Thursday, August 14, 2008

Puan Fat Belanja

Tiba-tiba Puan Fat tepon ajak gi makan tengahari. Bukan senang nak lunch ngan Puan Fat nih, sebab dia selalu makan ngan husband (our boss, yes, it's our boss) anak-anak kat rumah. Katanyer nak belanja Kak Lin sebelum Kak Lin balik Cambridge. So Josh tumpang makan ler.. hehehe

Kita sampai awal, baru je kul 12.30pm, so tak ramai orang lagi.

Antara yang hadir: Puan Fat, Kak Lin, Puan A, Puan Tod-tod, Ja-cha-cha dan Josh.


Kak Lin terikut-ikut Josh, dah ketagih ngan amik gambar. Kononnyer nak masuk blog.

Antara makanan yang Puan Fat order: Mushroom with broccoli, Thai style steam fish (can't beat the one at Riverview), butter prawn (not bad), curry flavored peanuts, lemon chicken (yummy!) and seafood tom yam (thick and inviting!)






It was a wonderful lunch. I'm sure it's quite expensive..

The desserts are complimentary. Coconut pudding (very soft and creamy, nica) and cut fruits.


If you would like to try out their food, the restaurant is called Restoren Tasik Indah. It's located right in the middle of the Tasik Shah Alam. Their buka puasa buffet is also a must try!

Restoran Tasik Indah
Taman Tasik Tengah Jalan Indah Seksyen 14 , Shah Alam
Phone: 03-5519 9388 / 03-5519 8388

18 comments:

nazzman ibrahim said...

menitik ayaq liuq kat atas meja ni

Shah said...

Food looks fabulous. Tapi kalau ada kat are Shah Alam time bulan puasa - I prefer the buffet at Concorde - definitely the best in KL & Selangor.

axim said...

i'm sure its quite expensive....dulu pernah makan ngan my member..makan dua orang tapi amik tiga lauk jer da almost rm130...huhuhu

tapi food fabolous!!anyway,kat tempat lain pun ada lagik murah dan sedap jugak..

Josh said...

[Nazz] cepat lap air liur tu, nanti Yaz nampak, sure dia sakat. hahaha

[Shah] Concorde is the best? I'd never tried it. My colleagues's comments gave me an impression that it's not worth the money. Hm... contradicting reviews.. I gotta try it out myself! Perhaps we can have buka puasa together this year?

[Axim] Yup, memang mahal. Kita gi situ pun sebab senang parking dan x ramai orang, keadaan pun selesa. Kalo ikut budget, memang nak gi tempat yg murah dan sedap. hehehe

ainmuttaqin said...

takper takper Pn Fat yg belanja ok la tu..wife dekan maa..teringat carrot cake dia..kirim salam "carrot cake dia yg sedap" tu..tak sempat nk korek resepi dia dlu..huhuhu..

Josh said...

[Ain-ain] Sebab Pn Fat belanja ler best. hehehe.. OK, nanti kirim salam kat dia.

Chen said...

is Puan Fat really fat?

Josh said...

[Chen] Erm.... u can look at the photo to judge it yourself, Chen. hehe

Kembara Musafir said...

fulamak....!! jeles la dia makan sedap2... orang belanja pulak tuh... hehe...
btw, bulan posa dah nak sampai...!! it is "FASTING" month, bukan "FEASTING" month, ok kengkawan...!! Josh.. sesapa ajak bukak posa buffet2 tuh, remind them about it...:)

*yg boikot buffet bukak posa - pembaziran*

Josh said...

[Kingkong] Iye cikgu. Josh akan bagitau sape-sape yang nak berbuffet buka puasa tu jangan bazir, cikgu.

Tapi Josh yg x posa boleh gi makan buffet buka posa ke tak, cikgu?

syukur said...

Moga murah la rezeki Puan Fat...anyway Josh ni suka makan betul...cuba baca komen Chen dalam blog abang BM... he he he

Josh said...

[syukur] Eating is an enjoyment. hehe

PUTUBAMBU said...

aiseyman Josh.. makanan lagik??!!

ish..ish...sama lah cam nazz (ada chemistry kot.!hehehe) dah menitik air liur.. tapi sempat lap..wakakaak..!!

kalau doc. shah suka kat concorde.. putu pulak suka kat equatorial hotel... bila time berbuka puasa le...

Chen said...

aik! someone mentioned my name in the comments page! I'm so popular, haha!

Josh said...

[putu] ehem ehem... ada chemistry ke ngan nazz tu?? hehehe
Ooo... equatorial ye, Josh setuju. Memang best, tapi mahal sikit.

[chen] o ya, you're VERY famous. Everybody know u!

Faisal Admar said...

waa! lemon chicken sgt sedap... suka sgt!

Josh said...

[faisal] Yup, one of my favourite too.

Beruang Madu said...

Yerlah Josh... kat Concorde Shah Alam tu yg terbest sekali yg kami pernah makan... dah dua kali makan kat sana... jom Josh sekali kita gi makan sana.. kat situ kami makan masa bualn pose jer.. siap kena booking lagi