Wednesday, November 26, 2008

Nyonya Kitchen

Entry ni dalam BM. So cikgu-cikgu semua, kalo ada yang silap tolong jolokkan dengan galah ye.

Sibuk tu memang ler sibuk, tapi makan tu kena lah makan jugak. So kita gi lunch kat Nyonya Kitchen. Sekali-sekala je kita ke sini.


Burung-burung kakak tua semua sibuk, so kali ni Josh berdating dengan anak dara dan bini orang. Anak dara tu Cik Moshee ler. Bini orang pulak ada Puan Senget yang buyung tapi tetap pakai seksi ketat-ketat, dan juga Puan Lala.



Josh tetap order kegemaran Josh: Nyonya curry laksa. Sedaaaaaaappp... Cik Mosh yang tak suka kari order nasi sambal sotong. Pn Senget order nasi ayam kapitam manakala Pn Lala order nasi goreng nyonya.

Perlu ke Josh letak gambar Josh? Perluuu... Kang orang tanya ni blog siapa kang, kaaannn Putu? Ni dia gambar Josh, ambik sebelum makan. Kalo amik selepas makan sure nampak comot. hehe


Cikgu-cikgu semua (AJ, Kak Ja, Yaz, Puan A dan yang sewaktu dengannyer) Ok tak BM Josh? Kita dapat C5 tau masa SPM... Oooppsss...

26 comments:

wahaza extra said...

Josh, Nonya or Nyonya?

Josh said...

[Wahaza] ooppss... Nyonya... tenkiu cikgu.

PUTUBAMBU said...

ha..tau takpe.. of coz le kena letak gambar..wajib tu..!

APEEE???? DAPAT 5C jek?

eh..sama lah kita Josh.. putu pun dulu SPM BM dpt 5.. tapi English boleh pulak dpt 3 walaupun cakap tak terer mana..

ekekke..ada chemistry le kita..

nazzman ibrahim said...

nazz tahu sebabnya akak.....

mesti akak tiru kawan sebelah sbb tu english dapat 3 ops hahaha

axim said...

ok what c5...still credit ok..

:)

ashieniesha said...

eeei sedapnya josh nye order..rasa sket.. (^^)

Josh said...

[Putu] Waaa... kita serupa!! hehehe...
Ada chemistry yek camtu?

[Nazz] Amboiii.... kata Putu tiru yek? mana ada, orang sebelah bagi salin je, bukan tiru.

[Axim] A'ah, nasib baik BM credit, kalo tak takleh masuk local u....
Tapi kan, kalo Josh x dapat C5, sure Josh dah gi oversea belajar architect... aisey....

[ashieniesha] Hi Ashie, welcome to my blog! Erm... you look familiar... had we met before??

Anak Jawa said...

sblm AJ kasi bintang kat karangan hari ini, ni ada 2 soalan :

1) galah tuu digunakan utk menjolok apa?

2) knp nama kwn josh semua ala2 pompuan dolu2??? Pn Tod Tod laa, burung kakak tua laa, Pn Senget laa... klasik sgt tau!! hehehehe

karangan hari ini dpt 4 1/2 bintang krn tiada penggunaan penanda wacana yg tepat (mati lerrrrr.... hehehe), peribahasa, gurindam, syair bla bla bla... di samping penggunaan tanda baca yg menyalahi hukum tatabahasa yg dipersetujui oleh Dato Nik Safiah Karim....

Syam said...

salam kenal...terrornyer BM...hehehehe saya pun dapat C5 english dapat C3...macam putubambu pulak...ngeh3

SeptemberSebelas said...

Josh,

Marrybrown tak merajuk ke Josh gi makan kat Dapur Nyonya ni? Hehe :-)

yazrie said...

PENGSAN BACA KOMEN DR AJ..Cheq pun belajar gak kitab tatabahasa dewan Dr Nik Safiah Karim tu..TAK PAHAM ok...

Josh, dapat C5? ok ler tu...Nasib kredit kalau dapat P7 dan P8?? Kena amik Paper Julai..Nasib baik Yazz dapat A1..Opssss...!

moshee said...

kelihatan cik moshee begitu gumbira(sila rujuk DBP) dengan makanannye..

justeru itu (justeru itu bukan sejenis jus ye..hehehe..ini adalah ayat BM yang skema..oh BM saya C3 sahaja..hahah), beliau telah berjaya menanda kertas peperiksaan anak-anak muridnya...

so...kita enjoy!!..opss...

wahaza extra said...

Kita tak nak bangga, kita hanya dapat C5 je SPM; tulis bahasa melayu terlebih pandai...

Anak Jawa said...

lerrr... ni tmpt menyemak keputusan SPM ker???

ok ler sbb semua dok kecoh2 nk citer keputusan SPM zmn tok kaduk dulu, cheq pun nk canang jugak laaa yg cheq punya BM masa SPM cuma dpt C3 jer wpun cheq penat dok khatam kitab Nik Safiah Karim tuu smpi 10 kali!!!!

kak ja said...

Wakakaka.. mungkin satu ari nnt kita semua kena tag dedahkan salinan slip SPM!!!

*Kja dpt A9 je... hahaha...

Josh said...

[AJ] Aiyooo... Cikgu AJ niii... demanding betulll. Ni jawapan josh untuk soalan cikgu tu.

1. kalo cikgu tak tau, cikgu tak layak jadi cikgu. (ooooppppsss....)

2. sebab Josh orang klasik. Nama-nama tu semua Josh yang bagi. Tapi cikgu, klasik tak sama ngan antik yerrr...

Kedekot betoooll cikgu ni. Takpe, Cikgu Ja bagi lebih. Cikgo Yazz puuuun bagi lebih. hahahahahah

[Syam] Hi Syam, salam kenal jugak! Welcome to my blog. You've got a nice one too!

Josh said...

[Dibah] Tak lah, cik Marry-perang tak marah, sebab dapur nyonya tu lain. hehehe.. Mai Shah Alam Josh belanja Nyonya!

[Yaz] Kaaannnn... melampau Cikgu AJ tu bagi 4.5 markah je. ish..
Elehhh.... Josh dapat Cun 5 markah, Yaz dapat Ayu 1 markah. Mana okey?

Josh said...

[Moshee] Mesti ler cik Moshee tu GUMBIRA, sebab ada Josh temankan... oooppss... hahahaha
Amboi-amboi...dah habis marking ler ni? jelesnyerrrr saya.

[Wahaza] GIVE ME FIVE! we both got FIVE! hehe

Josh said...

[AJ] Waaa cikgu dapat C3, memang layak jadi cikgu Josh!!
Cikgu, canang tu apa??

[Kak Ja] Jangaaaaaan Kak Ja. Kalo tag pasal result SPM, terbongkarrr ler rahsia Josh yang dapat result memalukan tuuuu....

Waaaaa.... kak Ja dapat Ayu 9 markah ye. tahniah. Yaz dapat 1 je, dia tak ayu.

ashieniesha said...

josh, celah mane plak kita pernah jumpa? dlm mimpi je kot, kui kui kui
check out le my blog, br je nak menapak. wahaza tu ler mentor, i nie mentii dia..ngeh ngeh!

Anak Jawa said...

aiyooooooooo dr smlm tak abis2 lg ker semak keputusan SPM??

setuju cadangan kak Ja, lps ni blh ler kita tag-mengetag keputusan SPM lak. kah kah kah

josh, tuu 4.5 tuu bkn markah laa... tuuu bintang. 4.5 dr 5 bintang, kira byk laa tuuu!!!! hahahahaha

azizi said...

alamak josh, samalah kita C5. give me five! ...
* nasib baik dah kenyang. kalau tak ada yg nak kena hack blog ni. :-)

Puan A said...

PAndainye dia..
Bagus..ada peningkatan, teruskan usaha..hehe
(mcm cikgu dulu tulis kat buku latihan kita lak yek)

Josh said...

[Ashie] Ntah ler, look familiar. Dalam mimpi? fuyooo bahaya tu... ;-P

[AJ] Waaa, ya ka 4.5 bintang dari 5?? Tenkiu teacher!

[Azizi] hahaha..pesal nak hack cikgu? hahahaha..give me FIVE!

[Puan A] Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan ribuan terima kasih atas bimbingan dan dorongan cikgu sekian lama ini. Kini, tiba lah masa saya ajar cikgu Bahasa Inggeris pula.... hahahahahaha

yazrie said...

ermmmmmm....

Josh said...

[Yaz] Kaaaaaannnn.