Monday, November 24, 2008

Welcome Home Pinky!

Pinky is back!

She set foot on her homeland last Saturday night and was welcomed in a satay 'reception' at Kajang. Thanks to Dr. Syuk for picking her up at KLIA and sent her straight to the satay gathering.

The theme of the gathering was supposed to be pink but many of us didn't have pink shirts. We settled with red instead. It's my first time meeting Dibah, a sweet lady who brought us cupcakes with our names written. She's the one holding the camera.

Everyone was so happy to meet up with Pinky in person, finally. Pinky asyik bercakap nak makan satay banyak-banyak..... tapi kita kira-kira... lorr..... 6 cucuk je. That's her max, but was nothing campared to Bud's 40 cucuk! Beat him if you can.

The night was filled with joy and laughter. Beside the satay, fresh golden kiwi and assorted NZ chocolates freshly flown from Christchurch were also served! Buat susah-susah je Pinky ni.

Abg Bear dapat hadiah apron New Zealand, hadiah dari Pinky ni sesuai sangat dengan Abg Bear. He looked great in this 'outfit' and was even requested to do catwalk. He had became the focus of the cameras and flashes in an instant.

The cupcakes was marvelous. Thank you Dibah! (gambar ni curik dari facebook Dr. Syuk. hehe)

See, my name written on the cupcake.

The gathering was the biggest bloggers gathering I'd ever attended. Eleven bloggers all together.
Here're the ladies (L to R): Dibah, Pinky, Pinky's friend (sorry x sempat berkenalan), the Female Dr. Shah (I got confused at first), and Pinky's younger sister DikLa@Suhaila.

The guys: Hazman, Ah Josh, Dr. Syuk, CL (He sat beside Pinky in the flight, and Pinky invited him to join in since he's from Kajang. And the surprising thing is, he's my church member! what a surprise!), Budlee, Dr. Shah, Beruang Madu and Wahdi. Adnautica was not in the pic as he's the photographer.

Pinky was like the santa claus of the night, giving away souvenirs and presents to all who're present. And she got this cute NZ teddy bear for my wife. The teddy bear had become Mr. Blackie's (from NewCastle) best friend. Pinky, my wife love it! Thanks on her behalf.

These were for me: A beautiful plaque and a pack of Teasme peppermint tea. Thank you very much Pinky!

Thousand thanks to Budlee for the arrangement, and also to Pinky sebab belanja!

Wow, what a night!

21 comments:

PUTUBAMBU said...

wah..bestnya...!
jeles gue..

I bet you tak makan cupcake tu...
betul ke Josh? boleh tahan ke?
hehehe...

Josh said...

[Putu] Memang best!!
Sekali cupcake tu sampai tangan Josh, Josh terus amik gambar... pastu....pastuu.... terus NGAP! hahaha

SeptemberSebelas said...

Josh,

Nice meeting u too! Had a great time that nite.. Kenyang & happy!! Btw, kapkek tu untuk sambut kepulangan Pinky.. :-)

axim said...

best tengok gathering nih!!

satay kajang sedap...

kak ja said...

Josh, insyaAllah nnt ada entry pertemuan kja dgn Pinky plak...

ArnabGumuk said...

wow bestnyaaaaaaaa..meriah!meriah!..aku dpt bayangkan betapa besnya dpt jumpa org yg selama ni kita chaaaaaaaaaaaat je..last2 dpt bersua muka..rasa macam nak peluk je terusssss!!hehehehe..(peluk dlm erti kata persahabtan ya..bukan yg lain2)..pasal makan satay tu...40 cucuk JE????hmmmm..mcm appetizer je tu bagi aku..huhuhuhu

Ad said...

josh..x sempat nak pinjam cupcake yg ada nama josh..cepat sgt ngapp!!

Josh said...

[Dibah] Hi Dibah! A'ah, kita semua happy and kenyang sangat. Walaupun kapkek tu untuk sambut kepulangan Pinky, kita dapat makan jugak. So tenkiu again! Lain kali kita gambar berduet yek.

[Axim] kalo mai Kajang jangan lupa bagitau ye! Josh belanja!

Josh said...

[Kak Ja] Ooo... tak sabar-sabar tengok entry tu. Kak Ja pakai pink ke?

[Arnabgumuk] A'ah, rasa nak peluuuuk je bila jumpe, sebab happy sangat. Talking about jumpe, Josh belum pernah jumpe arnabgumuk lagi. Dia datang KL pun bukannyer nak bagitau kita... ish ish....
Aiyooo... berkali-kali Josh telan air liur terkejut sebab 40 cucuk tu appetizer je... aiyooooo...

[Ad] Tu ler... nampak tempting sangat cupcake tu, terus josh ngap. hahaha... O, lupa... Josh pun lupa amik gambar ngan Ad. aisey...

syukur said...

agree that cupcakes tu memang terbaikkkkk.... momento yang cukup terbaikkkkk malam tu... terima kasih sgt to Dibah...

Josh....tak nampak pun u makan banyak sate cam tu... i kat hujung tu senyap ajer makan tertib dan sopan santun.. he he he

[danial][ma] said...

hej! josh...iskhhh2...isskkkhhh2...isskkhhhhh2...

azizi said...

josh, i guess pinky is a good santarina, since she was giving away presents to a naughty boy like you as well..... heh...heh..heh ..
ho ho ho ....
* in the Netherlands they do have their own version of santa, called sinterklaus. :-)

ArnabGumuk said...

bukan tak nak bgtau..tp bnyk aktiviti kat kl hari tu tak plan pon..impromptu ..so geng2 yg bujang trang tang tang senang la sket nak ajak kuar banding yg dah kawen...tak nak la ganggu quality time ko dgn family plak..huhuh well..there is always next time kan??so next time la kita jumpa..ajak pinky sekali..itu pun klu dia nak jumpa aku la..hehe..klu appetizer 40..main course berapa puluh la tu yek??..LU PIKIR LA SENDIRI..ciaow!

Josh said...

[Syuk] hahahaha... memang pun Syuk sorang-sorang kat hujung sopan santun ngap satay... hahaha...
Josh 10 cucuk je, sebab baru lepas dinner ngan wife.

[Danial] Why? tell me why? whhhyyy??

[Azizi] I was a good boy once in a while, so Pinky gave me something different. hehehe...

[Arnab] Next time jangan lupa bagitau yeerr!!
Main course makan sekor lembu. kan?

:: NbC :: said...

Hi Josh,

thanks byk byk byk bykkkk...

1. sgt sgt sporting dtg dgn red theme
2. for the luvly gift fr ur wife
3. antarkan Calvin
4. being soooooo nice

wish 2 write more, but just noticed that ni blog Josh.. satg jd entry lak.. :-P

Josh said...

[Pinky] O, WE should thank you instead Pinky. For being sporting, jovial, the presents, the kiwis the chocs, and satay and drinks! Banyak lagi... hehehe

My wife love the teddy bear because it got beans!! she like beans toy.

axim said...

waaaahhh josh nak belanja yek..nanti axim sampai kat kajang axim tuntut nih..hehe

Josh said...

[Axim] Yes, jangan lupa bagitau ye. Kalo nak ajak kawan sekali pun boleh!

kak ja said...

Josh, kja xde pakaian pink, samada yg luaran atau yg 'bukan luaran'..

Josh said...

[Kak ja] ye ke? nasib baik takde yang 'bukan luaran' tu... nanti keluar pakai macam Superman siapa nak jawab??

chen said...

hi! wahhh..... so much good times!
heehee!