Monday, May 26, 2008

Mr. W Is Back For Holiday

Mr. W our ex-colleague who's continuing his study to PhD level at Georgia Tech is back for holiday. Unfortunately, the day he chose to visit us at the office was not quite right. Most of the staff are either on holiday or on official trip to Sabah. Kesian dia tak ramai yang ada masa dia visit.

We had wonderful tea time at Kedai Kopi, which is situated by the side of Tasik Shah Alam. Puan F., who rarely go for makan-makan with us was excited to see her ex-office room neighbour. Oh ya, Dr. Z from our neighbouring institution was also there.

One thing I love about this Kedai Kopi Cafe is their banana fritters. Very crispy, and goes well with their sambal kicap. Yummy.

Since Mr. W didn't manage to meet the rest of my colleagues, he just want to say 'Hi' to all of them. I mean my colleagues who read my blog (you know who you are). Sorry Puan A, larling awak rindu tapi x dapat jumpe. Kesian dia.

12 comments:

Inah said...

goreng pisang??makan ngan sambal kicap??

betul ke??

bukankah lebih enak dimakan begitu saje..lalalaalala

Beruang Madu aka Honey Bear said...

tak Inah.. kat Johor goreng pisang memang dimakan dengan sambal kicap... abang memang suka goreng pisang tau Josh, cuma tak reti nak membuatnya... kalau cuba mesti berminyak atau hancur

Anonymous said...

ala sedapnye pisang goreng kt kedai kopi tu..igt lg msa mkn2 situ dlu dgn k.lin..josh,apsal mr w xnk tnjuk muka dia..rmbut pn dh pnjang..hehehe..dr z jg yg kekal senget!sini xde pisang goreng..strawberi goreng bole buat tak??hehehe..

azizi said...

tu dia .. sedapppnya..
last weekend i had a few slices of banana fritters .. and it cost me 1,30 euro each .. gilakan ... tp daripada kempunan.. makan ajelah ..

Inah said...

ermm..inah masih confius..sambal kicap tu pedas ke manis?

Josh said...

[Inah] Inah kena cuba. Sambal kicap tu masin pedas ler.. memang sedap kalo pisang goreng cicah ngan sambal kicap tu. BEESSSTTT...

[beruang madu] Takyah buat lah bang, beli je. Singet 6 keping. Murah. jarang dapat sambal kicap tu, biasa diaorang serve ngan sos cili je. Tu yang Josh suka pisang goreng kat situ.

[Anon yang jauh] Beli pisang, buat ler kat UK pulak. Pasal Mr. W tu, dia tanak tunjuk muka sebab dah tembam sangat (dah ada tummy tau!). Pastu muka dia memang hangus, sebab gi Pulau Redang beberapa hari tolong abg dia.
A'ah, Dr. Z tu tetap senget. Josh sorang je yg x senget. Tetap hensem. hehehehehe....
Oh ye, Josh jumpe ngan Mak Mah hari ni. Meeting bersama.

[Azizi] Aiyooo... manyak mahai wo.... tapi makan je lah.

[Inah] Acu cuba try test uji betul ke tak apa Josh cakap tu.

Anonymous said...

tak jumpe ler pisang yg sesuai nk goreng kt sni..yg byk cavendish je..mane sesuai goreng kn..kn..wah mr w msti happy sgt dok kt US smpai tembam2..ajak dia pi TLS la..josh tak senget cume sengal je..hahaha(jgn marah)..mcmana project dgn mak mah?bagus?

shahril aley said...

wah bestnye makan goreng pisang dgn sambal kicap. dah lama tak makan mcm tu... slalu goreng pisang je ade kat gerai tepi jalan.

josh pernah dgr tak cite ttg peniaga nak bagi crispy pisang tu dorg goreng botol plastik dalam minyak. tak tahu betoi ke tidak.

Josh said...

[anon yang jauh] Projek ngan Mak Mah tu ok je. Will be ending bulan June ni.

[Shahril] ada jugak Josh dengar, but don't think it's true lah.

Anonymous said...

Ha?? Mr W balik...ala..x smpt jumpa
Bila dia blk sana ?

Anonymous said...

br tgk blog ni lps g sabah... & skrg cuti..sok blk byk keje kena buat maaa.....

Josh said...

[anon yang dekat] ler... Mr. W dah balik US dah ler. Kesian dia datang nak jumpe larling dia tapi takde.