Thursday, February 14, 2008

Apple & Rain

Was about to go home, only to realize that I haven't eat the apple my wife packed for me this morning. It came in just nice, coz I was really hungry. It's almost 7pm. I got into my car, took a bite and started my journey home.

It was surprisingly sunny at 7pm. The weather was extremely hot these few days. I took another bite, and continued my drive. Sweating because of the heat.

Just as I drove for another few hundred meters, the sky turned dark. In seconds, the rain was pouring down, like 'anjing dan kucing'. Heavy down pour. Baru je sempat makan 4 bites of apple. Amazing, how weather can change in such lightning speed. erm... yah, there were lightnings... hm...



It took me one and a half hours to reach home, thanks to the heavy traffic and slow moving vehicles. Raining maaa..

There were this saying: 'an apple a day keep the doctors away'. I'm trying to be healthy, or rather, my wife want me to be healthy. Thanks precious.

Oh, wait... Abg Bear takleh makan apple, cause apple will keep his housemate doctor away... yikes.... Oh ya, pinky cannot eat apple too, cause she got sooooo many doctor friends. Kan Pinky tengah cari calon,kan? kan? hehehe

18 comments:

Beruang Madu said...

aiyakkk.... patutlah arituh Shah sakit... sebab abang ni makan appple yg dia bagi tak??? serius lah teori Josh nih... kena tukar makan buah lain lah pulak....

:: NbC :: said...

hehehehe, Pinky x leh makan apple lah mcm ni Josh, nanti Doc lari.. hahhahaa ;-)

psssttt x cari calon lah Josh.. mana ada.. ish Josh ni.. ;-)

Josh said...

[beruang madu] Konpius Josh. Doc bagi apple, pastu the apple pulak keeps the doc away... pelik, pelik.
Ni kena ban apple terus kat rumah abg. Makan buah tempatan ler bang.

[pinky] Kan ada pokok pear kat campus pinky tu... balik-balik Mesia makan ler kedondong...hehehe

O... silap, calon tengah cari pinky. Soli, soli.

budleee said...

hehe amik gambar pakai hp ker.. nanti pak polis nampak mcm maner hehehee


*i did the same too oppsss . :p

Josh said...

[budlee] shhhhh......

ad said...

josh tak tau ker pinky tgh pening2 kepala2 nie!!
ada 3 org tgh cucuk line nak jd calon!!!

err..mcm mana josh wat 4 kali gigit dah separuh biji???gigi dinasorkerr??

ad said...

err..yg anonymous tu ad!!sowwy

Josh said...

[Ad] Yer kerrr.... yg Josh tau sorang je....ehem.

Masa ambik gambar tu dah gigitan yang ke lapan or sembilan dah Ad. Masa tu baru terpikir nak amik gambar. Ok gak ada gigi dinasor, nampak lagi classic. hehehe

:: NbC :: said...

amboi amboi Ad ni.. naughty eh dia skrg.. kang akak tarik tinger kang, kkekeke

Josh, jgn termakan kata2 Ad tu - lakonan semata2.. ;-)

(logik gak eh ramai calon skrg tgh demam penamaan calon..!)

ad said...

mm..tul josh..percayalah..

kalau x caya..tanya chen!!kan kak pinky kan???

Beruang Madu said...

alah josh ... tu yg tempatan ler tu... yg abang tanam kat sebelah umah Kak Red tu... kat tanah kosong bawah kabel letrik tu

Josh said...

[pinky] & [ad] aiyoyoo... pening, josh pening. Dua-dua caya la. hahahaha

[beruang madu] Patutler Shah sakit....sebelah rumah Cek Red pulak tu... ish ish ish...Sian Shah.

Shah said...

Patut la aku tersedak-sedak... Namaku disebut-sebut di sini rupanya. BTW Josh sekarang ni dah tak laku dah proverb Apple a day tu. Yang versi baru - A J Co a day keeps the doctor bulat montel... Hehehe

Josh said...

[Shah] A'ah, kalo Shah tersedak-sedak len kali, mai blog ni buat checking. hehehe
Ooooo.... a J Co a day... angkara J Co rupernyer yg buat Shah bulat montel comel ghituu.. Josh pun nak lah (jgn ketawa tau, Josh belum pernah lagi rasa donut J Co tu).

Beruang Madu said...

jangan rasa Josh... tak sedap diaorang provoke jer... kalau tak beratur panjang2 kat JCO tak glamer lerrr....

'aper jer la beli kat Dunkin Donat yg takpayah beratur tu... tak glamer'

gituuuuu katanya!!!

Josh said...

[beruang madu] ye ke.....beli donut ngan akak kat tepi jalan tu je lah. singgit 4. Murah.

:: NbC :: said...

pssst Josh, i pun x pernah rasa lg donut beratur panjang tu..

ye Josh, beli donut murah, balik umah letak topping sendirik.. lg glamer u..!

Josh said...

[pinky] a'ah, takyah atur, murah and jimat. Kan? kan?