Monday, December 31, 2007

Dad's ochard harvest

These are some of the fruits available from my Dad's ochard. At the age near to 80, he's still active and kicking. He spend much of his time enjoying his day with friends in Kopitiam, and occasionally will spend the whole day at the ochard. I thank God for my Dad's health.
This is Pomelo. Nice and sweet.

Pineapple flowers. The pineairpple taste good.

The kedondong

Yang ni ciku yang ultra-sweet.

Durian belanda. Sedap buat air.

Tadaaaaaa...... my favourite. Kelapa muda, sedaaappp.


Sorriiiiiii, no durian here. Banyak pokok duian, talak buah. Bukan musim maaa...

7 comments:

Beruang Madu said...

Alahai dik... takder durian, tapau jerlah kelapa ngan limau bali tuh... nampak macam sodap... limau bali boleh wat badan slim tau

:: NBC :: said...

Abg Bear order limau bali, Pinky nak order kedondong lah.. cicah kuah rojak best wooo... ;-)

Josh said...

[beruang madu] betul ke limau bali boleh buat slim?? Josh dah banyak makan, tade tanda-tanda pooooon.

[pinky] Boleh je. mai ler amik. hehehe
Pernah tak pinky makan buah kedondong yang ditumbuk hancur, pastu ditumis sekali ngan belacan, bawang dan cili?? Sedaaaaaap. My mum punya resipi.

:: NBC :: said...

tak pernah makan Josh - selalu cicah je ngan kuah rojak yg beli or beli yg jeruk.. lps ni leh cuba ur mom nyer resipi... tq 4 sharing..

Josh said...

[pinky] hope u like it. By the way, nak baca blog pinky tapi on invitation basis only :(

:: NBC :: said...

ok, i'll invite u in.. :-)

Beruang Madu said...

tak kurus pun tak per.. josh badan dah ok sebab tu tak der kesan...anything pun tapau kan yer!!!