Monday, August 18, 2008

There was this Saturday

There was this Saturday that Kak Lin and Ja-cha-cha came to Kajang for satay lunch. We ordered beef, chicken, venison and rabbit satay. We had a great time chatting and updating on things that evolve around us. The satay was nice but not as tender as those served at night. I wonder if those were the left overs from the previous night....


Our taste buds were only half satisfied, and Kak Lin was asking for more. Well, not more satay, but some other food. There's this stall at Semenyih town that serve very nice cucur udang and taufu goreng. Kita pun terus bertolak menuju ke gerai tu... Aiyooo..... kuatnyer kita makan, sorang 10 cucuk pun x rasa kenyang lagi....

We stopped by at a friend's place to check out the condition of the house (he's away, and I was entrusted to take care of the house, ye ke entrusted?? hehe) and to collect the mails. Rumah siapa agaknyer ye? Kak Lin was so proud to be there that she almost wanted to scribble 'Azlin was here' on the door panel. hehehe

They ran out of cucur udang (it's 3.30pm by then) and we ordered deep fried bean curd and boiled clams. Sooooo Yummiiiiiii!



Lepastu terasa nak makan cendol pulak...... tapi x jadi sebab ada orang tu taknak. Takut gemuk kot.

21 comments:

nazzman ibrahim said...

eeeeeeeeeeeeeee kerang??????????????

meloya tekak nazz tengok kerang

yazrie said...

siapa org yg tanak makan cendol tu? Ah Josh ker??? hheheheheh

[danial][ma] said...

hej! josh...whoaaahhhh...satay! whoaaahhhh...fried beancurd and boiled clams! whoaaahhhh...your friend's house has a red door with christmas decoration!

PUTUBAMBU said...

ish..sedapnya satay..
sedapnya kerang..

sedap semua..!!

waaaaaaaaaa...!! nak jugak semua tu Josh..!!

budleee said...

yum! kerang!!!

axim said...

woww gambaq last tuh meleleh leleh ayaq kerang ker Josh??

:: NbC :: said...

cantik umah kwn Josh, cat light pink ke tu..dia balik Oct ni kan.. heheh

satay, satay.. hehhe

Arel said...

Haiya.. kalau Josh jalan2 cari makan mesti buat org lain terliur :)

Josh said...

[Nazz] Aik? loya? angkara siapa tu?? dah macam Yaz jugak ke loya-loya.. Lariiiiiiiii

[Yaz] Pandainyer Ah Yaz.

[Danial] ya lor..everything was Yummy!!!! yuh, we miss our friend, so we went to his house lorr.. hehehe..My friends door nice beautiful right? everyday is christmas.. hehehe

[Putu] Joommm kita pekena kerang, ajak Nazz sekali nak? kih kih kih....

[Bud] oo... u should try. Semenyih is not far away from your home.

[Axim] tu bukan air kerang axim, tu air liur kita yang meleleh... hehehehe.... Sedap sehingga jilat siku!!!

Josh said...

[Pinky] oit... macam tau je Pinky nih... dahsyat, dahsyat....

Jommm satay!

[Arel] alaaa Arel, tu makan biasa je.. hehe.

Chen said...

did somebody said rabbit satay?!

Josh said...

[Chen] Yup! rabbit satay! yummy!

Faisal Admar said...

hehe kerang bakar lagi sedap wo :P
hmm sedap plak tgk satay perut tuh.

Josh said...

[faisal admar] memang kita nak kerang bakar pun Faisal, tapi diaorang ada yang rebus je. Kita hantam je.
Satay perut Josh kurang minat skit.

:: NbC :: said...

musti lah tahu sape tuan punya umah tu... ekhem ekhem.. (dun tell my laling)

:-P

Josh said...

[pinky] A'ah pinky, your larling kuat jeles oo... dah ler dia banyak kali jeles, nanti mengamuk kang..

Shah said...

Cendol not fattening lah Josh - mintak no santan & no sugar. Makan la ais dgn benda hijau tu cukup hehehe

Josh said...

[Shah] Tu bukan makan cendol namanye Shah, tu dah merana... maner lah sedapnyer takde benda... hehehe

shahril aley said...

satu hari aktiviti makan
hebat kakak2 & josh makan
non-stop plak tu
ni malam makan lagi tak?
wah ruginye tak makan cendol
ma peberet la

Josh said...

[Aley] hahaha.. memang makan non-stop. Makan malam tetap on jugak. hahaha..

Memang rugi x makan cendol. Masa tu cuaca panas, memang sesuai makan. Tapi dah kenyang sangat dah takleh masuk dah.

Beruang Madu said...

amboi amboi pegi makan bertukar2 kedai makan... kalau Abg Bear dah tak larat dah kecuali bila dah naik angin sebab service lambat... tapi kalau service ok tapi makanan tak sedap... laen kali tak datang lagi lahhh