Wednesday, September 17, 2008

Early Morning

This morning's weather was beautiful. Slightly overcast sky allow streams of sunlight into my garden. The plants seems to be extremely beautiful under these sunlight. I took out my camera and snapped some shots.
The pegaga leaves.

The water lily.

Hm.... i think this is the edible silver ear fungus (Tremella fuciformis Berk). Cool.

Bird nest fern plantlet.

This cousin of lidah jin is flowering. I have no idea what this plant called, but the flowers looked exactly like the lidah jin's.


Aaaaahh..... i love my garden.

Note: The photos are of high resolution, feel free to download as wall paper.

24 comments:

wahaza extra said...

I miss my garden - yeah, I've notice the greenery of my garden lately too... I think might be bcoz of early morning shower;

[danial][ma] said...

hej! josh...that one cousin to lidah jin is spear plant...pegaga...i miss that plat...water lily too...here could not plant those plants...i just planted some tulips only...hehehehheee...

Josh said...

[Wahaza] Hm... you should have early morning shower everyday then. ;P

[Danial] Ingat betul-betul miss your garden, rupa-rupanyer nak tunjuk dia tanam tulips. puuuuiii...
Takpe, lily ler yang cantik. (alamak, macam x betul je ayat saya ni... nanti Lily berlensa tu....) hehehe

Shah said...

Humppphhhh!!!!! Jeles!!! Ni yang mula buat garden kat dalam living room nih... Hehehe

Josh said...

[Shah] Hahaha... great idea! nanti Josh boleh buat 'lawatan sambil belajar' ke living room Shah!

abanglong said...

bro... is that an audi u drivin ?

Kembara Musafir said...

huaaaa... so green one...
I like your statement to Wahaza... Wahaza, ko tak mandi pagi tiap2 hari ker...? si Josh dah putar ko punya ayat... haha... memang ambik kesempatan si Josh nih...
and.... dr Shah wanna have a garden at the balcony...? errrr kang jadik Mini Taman Negara lak kang... hutan rimba tak terjaga...?
eh sorry, this is not my blog... kah kah kah.. terlebih komen pulak laaa

nazzman ibrahim said...

hmmmmm cantik la bro,nazz buat garden dalam bilik tido leh tak hehehe

PUTUBAMBU said...

cantik2... especially the water lily..

i miss my garden also..but do i have a garden? at my balcony? hmm.. ada le..kecik jek..so-so..(sendiri tanya..sendiri jwb)

wife dah balik ke Josh?

Josh said...

[abglong] Welcome to my blog abglong. Nope, it's not an audi.

[kingkong] hahaha... Josh x sengaja la, bukan ke tu yang wahaza maksudkan? ;-P
Erm.. Shah kata kat living room, mana dia cakap balcony?

[Nazz] aiyoo.... nanti jadi tido dalam hutan kang. Tapi kalo dah suka, boleh jerr.

[Putu] Pandai putu, pandai tanya dan pandai jawab. hehe
Putu tanam apa kat balcony?

:: NbC :: said...

owh.. miss my garden too.. balik kena buat garden lain..

i ada gak cousin lidah jin tu, but mine bunga dia kale orange..

azizi said...

err lidah jin? ..pernah ke org nampak jin punya lidah mcmana? *ha ha ha ha ...
on a serious note; indeed it is a very nice and soothing view. ambience and conducive. love that.
* boleh buat part time la josh lepas ni ... lanskap taman :-)

mazddaud said...

hi josh,

this is my first time dengar ada pokok nama "lidah jin"...before this just heard about "lidah buaya"....:-)

abanglong said...

josh - i've been a silent reader for quite sometime hehe

PUTUBAMBU said...

Putu tanam pokok cactus..pokok kari..pokok limau dan pokok apentah satu lagi tu..takde nama..

nanti putu snap gambor bebila..

Josh said...

[Pinky] Garden tu tempat Josh relax, menenteramkan fikiran. Eh, ada bunga oren ke? mesti cantik kan?

[Azizi] Lidah jin tak pernah nampak? masa zaman tujuh puluhan Josh selalu nampak jin punya lidah tau. Erm.. jin Shamsudin punya. kih kih kih...
Josh x layak jadi landscape designer lah, jadi petani boleh.

[Maz] Biar betul? ni kena selalu keluar jalan-jalan tu, jangan asyik dok dlm McD je. Ajak Dr. Chen keluar ke.

[Abglong] Ooo.. silent reader ek. tenkiu-tenkiu. Jeles Josh sebab Era Fazila dok serumah ngan abglong. ;-P

Josh said...

[Putu] alang-alang dah tanam pokok kari, masakler sekali untuk kita. Oops..

PUTUBAMBU said...

kannnnnnnnnnnnnnnnn...!

syukur said...

cantik nyer gambar tu.. org dah berseni kan mesti gambar pun penuh seni jugak !

Josh said...

[Putu] Hm... sah Putu ni kakak Nazz. Kaaaaaannnnn.

[Syukur] aiyo... puji habis. Tenkiu-tenkiu! yours not bad too syuk.

Kembara Musafir said...

laaa ... kat living room...? memang sah la jadik Mini Taman Negara... hehe

Josh said...

[Kingkong] Tu ler.

Beruang Madu said...

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh jelessss.... apasal lah pokok lidah jin abang tak berbunga bunga nihhhh...??? nak kena letak baja bunga nih...

Josh said...

[beruang madu] Abg bear, Josh siram air cukup-cukup je. Bagi baja sekali dalam dua minggu.