Thursday, June 26, 2008

Gotong-royong Ofis

Nak buat macam Ain-ain, buat entry dalam BM sebab konpius. Boleh?

Ni berita semalam, dah basi. Tapi nak jugak postkan, sebab dah penat-penat Josh amik gambar. Kalo tak silap Josh lah, ada lah kengkawan yang mengharapkan gambar-gambar diaorang tu muncul kat blog ni. Kan? kan?

Disebabkan kita dah diberikan tempat ni, tapi nak tunggu diaorang bersihkan ntah ler sampai bila. So, kita sebulat suara bersihkan tempat tu, supaya kita boleh diguankannye untuk pelbagai kegunaan. Yes, lecturer pun buat kerja macam cleaner. Tak kesian pun, sebab Josh anggap aktiviti camni merupakan masa yg baik untuk memupuk team spirit and semangat kekitaan.

Kita alihkan barang-barang yang dah tidak dipakai. Gulungkan tikar yang kita memang tanak. Pastu simbah ngan air, dan bersihkan lantai.


Tingkap yang dah berhabuk sangat tu pun kita bersihkan. Siap lap pakai benda getah tu lagi (ntah apa nama).

Nak jugak tunjuk gambar nih. Bukti Josh buat kerja gak. hahaha...

Kita semua dibahagikan kepada beberapa kumpulan. Gambar bawah ni kumpulan lain. Nak dijadikan cerita, adalah mamat kat gambar nih yang saja nak buat kerja 'dekat-dekat ngan bos'.. Kenapa ye?? hahahaha

Ni Puan A yang berpakaian macam penyamun. Rajin ooo Puan A ni lap bagai. Kan? kan?

Ni gambar tangan Encik Rop dihiaskan dengan lipas kubin. Eh, ada ke lipas kubin?? cicak kubin ada lah..

Kumpulan ni memang kuat team spirit. Segala benda, segala kerja nak jugak buat dalam kumpulan, walaupun kerja-kerja yang remeh-temeh. Patut puji.

Ada jugak makan-makan sebenarnye. Tapi tanak lah tunjuk. Makan tengahari tu Abg J yang hensem tu sponsor. Siapakah itu??

11 comments:

Puan A said...

hik..hik..takut tgk gambo..
tp skali skalai bt gtg ryg ni best jgk sbnrnyer
TQ for lunch

Josh said...

Fuyoo... lajunyer dia bagi comment.

Pesal takut pulak? Gambar mana yang takut? gambar penyamun tu ke gambar lipas kubin?

Inah said...

tangan sape yg pegang lipas tu??

syukur said...

mmmm tengok gambar orang lain semua bertungkus lumus...satu gambar yang membuktikan josh bergotong royong tu...bersih lagi pakaian.. dan nampak segar ajer.. haiiii curi tulang ker???

azizi said...

rajinnnyeeeeeee josh..
tp mcm syukur cakaplah, bersih je baju tu ..
mcm rambut legolas dlm lord of the rings .. walaupun bergaduh mcm nak rak .. tp rambut tetap mcm model iklan pantene :-)

ainmuttaqin said...

amboi rajinnya semua kawan2 ku...sapa kah yg buat kerja dekat-dekat boss tu??macam boleh agak jer..hehehe..bagus la Abg J belanja lunch...lain kali ajak saya ye..lunch, bukan cuci2 lap2 tu..

[danial][ma] said...

hej! josh...aaaarrrrrgggghhhhh....cockroach! larikkkkk...hehehehehe...

MISS J said...

wah wah...terasa bangga melihat lecturer-lecturer ku bergotong royong! it's a very rare occasion! warga unisel memang multi-purpose, kan kan?

good teamwork ;)

Josh said...

[inah] Tu tangan En. Rop. Jejaka hensem yang dah kawin dan anak 3. Tangan Shahril Aley pun ok gak. hehehe

[syukur] sungguh boss, Josh kerja boss, walaupun nampak bersih tapi Josh sungguh-sungguh buat kerja boss. Sebab Josh pandai jaga kebersihan diri boss. (kih kih kih...)

[azizi] Hahaha.... Josh tukang angkut air sebenarnye. Satu badan basah, tapi tetap BERSIH. hehehehe

[Ain-ain] Tau ler siapa yg nak dekat ngan boss tu. Kan gambar tu dah tunjuk... hehehehe....
Ok, nanti Ain balik sini Josh ajak makan.

[Danial] Awak ni kan, segala benda awak 'malu' tau. Kucing pun awak boleh 'malu-malu'. Ish..

[Miss J] Biasa la, kita ni kena all-rounder, baru layak kerja kat sini. hehehe..

Wahidah said...

wah ke main meriah lg u all dating among bloggers eik..ni yg jeles ni..wuargh...

hi josh..nice blog..:)

Josh said...

[Wahidah] Hi Wahidah, singgah-singgah ler selalu ye.