Friday, January 4, 2008

A long morning, a quick lunch.

Meeting, meeting, and meeting. Sometimes I wonder why academicians working in the public institutions can have their time doing many things, especially on their research, while those working in the private institutions, like me, struggling to have time to just have a quick lunch. More meetings and admin work after lunch. I'm holding 6 positions (or jawatan, ntah) at the same time, bukannye jawatan tinggi-tinggi pun. Kata orang Cina, nak berak pun takde masa.

Had quick lunch with Puan Tod and Puan Sue-sue at, erm.. Shakey shakey cha cha cha... hehehe.

Ada orang kebuluran. Dah takleh senyum. Camera menghala kat dia pun dia buat derk je...


Lepas makan kenyang-kenyang, terus rasa ngantuk... ish ish ish....

11 comments:

Beruang Madu said...

Hi Josh, just to inform u that my new blog is

http://tyro88.blogspot.com

and no longer tyro55. Mulai dari sekarang blog yg aktif yg 88 tulah... blog lama akan ditutup sebaik baik saja proses pemindahan data selesai.. terima kasih.

:: NBC :: said...

owh, i tot u r attached with IPTA..

Anonymous said...

bestnye makan2...kat sni tak jumpe geng makan lg..semua nampak busy. tp diorg kata saya yg nampak busy..hehe..buat2 busy kot sumer org kat sni..any way, a bit weird to have a very silent days after so long being in very havoc days at uni..l. send my regards to all and to mr w..dia nmpak tembam la..hehe..

Josh said...

[beruang madu] Got it! dah update link pun. Thanks sebab bagitau.

[pinky] nooo... saya tak serasi ngan IPTA. hehehe.

[Anon yang kat situ] A'ah, W memang nampak tembam. dah gemuk dia kata. hehehe
Keadaan kat situ sentiasa lah senget-senget. Kesian kat situ sunyi-sepi. Sekali-sekala join ler kita ye. (boleh kita naik keta baru nama Livi.... tu..)

Shah said...

Eh bahaya tu kalau nak gi jamban pun tak sempat. Nanti tersumbat tau.

[danial][ma] said...

hej! josh...hahahahah...bz,bz,bz but still have time to eat a lot...haiyah...

kok@un said...

sesetengah orang cina kata, "nak kentut pun takde masa"..nie lagi dahsyat! habik perut orang tu kembung.

Josh said...

[shah] Kalo dah sumbat tu Shah boleh tolong clearkan kan? Shah Dokter kan? boleh kan?

[danial] biaser lerr. Jom gi sushi!

[kok@un] First time dengar yang ni. Memang dahsyat, nanti bila dah takleh tahan terus meletup, terbang macam roket. Dahsyat, dahsyat.

Beruang Madu said...

Josh bila balik??? Bila Bora Ombak nya dik...??

Josh said...

[beruang madu]Dah mula kerja dah pun. Balik selasa lepas. Cuma banyak gambar yg Josh amik kat kampung, nak share ngan semua.
Bora? kena tunggu Josh free ler... bukannye Josh sombong, tapi memang sibuk sangat. Bila free nanti, josh bagitau abg ye.

[danial][ma] said...

hej! sushi? i want, i want...i miss sushi so much...hhhmmmm...unagi!