Tuesday, May 6, 2008

Tak Molek Pun


We went to this restaurant for breakfast last week. It's our third time. The first time was during their opening day, the food was nice and was free. The second time visit was unpleasant. The food was yucky. We got the feeling that the food served on their first day was catered. The service was poor and the cashier was unfamiliar with the price of their food (took them more then 5 minutes to calculate the amount). The decor was ok though.

This was what I'd ordered. The nasi kerabu with a small cut of fried fish. Not that nice.

This was Puan Sue-sue's nasi dagang. Just so-so.

But to my astonishment, they charged me more then RM7 for that simple nasi kerabu (A shop nearby with much better taste nasi kerabu only cost me RM3.5). Terkejut! Dah ler x sedap, dengan sekeping ikan kecik tu je dah 7 hinggit. Same goes to the nasi dagang. With the kind of service and the standard of the food we got, we were all surprised by the price.

Ban!

25 comments:

budleee said...

BAN! BAN!

Inah said...

baik makan yang inah masak je..lagi sedap..doc suka nasi kerabu ek?bila la nak rajin n masakkan utk josh ni..lalalalala

besh kalo ade ikan celup tepung n daging bakar + solok lada

Josh said...

[Bud] Thanks for the sorakan tu, BAN!

[Inah] Josh suka makan nasi kerabu, I like the raw vegie. Solok lada pun suka. Inah pandai buat ek? nak! nak!

RizaL said...

Dalam setandan pisang, takkan semuanya pisang.... eh betul ker ayat tuh? tak semua restoren ok kan, mesti ada gak yang hampeh tu hehe... masuk buku ni, restoren2 yg tak patut pegi kui kui kui

Anonymous said...

I went in the shop in once and went out immediately as the food was unappealing. The decor is nice though

Josh said...

[Rizal] Takyah masuk buku lah, bazir masa. Restoran tu dah 'tak wujud' dah dalam ingatan kita.

[anon] Ow really? masa tu lunch hour ke? We were there in the morning, everything lood fresh.

ja-anuar said...

Josh,
Eloklah kalau josh tak bercdg nak masuk situ lagi dah... mencekik darah!! Kalau sedap tak pe lah jugak.. Tak pe, Josh, kita tunggu Inah punya nasi kerabu.. siap solok lada lagi.. Inah, jgn lupa kak ja!!!!

azizi said...

omg, Nasi Kerabu and Nasi Dagang .. my favourite... Josh, you make me "mengidam" those now .. first nasi lemak .. then these .. (kat manala nak cari di sini).

Inah said...

aaaaaaa..nak kena buat n panggey kak ja n josh..spesel ni..tule tengah cari mood nak buat..malas la :P

solok lada tu senang ajo :)..josh tahan pedas tak?ke nak kena guna lada x pedas..

one more..doc josh makan budu tak?

[danial][ma] said...

hej! hahahahaha...ban committee...and azizi...nasi lemak, come over 'kota bharu' we have delicious nasi lemak, and nasi dagang too...hehehehe...

Josh said...

[Kak Ja] Nasib baik Inah offerkan diri, kan Kak Ja, kan kan? Kita tunggu. Jangan tunggu sampai tua x larat jalan dah.

[azizi] Danial dah answer. hehehe... mengidam?? erm... dah berapa bulan tu?

[inah] aik? dah sedar dah? dah tanak pengsan dah? bagus. I still want my present, and the nasi kerabu! josh sapu je apa yg Inah buat. But no budu... tak lalu...

[danial] Ni nak show off ler tu. Ke memang ada kedai yg jual?? Tempe apa citer dah?

azizi said...

josh, dah berbulan2 .. in fact bertahun .. one pack muscle kat perut ni ...

danial .. ni new castle ke kota bharu ? .. pening kawe demo.

YAZrIE said...

budu sedap la josh...dulu Yaz pun tak suka..tapi bila dh try sekali...aiyooooo....menjilat jari!!

[danial][ma] said...

hej! hahahaha...josh, of course la me want to show off...oooppppsss show around...you know me...big time chef...so my nasi lemak much better that the one in kg.baru...nasi lemak newcastle special!

azizi...hahahaha...newcastle, i make nasi lemak with basmati rice, and nasi dagang with salmon...:)

suw_pattzy said...

hehe..harga die cmpur skali ngan mase opening aritu yg free..sebab tu mahal. hihihiih

Josh said...

[azizi] oo.... manyak dahsat oo..

[yazrie] dah berkali-kali cuba, it's very masin and I just can't get to enjoy the taste. Tempoyak pun takleh jugak. Still trying though.

[danial] naper lah bila dia kat sini dulu x pernah pun buat?? tak aci betul.

[suw] ye ke? lorr... ni kena cubit tingge adik cashier tu...

YAZrIE said...

tempoyak lagi sedap josh...buat gulai masak lemak campur udang, daun kunyit hiris halus2..pastu letak kerang...buat pedas2...aiyoooo...meleleh ayaq liur...;P

Josh said...

[yazrie] aiyooooo....

[danial][ma] said...

hej! malaysia so hot, so i can't think straight to cook nasi lemak...hehehehe...

Josh said...

[danial] Puiiii...;-P

shahril aley said...

hahaha mahainya tapi tak boleh salahkan dorg gak. tringat kisah shah suruh his fellow bloggers supaya tanye herge makanan kat kedai William yg famous itu sebelum order. yela kalau josh perasan dulu ade kes nasi dagang kat terengganu yg mahai gile sesangat sampai masuk surat khabar.

Shah said...

nasi kerabu kat hospital sodap & murah giler. masa demam nasi kerabu dulu hari2 breakfast makan benda ni seminggu.

Josh said...

[Shahril] masalahnyer dia takde menu Shahril, pastu price bergantung kepada cashier. Ada yang dia charge murah, ada yang mahal. Kira macam nasi campur. Takkan nak tanya ikan berapa? ayam berapa? nasi kerabu berapa? payah ler.... heheh

[shah] Fuyoo.... tolong tapau. kih kih kih.

Beruang Madu said...

takper... sekali kena dua kali ingat... dah jangan makan lagi... kesian Josh... diorang lupa, satu orang tak puashati... 1000 orang baca blog nih.... cis...!!!

Josh said...

[beruang madu] kita ingat nak bagi chance, kot-kot dah tobat dah or dah improve ke, tapi confirm x tobat lagi. Memang tanah pergi dah pun.