Sunday, February 22, 2009

Lafan Ringket

Finally, I had my hair cut at my usual barber last Saturday morning. The whole ' grass cutting ceremony' had taken me only 15 minutes.

Introducing my India mari barber. He speaks minimal Bahasa Malaysia, and can't speak English. My instruction was simple: 'potong, macam itu' while motioning the cutting action and point at a poster of various hair style. He geleng-geleng his head a bit and starts his work.

Tapi kan... tapi kan.... (sambil telan air liur...).. masa dia tengah cukur-cukur dan 'touch-up'... mata dia kejap pandang rambut saya, kejap pandang tv yang tengah ada adengan 'dushuuum! dushuuumm!. Aiyoooo.... wa manyak lisau itu pisau cukur kerat wa punya kapala ooo.... terus Josh sound dia... tersipu-sipu dia kejap, terus siapkan kerja dia.. Phewww.......

After 15 minutes, he took a mirror to show the hair cut and asked "OK?". I nodded.

"Berapa" (hahaha... dah tau harga, tapi tetap nak tanya sebab suka dengar jawapan dia...)

"Lafan Ringket".

The result? Wonderful. I like.


So, apa macam?

24 comments:

eQbalzack said...

comei lorr your new hair cut...hehe

mazddaud said...

nampak bertambah muda la....;-)

[danial][ma] said...

hej! josh...i think you look great with that haircut of lafan ringket...;-)

Inah said...

ayyaks..kemasnya rambut josh!! :D

:: NbC :: said...

encem...!

seriously, u look younger..

kak ja said...

Aisaymannn.. manyak comey ini olang..

Josh, just imagine.. 15 minit keje dia dpt RM8.. Maknanya 1 jam dia boleh dpt RM32.. Kalau dia keje 24-7, huittt.. kaya-laya dia.. Tp ada ke org potong rambut org sambil tidoq, sambil makan, sambil mandi, bla bla bla...??? Sj je merapu, Josh.. otak kja ni jd gatai kalau x imagine benda2 merapu pelik mcm ni..

Josh said...

[eQ] Tenkiuuuuuuu! So are u!

[Maz] ye ke?? ye ke?? (macam x caya). hehehe Thanks.

[Dania] Thankssss! I'll bring u there for a wonderful lafan ringket hair cut when you're back!

Josh said...

[Inah] Pheww..... nasib baik kata kemas.... ingat nak kata macam durian. hahahah. Thanks.

[Pinky] Waa... dah ada orang puji!!! thanks Pinky! you're sooo beautiful today!! ;-)

[Kak Ja] telima kaseh cikguuu!
Otak merapu ler best kak Ja, that keeps our mind active. Mamat tu takleh kaya la. Sebab tak ramai yg gi situ. Setiap kali Josh pergi, Josh lah the only one, that's why i like this place, tak yah tunggu.

AnakPkn said...

aloooooooooo apalah ! ingatkan Josh pegi potong itu lambut kat itu unisex punya - yg lamai amoi2 sexi2 punya ! he he

Josh said...

[AnkPkn] aiyaaa, itu unisex salun manyak lamai olang woo, Ah Josh manyak sinang hati pigi itu Tambi punya kedai. Tala olang x yah lunggu maa.

PUTUBAMBU said...

wow.. i like it too..!!

Josh said...

[Putu] Tenkiuuuuuuu!

wahaza extra said...

10 years younger!

Josh said...

[Wahaza] REAAALLY??? waa....
Erm.. is that a good news or bad news for u?

wahaza extra said...

Any Josh is a good news.. I think

Josh said...

[Wahaza] Tenkiu-tenkiuuu

aShaBuLz said...

hahaha...smart!!

azizi said...

see, i've told you,
you did, indeed reversing the aging process. heh..heh...heh
;-)
so, 10 years younger than your age?
cool!

Anak Jawa said...

mcm ni AJ pun nk gunting rambut gak ler... sbb AJ dah nmpk tua!!!

Josh said...

[Ashublz] Thanks bro.

[Azizi] Waa, u can prophesies ah? Erm... will i be VERY rich in 10 years?? hahahaha
Thanks for the compliment. Now that I'm 10 years younger, I need to act like one. Hahaha

[Anak Jawa] Ish AJ ni. Sesetengah orang, semakin tua semakin hensem! And you are one. So jangan mimpi nak jadi muda balik. hehehe

nazzman ibrahim said...

amboi cutenya budak ni ops hahaha

Josh said...

[Nazz] A'ah ABANG Nazz, cute nyer budak ni. hehehehe

yazrie said...

barber tu FELAT ke?? Hehehehehe...

Josh said...

[Yaz] A'ah, dia felat, sebab tu la lafan ringket.