Tuesday, June 10, 2008

Rainbow in the Morning

Note: Photos taken with my old handphone. Didn't bring along my camera.

Seeing rainbow earlier this morning was a good kick-start to my day. But I was just unable to capture good photos of the rainbow using my old handphone camera. Naper lah time saya x bawak kemre dia keluar lawa-lawa kat langit tu? ish.... geram.


I wonder if there's any mystical belief on seeing rainbow early in the morning? But I was certainly very happy this morning.

p/s Kalo ada siapa-siapa yang tak nampak rainbow tu dan complaint gambar x jelas, silalah belikan Josh satu handphone baru ngan camera canggih. Sila lah. hehee...

18 comments:

:: NbC :: said...

posto, posto..
got parcel 4 u.. new hp fr NZ.. :-P

Beruang Madu said...

Josh... tak nampak lah pelangi tu... kat mana yer?? mana?? hehehe

nampaklah cuma tka jelas... tapi pepagi lagi dah nampak pelangi nih, itu petanda baik tu...

Josh said...

[pinky] O, thanks sis. I can always count on you. Model terbaru ke? your sis, Joshianina.

[beruang madu] Perli ye.. Takpe, kakak saya Pinky nak belikan handset yang baru untuk saya. kan Sis? ;-P
Petanda baik? wa... bestnyer.. Tapi memang betul, satu hari Josh happy. Tak macam semalam, mood x baik.

azizi said...

somewhere over the rainbow, the skies are blue .. (Dorothy from The Wizard of Oz) .. Josh ada tunding jari tak ke pelangi tu ? .. heh..heh..heh nanti kena potong ...

~ pelangi byk digambarkan dengan hari yg indah .. hopes it will be the same with yours as well.

Josh said...

[azizi] O tidak, Josh bawak keta, so both hands on the wheel. Tak tunding jari pun. kih kih kih.

Yes, I had a wonderful day.

:: NbC :: said...

okes adik.. apa model nak..?
hahahha akak belikan 2nd hand iphone fr Danial nak..?

;-) lalallala

Kembara Musafir said...

sapa nak tampak pelangi tuh, maknanya tak lama lagi dia akan GOL...!!... paling kurang kira2 kena penyakit rabun laaa... kena pakai spectacles... hehehe...!

shahril aley said...

wahh nak minte org bagi adiah handphone baru la tu kan... siap berselindung dgn isu pelangi plak :)

ermmm ketika pagi kite tension dalam keta pasai kesesakan lalulintas, keindahan alam boleh beri ketenangan gak kan...

[danial][ma] said...

hej! josh...i can't see the so called rainbow...haiyah...buy iPhone new one loh..black or white? hehehehe...

syukur said...

Hi josh thanks for visiting my blog.
Can see clearly the rainbow..
I usually carry my nikon coolpix (not the dslr) to almost everywhere especially while in hospital to snap good x-rays and signs ,so i will not miss any good one. The bulky dslr only on certain occasion
Dah lama juga read your blog..interesting.. tapi segan pulak dengan blogger terkemuka macam u.(shy shy cat).. ha ha ..

Josh said...

[pinky] kedekot ler aka ni. adik nak iPhone baru... kih kih... (melampau)

[king kong] aiyo? apa tu GOL?? main bola ke?? hehehe

[shahril] Alamak, pecah lubang.... takpe, Shahril sorang je yg tau Josh ada udang di sebalik batu. kan? kan?

[danial] Erm... white one please. Wrap with pink ribbon ya.

[syukur] Hi syukur. O, dah lama baca blog Josh ye.. (Josh yg patut malu-malu kucing).
Biasanya Josh bawak Sony cybershot Josh yang compact tu. kebetulan hari ni x bawak. Rugi.
Memang DSLR tu bulky, guna untuk occasion tertentu je.

Kembara Musafir said...

btw, just realized that have not seen a rainbow for years now (I think...). or I just didn't pay enuf attention to the beauty of nature...

Josh said...

[king kong] O, kat situ memang takde ke? Takpe, balik sini sure boleh nampak.

Arel said...

Josh, beli iphone jer :) 3G iphone baru launch smlm kat US!

PuteraKL said...

hehehehe Josh mmg pandai bergurau.

Josh said...

[Arel] Cemburu tengok Arel punya iPhone haritu. Josh x mampu beli ler. setakat Nokia yang ratus-ratus ringgit tu pun kena pikir berkali-kali. Camni Arel, Arel beli yang 3G tu, pastu yg lama punya tu bagi kat Josh. Nak? Saya nak! ;-P

[puterakl] It's my nature putera. Eh, ni putera yang mana pulak ye? kompius Josh.

Hazzel Rafizah said...

Abg josh, last mont kat area umah saya ni ( di masai johor ) ada kejadian pelangi pecah di celah awan!

dia mcm sikit kat sini.. sikit kat sana.. mcm pecah2.. tak sejalur mcm selalu..

it's so wonderful! tp sayang tak nmpk apa bila capture ngan camera hp. hp pn yg biasa2 jek... huhuhu.. lagi pun waktu tu petang.. silau klu amik gambar.

Josh said...

[hazzel rafizah] Hi Hazzel. Oh wow, that must be very wonderful! Tak pernah Josh tengok pelangi camtu.
Sayang sekali x dapat amik gambar jelas tu, boleh Hazzel share ngan kita.