Wednesday, May 27, 2009

Alor Star and Nazzman

I was on an official trip to Alor Star last week. To Kangar and Alor Star to be exact. I'd been to these two places several times, but never really explore them. This time round I got a tour guide ;-D

Nazzman our fellow blogger was kind enough to travel from Gurun to bring me around. I didn't have much time actually, and was only free for a morning. So Nazzman brought me to nearby places of interest. We visited the Galeri Seni, Museum DiRaja, and Pekan Rabu to name a few.



While in the hotel lobby, I caught Nazz termenung... agaknyer dia tengah pikir.."Naper lah Putu takde adik yer...??" .. " Biler lah Nazz dapat kawin..??".

And the following photo was specifically requested by Nazz to be shown here, ditujukan khas kepada Cikgu AJ dengan caption "AJ, Nazz tak boroi macam AJ yerr!"

I managed to give some photography tips to Nazz. He picked up really fast, and put them to practice. The photo below was taken after the tips were given. Hensem tak?

Thank you Nazzman sebab sudi bawa Josh gi jalan-jalan. Lain kali datang KL Josh bawa Nazz jalan-jalan pulak yer.

11 comments:

eQbalzack said...

nazzz....bawak abg eq jalang2 kat alor setaq...(kalau nazz baca comment ni k..). hehe

josh---> nice pic...shopping apa kat sana josh??

Cath J said...

is this using the new ToY?? ^_^

Josh said...

[eQ]
'Boleeeeh!' Jawab Nazz. ;-D
Josh beli sedikit kuih muih kat Pekan Rabu je. Nothing special kat Alor Star yg Josh boleh bawak balik.

[CJ] No no no... it's Nazz's toy, bukan Josh punya.

@xiM said...

maknanya pakai sony la kan instead of CANON..
:)

PUTUBAMBU said...

kah..kah..! sabar aje lah....

anyway, those photo taken with your new DSLR ye Josh?

cantikkk..superbb..!!

p/s..perut you pun kempis dah Josh...

nazzman ibrahim said...

abg eq boleh jerr kalau nak nazz bawa abg g jalang2 cari makang....tapi makan kat pekan rabu tu mahal giler babas terkejut nazz dibuatnya

hahaha toy katanya hmmmm sapa punya ekkk josh???

:: NbC :: said...

Josh,

wahhh jalan2 di negeriku.
Next year dtg lg Josh, my turn to bring u around.

Josh said...

[Axim] Paaandaaiii Axim! hehehe.

[Putu] Josh pakai camera canggih Nazz tu.
Ye ker dah kempis?? Tenkiuuuuuu!!!!

Josh said...

[Nazz] Sebut je Pekan Rabu, teringat gerai cekik darah tu. Mahal giler!
Yer, toy, Nazz punya laaa!

[Pinky] OK! janji yer, next year Josh pergi lagi!

kak ja said...

Aloq Staq tu kan ke kpg laman kja mu ini? Awat tak ajak kja jd tour guide? DIJAMIN SESAT!!

Dolu2 mkn kat Pekan Rabu tu yg murah.. la ni mahal plak ghopenya..

Anak Jawa said...

And the following photo was specifically requested by Nazz to be shown here, ditujukan khas kepada Cikgu AJ dengan caption "AJ, Nazz tak boroi macam AJ yerr!"


PERUTKU YG BOROI INILAH ASET YG PALING BERHARGA YERRRRRRRRRRRRRRRRRR
keh keh keh