Wednesday, October 29, 2008

Vivian my niece

My wife and I visited my brother's family during raya holiday recently. I was delighted to see my brother's daughter, Vivian, running and busy bodying around the house. The first entry about Vivian was posted in November last year.

Vivian is very generous in giving away her sweet smile. Probably that's why she's adorable. Everyone love to 'get connected' with her. She would even smile to strangers. But behold, you can't touch her nor hold her for she would cry her lung out. Her life is encircled between my brother, sister-in-law and the nanny. This explained her shyness.

At her age (one and a half years old), she's just like any other children, curios in anything. My camera caught her attention. To be able to touch and hold the camera, she would 'trade' he pride and allow me to hold her and she would sit on my lap. Cute eh?

We went to a restaurant in the evening. The food were superb and cheap! A meal for 7 adults and 2 children costed only RM120. Cheaaaaap. That's why I was smiling, for the dinner was on me.

Me and my wife had always wanted to have our own children. I guess the time hasn't come. But we do believe that our dream will be granted in God's time.

21 comments:

PUTUBAMBU said...

may you dream comes true mr. josh..! Pray and hope for the best..

ofismate putu ada kenalkan satu klinik kat Shah Alam tu.. ramai yg dah berkahwin lama tak dapat anak.. pergi kat klinik tu... ramai yg pregnant..takde ubat yg ngarut2 pun..

i'll email to you the address if you want to try..or at least..you can also introduce it to your other frens...

Josh said...

[Putu] Yes Putu, pray.
Nak, nak address tu.

nazzman ibrahim said...

i pun nak juga putu hehehe




yes abg,doa dan usaha k insyaAllah akan ada hasilnya nanti

Josh said...

[Nazz] Aikk??!!?? apa motif nak address tu? Nazz nak kahwin dah ke? Tahniah, tahniah!

PUTUBAMBU said...

hahaha..nyampuk pulak si naz ni..

ok josh..nanti I forward thru email

mazddaud said...

hi josh,

i will pray for you too....

Josh said...

[Putu] Tenkiu!!!!!

[Maz] Thanks a million! Erm... bila Maz nak update blog??

wahaza extra said...

Someday I hope; just don't give up.

Josh said...

[Wahaza] Yuh, never give up. Thanks for the encouragement.

yazrie said...

USAHA TANGGA KEJAYAAN katanya! kena "GIGIH" lagi yer Encik Josh...ehem..ehem..hehehehehhehe

Josh said...

[Yaz] Iye cikgu. Buat demonstration sikit camner nak 'GIGIH' tu.

kak ja said...

Josh, org Melayu petua, ambik bela anak angkat.. InsyaAllah berjangkit..

Apapun Josh, kja doakan usaha Josh akan memberi hasil lumayan gak.. Nanti boleh kita berbesan!!

Josh said...

[Kak Ja] Waahh.... perkataan 'lumayan' yang buat Josh terbeliak mata tu... hahahaha...

Anak Jawa said...

usaha tangga kejayaan (pinjam ayat Yaz). Malaysia Boleh!!!! bley gitu? hehehe

mgkin blm rezeki. mcm kakak AJ, dekat 5 thn baru berhasil. lps tuu tak sempat tunggu 2 thn dah kuar lg sorang :)

Josh said...

[AJ] Waa... tahniah kepada kakak AJ. Josh akan usaha, nanti kalo dapat hasil yang lumayan (pinjam perkataan Kak Ja) Josh bagitau semua ye.

yazrie said...

Asik pinjam meminjam ayat je?? Lenkali guna ayat sendirik lahhh...! ;P

Beruang Madu said...

Josh.. kata orang kan, kalau nak anak, apa kata Josh amik anak angkat. Ini pendapat seseorang lah. Keinginan mendapat anak tu menjadikan fikiran kita negatif sebab tertekan untuk dapat anak. Jadi kalau ada anak angkat, tekanan tu berkurang atau pun hilang dan hati dan jiwa kita tenang. Dalam keadaan hati kita tenang lah, permintaan dari akan sampai.

Remember semua, ini pesanan Abg Bear. Memang kita ada banyak permintaan, tapi permintaan akan mudah tertunai hanya kalau hati kita tenang... lebih tenang lebih mudah kita dapat...

Josh said...

[Yaz] Kita bukan guna bulat-bulat, kita modify, tu inovasi namanyer!

[Beruang madu] Ye ke.. terima kasih atas nasihat abg bear tu. Memang Josh and wife ada hasrat nak amik anak angkat, kalo next year tak jadi lagi.
Apa-apa pun, nasihat abg tu memang bagus!

shah said...

cepat cepat la... tak payah tunggu lama lama...

yazrie said...

Amik Yaz je jadi anak angkat..senang..takyah nak ganti pampers etc..JUST SOGOK DUIT je...*lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkk

Josh said...

[Shah] Tak tunggu pun. Kena tuntut ilmu dengan orang yang ada eksperience kot.

[Yaz] Sepak Kaaaannng!