Tuesday, March 31, 2009

Hari Johnny's Sedunia

First of all, sorry sangat-sangat Josh x update blog. Josh teramat sibuk dua tiga minggu ni. Ni pun baru balik dari Kuching. Ada kerja kat situ over the weekend.

Semenjak dua menjak burung-burung kakak tua kat office Josh tu uwek-uwek, Johnny's steamboat lah jadi pilihan utama mereka. So Josh yg selalunyer driver dia orang terpaksa lah ikut je. Ye lah, kalo x pergi, mengidam pulak. Satu hari dia orang akan berkicauan kat bilik. Ni al kisah satu hari kita pergi Johnny's untuk lunch....

Biasa lah, burung kakak tua akan berkicauan bila dia happy, lebih-lebih lagi kalo ada makanan yang dia orang mengidam. Kat gambar bawah ni, sorang uwek-uwek, sorang tengah berusah bersungguh-sungguh. ;-P

Salah satu sebab dia orang suka Johnny's adalah sebab sauce dia yang sedap (bagi dia orang lah). Satu lagi sebab sup dia. Well, that one i agreed. Josh memang suka soupy food. Kebiasaannya bila kat Johnny's, Josh lah yang jadi pelayan. Kena panaskan sup, masukkan bahan satu per satu, hidangkan makanan ke mangkuk dia orang... letih lah... hahaha

Nak dijadikan cerita, haritu kita gi makan bertiga. Baru je start nak makan, tiba-tiba terima sms... "kat maner tu?? makan steamboat yerr??"........ aiyooo..... ada rakan kerja yg kebetulan bersantap kat situ. Toleh kiri toleh kanan.... 'ter'jumpe diaorang.. Kak N dan husband...

Tengah-tengah makan, satu couple masuk.... dok sebelah meja. AISEYYY..... office mate lagi!!! Cik Diamond dengan Abg Man...

Tak lama kemudian, masuk satu group cik kiah 6 orang. Tengok-tengok... LORRRR, office mate lagi. Tiba-tiba restoren yg kecik tu penuh dengan office mate, rasa macam Hari Johnny's Sedunia pulak. Yang peliknyer, restoran tu bukannya sebelah office, kena drive 15 minutes. Hai..... TAKKAN SEMUA UWEK-UWEK KOT????

11 comments:

ainmuttaqin said...

sapa yang uwek2 tu???amboi produktif sungguh ofis mate josh yek..josh bila nak uwek2?

Josh said...

[Ain-ain] dia orang memang produktif. Burung kakak tua no. 1 dah uwek-uwek. Saya baru je uwek-uwek semalam, sebab pening kepala. hahaha

:: NbC :: said...

hehe, buat pre family day kt situ ke..?

*tingat status FB Josh smlm on uwek uwek.. siap dpt congrats ;-)

Jovial Diamond said...

tgk2 keliling smua officemate..
rs cm tgh lunch kat cafe unisel jer..~hahahahahah

[danial][ma] said...

hej! Josh...thought that you have banned this before...;-)

Josh said...

[Pinky] Pre family day?? mungkin kot. hahaha..

[Diamond] tau pun. Tiba-tiba je semua masuk restoran tu. Terkejut kita.

[Danial] Indeed. We'd been there together, then we both decided to ban the restaurant. Tapikan, dah tu permintaan mak buyung, terpaksa saya yg pangkat driver ni ikut sekali. Next time we do our own steamboat. Ok?

mazddaud said...

Josh,

Saya tgh lapar ni....teringin la tengok steamboat tu....huhuhuh

@xiM said...

sup kat johny ni sedap!!

rerama salju said...

Hi Josh,
Kebetulan I yg tak pernah gi Jhonnys pun gi sana last weekend..hehehe..Bak kata Josh,Hari Jhonnys sedunia!hahaha

budleee said...

i love johnny's :D

Josh said...

[Maz] Erk... mengidam ke? ;-P

[Axim] setuju! setuju! jom!

[Rerama] Fuyoo! ni dah bukan kebetulan dah nih, SAH johnny's sedunia. hahahaha

[Bud] We can enjoy steamboat together one day!