Friday, January 11, 2008

Hujan Lebat Punya Pasal

The heavy downpour yesterday evening lasted for an hour. I dare not leave my computer and internet router on. So i off them, and enjoy my nap. In the end, I did not finish my piled-up-for-a-long-time paperworks.

It's dark by the time the rain stop. Aiyooooo...... my garden was in a mess! My favourite 'sausage plant' (tall grass producing sausage-like inflorescences) suffered 'severe injuries'. They were snapped. So was the bamboo. Banyak pokok tumbang.



Takde masa nak 'rawat' kecederaan tu. Hujung minggu je lah. Tu pun kalo free.

4 comments:

Beruang Madu said...

kenapa josh tak tanam ke tanah jer... best kan umah ada laman macam tu... kalau dapat kat abanglah..jadi hutan belantara lama tu

Josh said...

[Beruang madu] ada yg tanam kat tanah jer. ada yang tanam kat pasu, supaya Josh senang arrange garden bile dah jemu ngan yg ada.
Ala.. abg boleh je dapat garden camtu.

:: NBC :: said...

kena menuntut ngan Josh nak wat garden utk umah Pinky - lom ada idea - bulan ni nak pindah masuk.. but x de chance nak potong ribbon.. huhuhu

Josh said...

[pinky] Tanam ler pokok-pokok yg low maintenance. Pasal potong ribbon tu, Josh boleh tolong potongkan. hehe.