in the Nasi Ayam got smaller....

Good news, the Akak Manager said that they're offering students with 10% discount for a single purchase of RM15 and above. And now they're offering noodles, at only RM6.90. GRAB THEM!

Oh ya, thanks to Akak Manager for the 10% discount. I'm not a student.

31 comments:

Inah said...

marry brown again??x penah makan marry brown..huhuhu

Chen said...

yes yes yes. we know u'll get 10% discount and we don't. [chen super jealous]

heehee.....

Puan A said...

hah? dh ban jugak..
dah le slu susah nk pikir tmpt mkn, ada jg kena ban lg..pak li je la jwb nyer..hehe

:: NbC :: said...

muka Josh nampak mcm student lagi kot..

ekhem, compliment tu.. ;-)

Puan Tod said...

hmm..xnk pk lg psl ban-ban, kat sini Pn.A msk rendam-rendam..hehe

Beruang Madu said...

Service hancur?? kalau Abg Bear lagi lah hangin dah tentu mengamuk kat sini... apa sudah jadilah kat kedai makan kat Malaysia nih... kalau masuk kedai makan jenama barat and diorang kerja kat sana... okaylah pulak

PUTUBAMBU said...

diorang ni nak untung jek.. service terabai.!!

anyway, sedapnya tgk fish & chips tu....

rasanya dia ingat Josh student kot.. Josh kan nampak muda sokmo..heheh..

Hairie-KL said...

Best nye Josh dapat 10% discount. agak2 kalo kite gi sana sebut nama Josh kat Akak Manager tu bule dapat diskaun jugak ek.... Akak Manager kalo baca komen sile jawabnye.. tq hehe

budleee said...

hmmm...

i do wonder, does that akak manager really knows that you are Dr and not a student..

I wonder if the akak is knows your real age josh..

I wonder if the akak knows that she might be the adik..


I wonder why I haven't eaten at the nearby Marry Brown in Kajang...

hm.....

YAZrIE said...

Josh kan DUTA MARRYBROWN....hahahahaha

Kembara Musafir said...

Long live Duta Marry Brown...!!! long live Duta Marry Brown...!!!
long live Duta Marry Brown...!!!

nasib baik ada Marry Brown kat sini... kalau tak, jeles aku lagi... hehehe...

mazddaud said...

I guess should try Marry Brown la pula lepas ni...nampak sedap!!!

Josh said...

[Inah] U better try now. Kat Aussie memang takde, kempunan nanti.

[Chen] Aiyo, no need jeles lah. If u come here, sure the akak manager will give u 20% discount one. U so cute.

[Puan A] Betul, Pak Li je. Cucur jangung pun sedap kan? ;-P

[Pinky] Tenkiu-tenkiu... student keluar makan ngan lecturer pompuan dia ek?

[Puan Tod-tod] Aiyo... rendam-rendam je?? manyak kesian ma..... naper Tod-tod x masak sendiri pulak?

Josh said...

[beruang madu] tu ler bang. Diaorang x mintak maaf pun. Buat dek je. Tu yang buat Josh naik angin. Kalo abg kat situ masa tu, sure diaorang takut abg. hahaha..

[Putu] Ban terus! tak kira lah makanan sedap ke, tempat cantik ke, kalo perangai buruk camtu memang Josh Ban.
Putu kena cuba lah Marrybrown tu. Sedapp..
Akak Manager tu bagi discount sebab dia baca blog Josh.

[Hairie] Boleh je Hairie, sebut je nama Josh, kata Josh yg recomendkan. Sure akak tu bagi discount 2%. hehehehe...

[Bud] Waaa.... u got so many 'wonder' ahh?? I don't think she know my age. But she knew that I'm in academic line. Akak tu my adik? maybe.. but to respect her, I panggil Akak.

[Yazrie] Jom, Yaz!

[Kingkong] Sincerely, gi makan Marrybrown sure teringat Kingkong ngan MIM, sebab u both pun suka MB. See, Josh teringat kingkong bila gi makan.

[mazddaud] Yes u should Maz, memang sedap, bagi Josh lah.

azizi said...

josh, hmmmmm... meleleh tgk ..
silap, kalau nak pergi blog josh, make sure eat first ..
a descent meal. kalau tak, boleh mengidam ni ...

Josh said...

[Azizi] Eh, mengidam ke? dah berapa bulan tu??

Biasalah, kita makan 3 kali sehari. Dah jadi 'main activity' harian kita.

syukur said...

setuju dengan BM... BANNED untuk kedai kedai makanan yang servisnya begini... ridiculous betul..
Sokong 100 % untuk ban restoran ini....

Josh said...

[syukur] tenkiu-tenkiu! jom gi Marrybrown!

axim said...

servis tak bagus layak di banned jer...hmmm josh,u ni suka sangat makan marrybrown kan..

[danial][ma] said...

hej! josh mr banner...hehehehe...

Josh said...

[Axim] Dulu tak tau, sekali cuba baru tau sedap. Now memang suka lah. Give me FIVE kingkong and MIM!

[Danial] Bukan sebarang banner tau, ni banner hensem. kah kah kah..

Beruang Madu said...

Ya ampun, Josh lom tengok lagi abang naik minyak... biasanya disebabkan oleh service macam setan lambat macam siput gondang... keluar semua taring dan cakar cakar abang...

Josh said...

[beruang madu] fuyoo.... semua perangai sebenar beruang terkeluar ek? hehehe.. Sekali abg cakar pun dah cukup.

wahdi said...

penah makan sekali je MB kat nilai3siap ada buaian tu restoran dia , rasa mcm kanak2 kejap heehe

PUTUBAMBU said...

kalau tak silap.. dlm zoo negara ada MB ni..

tu lah yg putu makan kalau putu gi ke sana ngan anak2..heheheh..
walaupun bawak bekal.. nak gak diorang beli2 ni semua...

Josh said...

[Wahdi] Apa salahnyer buat macam kanak-kanak kejap? Josh and colleagues pun dok kat buaian. Siap buai laju-laju lagi.. hahaha

[Putu] Taktau lah kat zoo tu ada ke tak. Putu suka ke MB?

PUTUBAMBU said...

MB? hmm.. so-so jek Josh.. suka kfc ngan mcdonald lagi...

YAZrIE said...

Josh: Yaz MEMBESAR dgn MB dulu tau...heheheh..masa kecik2 dulu tiap2 ptg makan kat MB...sbb, ada pool ball..sblm mkn ayam goreng, terjun dlm pool ball tu...masa kecik2 Yaz mmg slim..tapi penangan MB telah membuatkan Yaz MENGGELEMBONGGGGG bila dh besar...hahahhah..pastu dh jarang mkn MB...

Josh said...

[yaz] biar betul?? mengelembong sekarang?? ada ke? tunjuk skit.

shahril aley said...

duta marrybrown giat membuat promosi di dalam blog...

SYABAS!!!

bila nak blanje aley ni :)

Josh said...

[shahril] Kalo aley datang shah alam, bagitau tau! bukan setakat MB josh belanja. Aley cakap je nak apa! (chewah...hehehehe)