Wednesday, January 30, 2008

Distributing Manderin Oranges

CNY is just around the corner.
"Nak limau (I want manderin oranges)" would be the common phrase among my colleagues around this time every year. I bought boxes of manderin oranges to the office today and make sure everyone got their share. If this little gesture can bring smiles to their face, to tighten our friendship and to uplift the team spirit, the money is certainly worth spending.



A very Happy & Prosperous New Year to all my colleagues and friends.

Note: Manderin oranges are especially important to cantonese because 'Kum' (manderin oranges) in cantonese means 'gold'. More Kum, more gold.

12 comments:

awieworld said...

happpy chinese new year...
saya pun ada dapat semalam. pengarah saya kasi. yg plastik putih tu mmg manis.. hehe :)

Josh said...

[awie] pandai pun Awie, tau maner yg manis.

budleee said...

hmm kat lab kami, we got like 3 boxes of oranges from the suppliers..

heee i will be so healthy this chinese new year, lots of fiber and vitamin C. :D

Josh said...

[budlee] fuyooo.... that's good! makan ler banyak banyak.

:: NbC :: said...

Josh,
olen dah distribute, lupa Pinky pun x pe, but bila distribute ang pow nanti, JGN lupa Pinky ok.. ;-)

cute panda said...

aik..kita yang mintak dulu pun xdapat lg:-(

Josh said...

[pinky] & [panda]
Mau itu ang pow ah? bole, lu mali wa luma lo. Tapi ha, kalo lu umor lebeh lapan belat ah, wa tala bagi punya. hehehehe

Shah said...

NAK LIMAUUUU!!! Tengah sakit ni. Doktor kata kena makan buah & minum air banyak-banyak......

[danial][ma] said...

hej! i wanna too...miss eating mandarin oranges, lokam and kumquat...last time i checked a kilo of kumquat is 17euro in barcelona...so damn expensive...but still i enjoy many kind of oranges over here such as satsumas...sweet and juicy...in newcastle the fruits so damn cheap...heheheheee...to Shah, get well soon...

Beruang Madu said...

waaaaa...manisnya limau tu...lagi lagi yg bagi tu memang manis jugak...anyway guy... I tuka lagi blog... pls ke new blog yer

www.beruangmadu.com

thanks

Anonymous said...

alo..latok wa mau itu limau juga loh..sni pun dpt manyak oo..tp wa lindu sama limau kt sna juga loh..sni limau talak lebut2 sebab mnyak sangat. wa lindu lebut2 dgn itu mr z n mr b oo..masih mcm tu ke perangai itu olang hah? hehe

Josh said...

[Shah] mandarin oranges are heaty, makan banyak sakit tekak atau batuk pulak (this is true). Makan guava ler Doc. hehehe.. Please take care ye.

[Danial] Kat Mesia, it's around RM13 per box of 20 pieces. Makan ler satsumas tu.

[beruang madu] tukar blog lagi yer... nanti Josh updatekan link. Bang, yg bagi limau tu masam-masam manis.

[anon kat situ] Lor... kalo itu olen manyak sangat ah, lu hantar wa luma la, kan lekat (dekat) lengan lumah saya sahaja.
Itu Mr. Z ngan Mr. B tetap ngan perangai tu. Dah trade mark.

O, ya, Kak L dari Cambridge dah balik. cuti.