Sunday, May 18, 2008

200 meters, Turn Left.

Finally.


"In 200 meters, tern left to the ramp."
"Turn right."
"Drive forward for 6.2 km, turn right."
"Reached destination. Reached destination."

Me and my wife are loving it. Not cheap though.

23 comments:

shahril aley said...

mmg sesuai utk org yg telah sesat ke Bandar Sri Permaisuri.... opsss siapakah itu?

lepas ni pakai aje navigator tu nak ke William.... erkkk senang bangat kan?

komen josh ttg BESAR tu salah la. sayalah yang paling COMEL dalam famili. hehehehe.... (perasan betoi mamat ni)

RizaL said...

living in m'sia i guess that thing would be very useful :) but here... aiyaaa..... useless :P

Inah said...

i need that!!ade beli satu percuma satu tak?

[danial][ma] said...

hej! whoah! navigator...do i need one? hehehehe...

Josh said...

[shahril] Siapa yg sesat ke Bandar Seri Permaisuri?? Josh pun nak tau. ;-P
Memang senang banget kalo pakai navigator tu. Pasal BESAR tu, silap guna perkataan. COMEL tu betul. hahaha... yer lah, Josh ni budak baru belajar, sila ambil galah tolong lah jolokkan. (eh, betul ke?)

[Putera] Hahaha... beli navigator kat Brunei tu sebagai picture viewer je lah.

[Inah] Buy lah. Ada buy one free one offer. Buy one at double price, then dapat dua ler. Pandai tak josh?

[Danial] Oh yes, u need one. Roads in the whole Malaysia would change tremendously by the time you're back home. Kan? kan?
Tau ler orang tu pandai semua jalan kat KL.

Anonymous said...

hello, josh...mmg rasanyer danial tuh kene beli satu jugak kan, kan,...sambil dier cakap 'turn left' tapi tangan dia tunjuk arah kanan...kah...kah...kah...

Josh said...

[anon] Eh, ni anon yang maner nih? konpius. Tapi betul, Danial tu perlu beli satu. Kan? kan? kan?

shahril aley said...

lewat josh tak tido? ke sibuk dok study navigator tu?jawapan siapa yg sesat ke Bandar Seri Permaisuri tu kenalah josh tanye "benda tu" yg dok dalam keta. mesti die boleh bagi jawapan. hehehe...

pantun tu salah la, spatutnya:-
buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
saya budak baru belajar,
kalau salah tolong tunjukkan.

Anonymous said...

hello, hahahaha...anon yang ada iPhone tu lah...yang suka bagi direction sambil nyanyi lagu beyonce, to the left, to the left...tapi dia tunjuk direction tangan ke kanan...to the right, to the right...i think brain dia kene buat scan...

Inah said...

josh ade SESUATU dalam kereta..hahaha..watch out Josh bila drive malam2 :P

:: NbC :: said...

wah.. kewl..
errr dun think it is useful 4 me in Kedah.. hahahhaa

Josh said...

[Shahril] Bukan ker 'benda tu' dah pindah ke keta Inah?? Oh, gitu pantun tu.. Terima kasih Cikgu.

[Anon ituu] oo.... anon yang senget tu?? ish ish, dia memang, suka bagi direction yang salah, pastu suka buat kacau bila kita bawak keta. Kan? Kan? Kasi sembelih dia!

[Inah] dah pindah ke keta Inah dah, x perasan ke?

[pinky] Setuju, kalo kat Kedah memang takyah. But map yang ada ialah untuk satu malaysia. Penang boleh, Singapore pun boleh.

Inah said...

eh..mana ade..hep joshh ni :P

saje je taw..u x cuti ke ari ni doc?

Anonymous said...

hi josh, nie anon yg jauh (bg josh xkonfius)..amboi ada navigator dh..snang la nk pi KL..saya pn teringin nk bli satu.kt sni murah tp peta dia peta sni ler..sapa pndai install peta m'sia?best la kalu ada utk org buta jalan mcm kita nie..heheh..btw,my kesum nmpaknya dh start happy dgn condition sini...hehehe..

Josh said...

[Inah] Kerja lah Inah, kerja rumah. hahahaha

[anon yang jauh] hi A, pekabar?? macam lama takde berita. Waaa kesum dah happy ye, tahniah, tahniah. Eh, nak tanya, husband Sab kat Mesia ke kat situ??
I cadang A beli je satu navigator tu, sampai sini gi distributer sini dan install M'sia Map. Download pun boleh tau.

Shah said...

Waaaaaaaa..... Nak jugak nak jugak.... Tapi dah pokai cuti-cuti Msia ni camna..

abanglong said...

cool... i luv the gadget :)
http://abanglong.wordpress.com/2008/03/12/gps-navigation-balik-kampung-trip/

Anonymous said...

hehehe..sory lama xkomen,bz menanam kesum kt sni..husband ada kt sni..mana bole tggal saya sorg2 kt sni..nti dia rindu..hahaha..btul ye bole install Msia map kt distributer tu?nti bgtau ye kt mana.kalu bole mmg nk beli la satu..yea..yea..

Josh said...

[Shah] Boleh jer Shah, bulan depan dapat je gaji terus beli. Cut down on makan-makan. hahaha

[Abanglong] Hi, oh yes it's a marvelous gadget!

[anon yang jauh] oh... ingat nak ajak husband A gi fitness centre tu.. dah jadi member (kuang-kuang-kuang)
Yes, I asked the distributor, dia kata boleh je pakai. Map tu boleh je download dari internet pun.

Beruang Madu aka Honey Bear said...

Aku dah agak dah... kalau budak Josh tunjuk kat sini memang wajib lah si Shah tu mintak....

sehari dia bagi clue, hari kedua bagi hint hari ketiga start merengek, hari keempat start moncong tak dapat, hari kelima start merajuk... hari keenam tanak makan, hari ketujuh aku piat piat telinga si Josh,.... beli gadget jangan tunjuk kat sini, Shah tu pantang nampak Gadget... semua dia nak beli

Nasib baik baju Iron Man tak dak jual.. kalau tak itu pun dia nak

Josh said...

[beruang madu] hahahahaha..... kelakar lah komen abg bear. Betul ke Shah tu camtu?? Comelnyerr dia. hahaha....

Abg beli ke tak? Josh pun jeles gak tengok toy abg ngan Shah tu yang bulat-bulat bergerak sendiri kat lantai tu... Josh nak, mintak ngan abg boleh??

Beruang Madu aka Honey Bear said...

Haaaa??? nak robot tu.. terus terang sampai sekarang pun abang tak reti lagi nak guna mende tu... Shah jer yg pandai... kalau nak tunggu yg harga murah punya yer.. kita tunggu kat Mydin , hehehehheee

Josh said...

[beruang madu] Kat mydin? pengsan....