Wednesday, February 27, 2008

Pakai Chop Stick! Jangan Tak Pakai!

Dua hari lepas saya lunch ngan Kak Lin, Sue Sue dan Puan A. Topik yg kita bincangkan -- Pakai Chop Stick. Kebetulan dua-dua minah Lin ngan minah A order noodle, Kak Lin cadang pakai chop stick. The problem is, Puan A tak pandai-pandai walaupun dah banyak kali ajar. Dua tahun lepas ader la sorang jejaka hensem yg kita panggil Abg Dan berjanji ngan Puan A. Kata Abg Dan, satu hari nanti kalo Puan A dah pandai pakai chop stick, Abg Dan akan belikan dia chop stick yang chaaaaantek sangat.
Kak Lin ni dah pandai pakai dah. Gambar ni dia yang paksa I amik. (hehehe gurau je). Sukeeerr sangat minah ni sengetkan pala dia, naper ek?

Entry ni nak dijadikan bukti la ni. Nak tunjuk kat Abg Dan. Ni, Abg Dan, tengok betul-betul. Mula-mula dia cuba sedaya upaya.....

20 minit kemudian, ni yang tinggal.....

Haa....... Abg Dan, bukti, Puan A dah pandai pakai chop stick. Belikan dia sepasang chop stick yang chaaaantek sekali, seperti yang dijanjikan ye. (Puan A kata dia bangga sangat ngan kejayaan dia ni).

Erm... nasi goreng 'golden fried rice' yang saya order. Saja nak tunjuk.

13 comments:

budleee said...

hikss
same lah kat sini
tak reti gak pakai chopstick, nak practice kat rumah, takut nanti kalau pakai kat luar, terbang fishball tu ke meja sebelah

suw_pattzy said...

wahh..hebat2

:: NbC :: said...

hehhehe, kita dah leh join the chopstick club.. dah pandai kot.. ;-)

abg. dan said...

yeah...nanti saya belikan chopstick kat dia yang chanteeeek itu tapi nanti la saya balik dari Jepun dulu...hehehehehe...abg.dan

Josh said...

[Budlee] Lorr... practice kat rumah je? dah berapa lama practice tu? Kalo Bud dah pandai pakai, Josh akan hubungi Abg Dan mintak dia belikan chop stick yang chaaantek kat Bud jugak ye.

[Suw] Nak chop stick jugak? kena prove pandai pakai.

[pinky] Ei.. takleh masuk sebarangan tau. Kena duduk exam dulu macam Puan A tu. Josh examiner. Kalo Pass boleh masuk.

[Abg Dan] saya pun nak jugak.

Anonymous said...

hehe.....
hebat puan A tuh
tp bukan apa dia blh abis tu kot sbb x rasa kenyang mkn pakai chopstick..haha
betoi x puan A?? :-)

Josh said...

[anon kat situ] eh... Puan A kenyang. Kan? Kan?

MIM said...

I loike pakai chopstick! At home use to buy set2 some more. :-) Ehhh...the nasi goreng looks very sedap. Is that Chinese nasi goreng or Malay nasi goreng. Looks Chinese.

Josh said...

[mim] O, kaki chop stick jugak ler ye, sama ler ngan Danial tu.
Tu memang Chinese fried rice. Sedaaap. Makan kat Pak Li Kopitian Shah Alam.

MIM said...

Ohhhh man, remind me of the Chinese Muslim Seafood Restaurant kat SG, the nasi goreng white2 like that, and yes with prawn and egg2 like that...alamakkkkkk, make me so hungryyy!!

I will go and makang the Chinese Fried Rice in SG when I go back...(makan nasi goreng cina kat Restu Seafood Restaurant, noted!) ;-)

Josh said...

[MIM] Bila balik??

MIM said...

Balik KL bulan May nanti bro...see u then yek? ;-)

Josh said...

[mim] ok, set!