Tuesday, October 21, 2008

Two Surprises in a Morning

I got two surprises on yesterday morning.

Puan Tod-tod and her hubby had breakfast with me at a restaurant not far away from our office at around 8.40am.


Just as we're about to leave, a very familiar figure got into my vision.
OOoooo Goooshh... it's our boss! I acted cool. Waved at him and invited him to join us. Hm... nak kata kantoi berbreakfast masa office hour tak jugak, sebab boss pun buat yang sama. hehehehe... Our boss is a very friendly and approachable guy.
The surprise was, he always had his breakfast at home, and we'd never met him in any restaurant during breakfast. So this was an interesting experience.

Tunggu sampai boss habis makan baru kita balik office sama-sama. Baguskan staff dia temankan dia makan?? hehehe

Right before I start my lecture, a got a call. There was this very sweet voice on the other end asking for Josh.
"Hi, this is Pinky.. hehe .."

Fuyooooo...... It's Pinky calling all the way from New Zealand!!

Now I can link the sweet face to a sweet voice!!! No wonder Dr. Chen-chen fall in love with this pretty Pinky! She sent me an SMS later.


Waa... two surprises in a morning.

15 comments:

budleee said...

hik2

it was a pleasant suprised kan..

after she called me, she straight away suprised you :p

i was pleasantly suprised too josh :p

:: NbC :: said...

opsssss...!

/* tersipu */

;-)

Josh said...

[Bud] Oh ya, a pleasant surprise. I knew it was from oversea, tapi tak tau siapa. Suspend jugak sebelum jawab tepon. hahaha

[Pinky] Thanks for the call! Nasib baik Josh tengah happy mood. Kalo busy sangat tu memang tak jawab unrecognised call. hahah..
I'm happy for Chen-chen. ;-D

nazzman ibrahim said...

amboi renungan boleh cair awek2 dalam ni

PUTUBAMBU said...

aisey... tak boleh jadi ni..
suara pinky lagi sedap dari putu..

mesti buat sesuatu ni..(wakakaka...)

* tgh nak perasap suara kasi lagi sedap...huhu...

Josh said...

[Nazz] Matiler wife jeles nanti.... hahaha

[Putu] oisshh... Putu takyah buat apa-apa pun. Suara Putu memang dah sedaaaap sangat dah. Cuma Josh tak berani puji terang-terang, nanti hubby Putu jeles..hehe

wahaza extra said...

Hi Pinky / Noraziah Chep... so sweet

:: NbC :: said...

Hi Wahaza..

thanks..

(psssst, if u know me, i'm not dat sweet actually.. hehhehe)

:-P

*tumpang umah ye Josh..

nazzman ibrahim said...

sedap ke suara putu???ishhhh pitam tau ops larikkkk hahaha

Josh said...

[Wahaza] Yup, she's sweet alright.

[Pinky] silakan, silakan.

[Nazz] cubit kang. betul la suara Putu sweet.

PUTUBAMBU said...

oh..ngutuk aku yek?

Beruang Madu said...

Waaaa sekarang Josh dah baik ngan boss kan... senangnya hati dia.. and seronok dapat panggilan jauh dari pinky... katanya seposen dua jer kalau call dari sana... cemanalh dia buat tu...

Josh said...

[Putu] tu la, Nazz yang kutuk. hehe

[Beruang madu] Dari dulu lagi Josh memang baik ngan boss. Boss ni memang bagus orangnyer. Cuma tak pernah breakfast bersama.
Seronok betul dapat dengar suara Pinky yang manis tu.

Faisal Admar said...

eh cell phone model apa tu ek?

Josh said...

[Faisal] telepon buah apple.