Wednesday, February 27, 2008

ABC


We had ABC (shredded ice mixed with fruits, nuts and other condiments) this afternoon. It's a rarity to have Puan Fat joining us. It's even rarer when she join us and pay for the bill! Thanks Puan Fat.

Kak Lin, Puan Senget and Hud-hud came along. As usual, I'm the only man, handsome man that is.. (Eh hem.. hehehe).




The place is at Section 2 of Shah Alam. Erm... not a good environment but many said they serve the best ABC in town. I don't quite like the colour. It's too colourful, felt like having paint on the shredded ice. But they tasted good. I specifically reminded the adik who took the order "Dik, tanak warna-warni sangat ye. Saya takut ngan warna-warna tu (sambil buat muka takut)". Adik tu senyum sengeh.

7 comments:

suw_pattzy said...

jelesnyer..tak ajk pon :(

Beruang Madu said...

hahahaaa... Josh takut warna ker?? nape yer... laen kali memain lah ngan water color ker baru jadi berani... keh keh keh..takkan nak ijau ngan merah jer Josh (ijau-pokok, merah -tanglung) nanti jadi bendera Bangladesh pulak

:: NbC :: said...

ABC Josh jauh lebih baik dr NZ nyer ABC.. org Spore yg buat kt sini, cuma ada shredded ice + syrup, letak buah atas tu.. tu dia kata ABC.. trizezo

abg. dan said...

isssskkkkhhhhh...kak lin maseh hutang saya abc tuh...

Josh said...

[suw] aiyo... x berani ajak, sebab bukan i yang belanja. Nanti Puan A muka masam jeling-jeling kat saya kalo saya ajak ramai-ramai.

[beruang madu] Abg ni.... Josh bukan takut warna, tapi Josh takut makan warna. It's colouring. Warna merah yang stain kat tangan Josh semalam tu masih x tanggal-tanggal lagi tau. Takuttt.....

[Pinky] Balik Mesia kita gi makan ye..On Me.

[Abg Dan] Kak Lin tu hutang saya jugak tau. Laen kali kita paksa dia belanja kita berdua. Kalo x silap, duit tu masih tinggal banyak lagi kan?

abg.dan said...

ya..ya..ya..maseh banyak lagi, belanja ABC kat cambridge boleh jugak...kan..kan..kan..

Josh said...

[Abg Dan] Ada ke ABC kat situ??