Wednesday, July 9, 2008

Breakfast Alone

Since the burung-burung kakak tua and the bini-bini orang were having training in the UK for a month, I had breakfast alone for the pass two weeks. First time in many years, my breakfast was peaceful and quiet. hehehe....

I went to Pak Li again this morning. Can't resist the 50 cents coffee offer. I ordered the rice vermicelli soup too.

With the peaceful environment and the cooling air, I can now enjoy my cup of coffee while reading my favourite lite reading. Best kan?

(Psst... jangan jeles ye Puan Tod-tod, Puan Sue-sue and Puan A).

19 comments:

nazzman ibrahim said...

pasti u aman damai sambil menikmati hidangan pagi kan hahaha

Hairie-KL said...

Josh.. it is Pak Ali Cafe rite? Nearby the tasek Shah Alam.. kalau tak silap le

Josh said...

[Nazz] O, memang aman damai. hahaha.. Nazz sekarang ni kat KL ke kat hometown?

[Hairie] Bukan Pak Ali Cafe ler Hairie, it's Pak Li. Taukeh dia Mr. Li. Yang nearby tasik Shah Alam tu Kedai Kopi. Jom, join me.

nazzman ibrahim said...

oh nazz dah kembali ke gurun untuk bertapa di puncak gunung jerai...

PUTUBAMBU said...

wah..peaceful breakfast...
i like that word..! ekekkee...

anyway, kalau takde kawan tak best Josh.. hidup kesunyian...

but.. once in a while.. ape salahnya kan? (ape lah aku merepek ni..)

Inah said...

jom breakfast sama!!

bile la mau date ngan josh ni..psstt..inah counting days :(

ainmuttaqin said...

allo Josh lain kali ajak la saya..kita breakfast sama2 and gossip2..hahaha..saya bukan burung2 yg berkicau2 kan..kan..

shahril aley said...

la bila nak breakfast sam dgn josh?
ishish....
lunch tadi baru makan kong fu chow
betoi ke ni josh?

Beruang Madu said...

Hahahaha takper kadang2 tu kalau breakfast sorang2 pun okay gak.. sesekali jer rasa sunyi kan?? pejam celik dah 2 minggu dah riuh balik

Kembara Musafir said...

errr... peaceful breakfast...? I have been having a lot of those these days.... kalau lama2 sgt tak best Josh.... sekali sekala jer best.... enjoy your breakfast...!! hua... bihun sup pagi2... not a bit heavy one huh...? kang tido balik lak kang....

Anonymous said...

Josh...Hmmm..Senashkah "National Geography",A cup of tea,A plate of rice vercemili..Terungtkai kah sepi seorang suami..aduhai..Sabar lah menanti.. Priyono.

Josh said...

[nazz] selamat bertapa ye. ;-D

[Putu] Betul tu, sekali sekala je best camtu. kalo hari-hari sepanjang tahun nak Josh makan breakfast sorang-sorang tu memang Josh x sanggup.. (shh... jangan bagitau burung burung kakak tua tu ye...)

[Inah] Mai ler Shah Alam Inah, ajak Aley sekali, mai ler. Mai ler.

[Ain] Nak date ngan Ain-ain Selasa minggu depan boleh? Kita (saya ngan Kak Lin) nak gi sana. Date lunch kat Danau. Boleh gosip gosip yang terhangat dan terbaru.

Josh said...

[shahril] Aley ajak ler Inah sekali, datang Shah Alam. Kita breakfast kat sini. Nak?
Tu Guong Fu Chow. Maksudnyer stir fry cara cantonese.

[Beruang madu] Betul tu bang. Sekali sekala memang best. Tapi lama-lama sunyi pulak rasa. A'ah, dua minggu lagi dia orang balik Malaysia lah. Riuh kembali.

[KingKong] Jeles KingKong dapat berbreakfast dalam keadaan yg aman damai setiap pagi.. (wink wink)..
Bee Hoon Sup tu ok je, tak ler heavy sangat. Sekadar cukup untuk tahan sampai kul 1 petang.

[Priyono] Lorr... bukan bini Josh ler yang takde sekarang. Rakan kerja Josh yang takde, diaorang pergi training kat UK. Tu ler sebabnyer Josh breakfast sorang-sorang.

syukur said...

ala...josh kalau sepi sangat breakfast sorang sorang... tapau jer dari rumah.... dulu...selalu jugak bawa bekal...tapi sekarang dah tak larat nak bangun bagi preparekan bekal...

[danial][ma] said...

hej! josh...i luv bfast alone...so peaceful and i can enjoy my bfast to the fullest...hahahaha...

Puan A said...

sian dier...
tp seronokkan xde sapa nk kaco
disamping isi perut isi minda jugak..bagus le josh nih,mkn pon baca buku..haha

axim said...

makan sorang sorangkadang kadang pun best gak...tapi takleh selalu ler..kalau tak makanan yang sedap pun jadi tak sedap bila dah berseorangan nih..

Josh said...

[syukur] Tapau dari rumah? Oh tidak. It's too early, Josh keluar rumah kul 7. Wife offer nak buatkan, but Josh tanak lah, biasa dia tido cukup-cukup. Tapau kat gerai tepi jalan boleh. hehe

[Danial] Yuh, I know. You're a strange but interesting man. hahahaha

[Puan A] Mesti ler.. hehe... dapat dua minggu camtu, seronok baca national geographic. Tapi kan, seronok jugak kena kaco.

[Axim] you speaks my mind! Josh memang x suka makan sorang-sorang. Breakfast still ok, josh suka baca buku masa breakfast. But lunch kena lah ada teman. Kalo tak tak sedap.

[

kok@un said...

Peace brother, PEACE! eheheheh...