Wednesday, March 5, 2008

Unexpected Free Lunch

Time running short when we went for lunch this noon. Any restaurant that serves quick meal will be our choice. So Burung Kakak Tua suggested to tryout the restaurants in a new commercial area in Shah Alam. As we drove around searching for a 'reasonable looking' restaurant, this particular one caught our attention.

What caught our attention was not the decor, but the tagline of the restaurant. Kelatelicious! The ladies shouted in unison: 'Jom cuba yang ni!' Lupa, dalam keta ada 3 orang kelate.

Strangely, they served two dishes only. Either nasi kerabu, or nasi dagang. And they serve mango juice only. Setelah amik nasi ngan lauk ngan air bagai, nak gi bayar katakan. Aik? maner kaunter??
"Hari ni free cik, kita baru je buka business hari ni." Fuyoooo.... bestnyer..... Dua ekor burung ni seperti biasa, berkicauan sepanjang masa.

Ni nasi kerabu yang saya makan. Sedap. Tapi yg pelik, nasi kerabu takde kerabu.

Pinky, makan-makan kali ni ada tiga ekor kumbang termasuk Josh. Kira a rare occassion ler kan.

For your info, the owner said they will start business tomorrow, giving 50% discount! We'll be there for our lunch tomorrow. hehehe.

10 comments:

Anonymous said...

silap la josh..ada 4kelate tu..yg sorang tu kelate juga..kelate smpadan siam.marah dia kalu ckp dia siam tau..makan free tu namanya langkah kanan tu..best!pandai pilih ye..kt mana tu? tak ajak puan A ye? kesian dia tunggu tadi tau. sempat chat dgn saya td. saya lunch kt danau..nak jg rsa fish n chip tu..sedaap.tp tauhu goreng tak best coz letak timun xde pelam cam aritu..tertipu saya..

Josh said...

[anon kat situ] Ye ke... ok, 4 kelate.
Tu ler, tadi dua ekor burung tu bising sangat kata nak cepat, 'tercicir' Puan A. Kesian dia. Kedai tu belakang Esso station tempat kedai baru tu.

Wahh... gi Danau lagi... fuyo.... fish n chip dia memang i suka. Tak order popiah tanak siti??

:: NbC :: said...

fuh, best tu.. rini makan free, esok 50% je bayar.. pegi jgn x pegi

hehhehe, baru je meriah skit kalo 3 ekor kumbang..

Josh said...

[pinky] e, pergiiiiii. A'ah, meriah 3 ekor kumbang. Jarang dapat peluang camni.

budleee said...

wow.. kelatelicious... definetely an attention giver..

Josh said...

[bud] Yup. And it's 50% off today. Mai ler.

suw_pattzy said...

nk ikot tghhari ni boley?

Josh said...

[suw] jom, jom. Kita serbu ramai-ramai.

awieworld said...

wow...bestu tu...kontek la aku...jom ar ar... :P

Josh said...

[awie] jauh lar.. ni kat shah alam ni.