Monday, January 28, 2008

Lidah Jin Berbunga

Updated on 29 Jan, 8.00am. It's lidah jin, not lidah gin. Thanks pinky. My mistake.
Jarang kita dapat tengok lidah jin berbunga. Tapi pokok-pokok lidah jin yg kat rumah Josh berbunga. Semua yang mengelilingi garden Josh berbunga. Ni kira kali yang kedua. Satu rumah berbau wangi... kekadang tu wangi sangat waktu tengah malam, sebab bungi ni kembang waktu malam, siang kucup pulak.




Kawan datang malam. Pastu dia cium bau wangi ni... mula-mula dia diam.. tapi last-last sebelum dia balik dia bisik-bisik (macam takut orang lain dengar)
"....naper garden awak ni harum semacam?"
Dia kata bila cium bau wangi-wangi tengah malam tu rasa lain macam je... hehehe, sesuatu kan?

12 comments:

[danial][ma] said...

hej! maybe your friend watching so many ghost movies...hehehehe...so now you have nice looking garden and also smell sweet too...

awieworld said...

josh, hati2..kadang2 benda macam ni tak boleh nak duga. u tau kan, dunia kita nie, bukan kia jer yang menjadi penghuni....hati2!!!

ahaks!!

Josh said...

[danial] Of course lah, my garden is forever beautiful and forever wangi maaa.. Come la.

[awie] depends on different individual. I believe in God. hehe

:: NbC :: said...

ahakks... i agree with Danial - semua tu dlm movie je..

lidah gin ke lidah jin Josh..? mcm species bunga harum sundal malam je..

Shah said...

Waaa how come ours never flower one? But hari tu the aloe vera berbunga. First time I've ever seen it flower after keeping aloe vera for almost 8 years. Tapi tak de bau la pulak.

Beruang Madu said...

waaaaaaaa..... kagum kagum.. kat umah abang ada satu pasu lidah jin.. memang abg tak tahu yg lidah jin boleh berbunga... kali kedua pulak tu.. Josh nanti bagi sikit benih dia ... kat umah abg ada satu pasu kosong... serius ni...harum pulak tu... bestnya...

bukanlah pinky...kalau u ke Indonesia kan... antara bunga hiasan paling banyak diorang guna ialah harum sundal malam.. tapi nama kat sana nama jawa lah.. ini bukan

waaa lagi waaa lagi...

:: NbC :: said...

aloe vera umah i pun berbunga - kaler orange & pink - but x der bau.. keringkan, cantik bebeno...

owh ye ke, i tot ni mcm bunga harum sundal mlm gak - mcm citer maya karin tu..

Josh said...

[pinky]
1. sib baik Josh jenis yg tak suka tengok movie seram. 2. Dah tukar ejaan, lidah jin. Terima kasih cikgu pink.
3. Aik? bunga aloe vera dikeringkan? boleh ke tu?

[Shah]
Ada amik gambar bunga aloe vera tu ke tak? josh x pernah tengok.

[berang madu]
1. Lidah jin abg tu mandul kot.. hehehe.
2. Josh rasa ia berbunga sebab perubahan cuaca, sekejap hujan lebat, sekejap panas terik. Josh tanam keliling pagar so memang expose to natural weather.
3. Takde biji benih bang. kalo anak benih ada ler. nanti Josh bagi.

:: NbC :: said...

boleh Josh, btg bunga dia keras, bunga dia mcm bell tuduk ke bwh - orange samar2 mcm pink - cantik bila dikeringkan n letak dlm vase kt umah

but aloe vera yg gemuk je berbunga - pinky buang semua anak2 kecik2 dia - tinggal ibunye saja - dia melebar daunnya besar mak ai...

haaaa, ,yg gemuk je berbunga - maknanya org gemuk jgn rasa inferior - ada kelebihan tu.. ahaksss - sini tak de org gemuk kan..?

ad said...

ow..ramainya suka bunga..baru tau...ad suka daun jerr..tp,teringin gak nak bau bunga lidah jin..ada macam kenanga?or rose?mm...

Josh said...

[ad] bau dia macam bau bunga melor sikit, but very light. Memang wangi.

budleee said...

best nyer mlm2 bau bunga...

mesti very refreshing after a long day