Wednesday, July 9, 2008

Hari Makan Sedunia

Hari ni memang hari makan sedunia. Pagi-pagi breakfast sorang-sorang kat Pak Li. Dekat kul 11 pagi Kak Lin masuk bilik sembang-sembang. Pastu josh ajak gi makan, nak makan yang sedap-sedap. Disebabkan mood Kak Lin kureng (sesuatu berlaku kat ofis), dia ok je dengan cadangan tu. Tapi pastu tiba-tiba dia call, ada makanan special katanyer. Mintak Josh gi Lab pantry.



Memang special. Makanan di atas bukan masakan Kak Lin, bukan masakan Ja-cha-cha. Tu masakan jejaka hensem Kimie, student kita yang kerja kat lab tu. Nasi minyak, daging masak kicap, ayam goreng berempah. Sedaaaaap. Josh tambah nasi dua kali (matilah gemuk balik). Pastu ada meeting pulak kul 2pm.


Habis meeting kul 3.30pm kot. Kul 4.00pm Kak Lin call, ajak gi minum pulak. Tempat favourite Kak Lin, Kedai Kopi yang kat tepi tasik tu.

Ni lah Ja-cha-cha dan jejaka hensem Kimie. Bukan couple, wait.... belum lagi couple... wait... bukan couple tapi sesuai jadi couple... wait... betul ke?? Bukan couple lah (buat masa nih).

Nih makanan kami. Pisang goreng, cekodok goreng, keropok lekor, cucur udang. Josh order air kelapa.


Tempat nih lawa and berangin sepoi-sepoi bahasa, sesuai untuk berdating.

Hm... memang hari makan sedunia. Maaaaaaaaaaakan je kerjanyer hari nih. Pasni nak gi gym lah. Nak buang sikit lemak kat perut, banyakkan muscle kat tempat yang patut.

21 comments:

azizi said...

asiyehhhh ....... makan aje yg bro josh kita ni.. makan selagi boleh josh.
* dah input lebih besar dr output ni, mcmana nak buang lemak ni .... (aikk mcm kena kat diri sendiri aje, toingggg).

shahril aley said...

wah senangnya hati...
tak bizi boleh klua lepak makan goreng2 kat tepi tasik. romantiknya 2 pasangan kekasih ni. opsss silap itu 1 pasangan je yg lain tu bukan laki bini orang ke :)

murah rezeki josh...
ermm bila plak josh nak buat kenduri kat opis (yang ni tak perlu ajak aley) hehehe....

Kembara Musafir said...

errr.... senangnyer dlm hati sempena hari makan sedunia.... kah kah kah...!! bukan ler nak kecoh2 kan... but have you compared your photos from older entries and the new ones...? rasa2 ada tak perbezaan...? ala, rasa2 jer lah.... hehehe... sendiri perasan lagi bagus tau drpd org lain yang bilang...!!:)

budleee said...

heheh wait for me josh, i just sent in my credit card application... i want to be able to eat with out growing larger :D

:: NbC :: said...

hahahhaa, mamam je keje eh..
esok balik dah x kenal Josh.. dah mok mok..

cepat gi gym..!

[danial][ma] said...

hej! josh...i want kak Lin treat me ABC! :)

Puan A said...

amboi...
byknye mkn..bestnye nmpk ayam tuh
blk ni kena suruh kimi msk blh? pesan kat dia yer..
kami kat cni smua yg simple jer
:-(
nape k.lin tensen tuh??

nazzman ibrahim said...

makan jangan tak makan benda free hehehe

Hairie-KL said...

Hi Josh.. matila makin gemuk? hehehe gemuk dah ke? tang mana?

Inah said...

adehh..inah pun makan2 je ni..

makan je lah joshh..janji hepi :)

axim said...

josh...wahhh siap ada hari makan sedunia kan..tapi kalau bab bab makan nih sapa yang boleh tolak kan..nak nak makan yang sedap sedap..haruslah menerai jer makanan yang ada depan mata...anyway,enjoy!!

suesamsudin said...

JOSH, KITA SUKA KEDAI KOPI NI....BEST JE TEMPATNYA.....ALAMAK TERCAPS LOCK LAK......mcm nak bg penekanan...hahhhaa

Josh said...

[Azizi] Hahahahaha..... lemak satu badan Josh bergegar ketawa.... hahahah..... terkena sendiri ye..hahaha.. GIVE ME FIVE!

[Shahril] Aley, antara 4 orang tu, sorang je yang dah kawin dan berbini tau. Yang lain semua single mingle and very the available! Minat mane? (takleh, dah ada Inah.. kih kih)

[KingKong] berkali-kali Josh tengok gambar-gambar lama dan baru... memang Josh perasan.... Josh semakin hensem lah, semakin mirip abg bear! (betul tak kingkong??)

[Bud] Oh yeah... shake your body baybeh, eating is gonna be fun! hehehe

Josh said...

[pinky] I'll keep u update with my 'transformation'. Don't worry, you'll still be able to recognise me. ;-P

[Danial] Baru je Kak Lin sebut-sebut nama u, tanya bila nak balik sini makan ABC macam dulu tu.... (romantic kan?)

[Puan A] Memang sedap masakan Kimie. Ayam goreng dia memang best. Nanti saya bagitau dia pasal permintaan Puan A nih.
Kak Lin tension tu sebab yang tu ler.... (heheh, takleh citer kat sini)

[Nazz] GIVE ME FIVE! memang rezeki jangan ditolak. Dah free, makan jer! Nak berisi macam Nazz, cute lah. ;-P

[Hairie] Still selim melim lah Josh nih. Bila lah nak berbadan cantik macam Hairie nih... kih kih kih... (Psst... dah gemuk sikit, naik 1 kg).

[Inah] Oh yeaaah! sure hepi kalo makan! Tapi gym tetap pergi jugak.

[Axim] nih 'ilmu' yang Josh belajar dari abg bear dan Shah tau, maaaaaakan je. Sure badan cantik macam diaorang. Kan? kan?

[Sue] Pernah makan kat situ ke? ke cawangan yang kat KL tu? memang best tempat tu.

shahril aley said...

aley nak sapa yang paling pandai masak.... berselera tengok nasi tu tapi malangnye tukang masak tu laki la. hahaha....

ja-anuar said...

Hi Josh, tgh2 puasa mcm ni, masuk ur blog, mmg terjejas gak iman sikit sebanyak...hahaha... Makan je Josh, lps tu pi gym, baru jadi manusia yg 'seimbang'....

PUTUBAMBU said...

wah..sedap2nya makanan tu.. terliur putu dibuatnya..!

anyway Josh, you patut kat Dr. Chen kira dulu calories yg you dah ambik tu.. n then.. baru pergi gym..

so you boleh tau.. berapa jam you nak work-out kat gym utk burn the calories..hehehe..

(marah Chen kat aku ni karang..ekkeke)

Josh said...

[Shahril] Lor, laki boleh je dijadikan kawan. Anytime boleh mintak tolong masak. hahahahaha. kalo Pompuan Aley nak ajak kawin yek? Marah inah nanti. ;-P

[Kak Ja] Hahahaha... takde niat pun nak menjejaskan iman.. hahaha... Josh memang 'seimbang' sekarang. Perut yang buncit diseimbangkan dengan buntut yang montok. hahahaha

[Putu] Aiyo, mau kira ke? Habislah Josh kena jogging beratus-ratus kilometer....

Eleh, Chen-chen takkan marah, kat klinik dia ada mesia changgih tu, tekan butang sekali je semua result keluar. kan Chen?

syukur said...

wahhhh lepas ni bolehlah i jadi camera man dan josh jadi model nyer yer....dengan perut berketak-ketak dan muscle yang dah banyak coet tu...bagus bagus..rajin rajin la ke gym.

Beruang Madu said...

Halamak... sekali makan nasi minyak lah... Abang pun nak masak lah besok nasi minyak nih... hmmmm lauk apa yer?? lauk sotong sambal ok tak?? hahahhaha... Josh lama tak dengar berita... merajuk ngan Abang ker tanak bawak makan kat Bangi

Josh said...

[syukur] Aiyooo... nak tunggu Josh berbadan ketul-ketul tu mungkin lima tahun lagi kot... model montel berperut buncit tanak ke??

[beruang madu] Tak pernah lagi Josh rasa masakan abg.
Eh, bukan merajuk ngan abg la, cuma masa x sesuai. kalo Josh free abg x free, bila abg free Josh x free pulak. Nanti kita set tarikh ye.