Tuesday, January 15, 2008

Stress is accumulating

Though it's the beginning of the year, stress is accumulating on me. My work had occupied most of my time and had drained most of my energy. Eversince the beginning of this year, I always felt tired when I reached home. Basically doing nothing but to rest and to relief some stiff muscles by kneading motion of the massage chair.

Two hours of meeting early in the morning. Closely followed by another 3 hours of talking before I went or lunch. Busy till evening. Some said I had more grey hairs then ever before. Some said the effects of stress and pressure had shown on my face. Wife worries about my health. Annual medical check-up reports (done three weeks ago) shows significant deterioration.


Life goes on. I'm expecting more stresses and more pressures coming. Emotionally, I'm ready for them, but physically, I'm failing.

13 comments:

:: NBC :: said...

cian Josh.. i mcm tu dulu - sampai 1 tahap rasa letihhh sgt - then decided 2 further study... keje mmg x abis2.. be strong ok..

Chen said...

hi Josh. take Pharmaton which contains Ginseng to boost up your energy levels. some people may find it too 'heaty' though.

Shah said...

Minumlah jamu cap Ibu Koprok untuk menambahkan tenaga bagi menjalankan tugas-tugas harian anda - Komen ini ditaja oleh PT Koprok :)

Beruang Madu said...

Josh... u enjoy tak kerja u... dari haritu abg baca keluhan dan komplen pasal kerja Josh jer... kalau Josh stress kat tempat kerja, Josh harus cuba larikan emosi Josh kpd mende2 yg menyenangkan... cuba baca balik entry Josh... cerita ttg stress dan sedih ada ker tak?? banyakkan?? Sebab tu semakin banyak Josh cerita pasal benda negatif semakin banyak benda negatif yg datang... have u read the secret?? You should!!! trust me it's work...

Josh said...

[pinky] Thanks pinky. I'll be strong. Don't worry! Anyway, Josh dah takde chance further study dah.

[Chen] & [Shah] Thanks for the recommendation. I'm a 'heaty' person, sometimes have to refrain myself from taking too much of those energy enhancing pills. My wife is taking care of me very well. Ginseng, cordiceps, gingko... But not everyday.

[beruang madu] I enjoyed my work very much. That's why i'm emotionally ready. Cuma kalo sepanjang masa dalam stress, kesihatan kita pulak yg merosot. Stress tu bukannye sebab tak suka kerja, tapi sebab banyak sangat kerja. But I'm taking it easy. Maybe because I sense some unfairness happening in my work place. Ada orang tak kerja sangat, asyik hilang je, tapi naik pangkat. Josh yang kerja bertungkus-lumus ni tak pernah naik pangkat, gaji 3 tahun tak naik. Sebab josh tak main politik.
Ape-ape pun, thanks for your concern bang. I love my work, really.

:: NBC :: said...

Dr Josh muda lg pe.. nanti kalo penat sgt - amik sabbatical leave.. IPTS ada sabbatical leave..?

or dtg jalan2 sini bw wife - honeymoon lagik.. DSLR cam tu jgn lupa.. ;-)

Josh said...

[pinky] jgn harap ada sabbatical kat tempat kerja josh. Yg dah kerja hampir 10 tahun tu pun tak pernah dapat.
Kalo ada duit memang Josh nak gi sana ngan wife. O, DSLR tu mesti.. nak amik gambar lily warna biru. hehe.

sbanboy said...

Hmmmm bro ... there is always work to be done ...and there is only one you ... one body .... there will come a time when you reach a point of no return ... I know how it feels and I am paying the price now ... do take k.

[danial][ma] said...

hej! josh...take it easy...the best thing you just lepaking at your green garden...talk to the plants...and kill the mosquitos with your electric racquet, kill them all...hehehehehee...haiyoh so barbaric my suggestion...and hhhhmmm why not invite the happy face uncle and have a small chat with him while having hot green tea in your garden...or go to someone's place and make the grass greener...hehehehehehe...or go buy MacBook Air for yourself, or iPhone...hehehehehe...but i think the best one is...go swimming! and bubbling...and kicking in the pool....yeah! and whatever you do, do take care...

Shah said...

Recommendation? Mana ada jamu Ibu Koprok la. Itu jamu aku yang buat sendiri tu. Betul tak nak try? Sekali try dua jam tak sedar...

Beruang Madu said...

cerita josh tu ingatkan I pada tempat kerja I dulu. Ada 6 org dlm department tu tapi yg kerja separuh mati dari 6 pagi sampai 11 malam 2 org jer. Pas tu kerana yg lain malas dan tak berfungsi dept tu dikecikkan jadi 2 org jer... bayangkan bertapa banyaknya kerja... masa tu abg tension dan macam nak gila sampai Shah takleh nak tolong. Hari2 pikir masalah tetap tak kurang makin tambah lagi ada... sekarang baru tahu... puncanya sebab abang asyik pikirkan kerja yg bertimbun tu jer jadi kerja makin bertimbun... asyik pikir stress kat tempat kerja jer .. kerja pun makin banyak... mungkin kita kena tengok diri kita dulu...rilexx...enjoy yourself

:: NbC :: said...

menci le politik keje... mana2 pun ada kaki kipas kan.. Tak pe Josh, kita keje cara kita...

Josh said...

[sbanboy] Now I'm in your shoes. thanks for the reminder. Perhaps more photo shooting together can be therapeutic. hehe.

[Danial] The cure is the Macbook Air from UK, courtesy of D'Ma. boleh?
Aiyo...itu angkel manyak bizi sikalang, tala masa chat sama saya lo... hali hali wa main 'badminton' di garden. Join me?

[Shah] Ler.... mati-mati Josh ingat ada jamu tu, tapi tak pernah pun dengar.

[beruang madu] Thanks for the advice bang. Josh memang take it easy. Looking forward to squeeze some free time to have coffee with u and Shah, or gi amik gambar..Hairi can tag along. hehe.

[pinky] yup. Josh memang benci politik dan tak campur pun politik. And I'm not, and will not be tukang kipas like some of my colleagues (they got promotion).
Tunggu, josh nak simpan duit, pastu gi NZ amik gambar lily biru tu.