Thursday, February 19, 2009

How To Reduce Expenses.

In time like this, many would try their best to reduce their expenses and to cut cost. I do. For an instant, we (some colleagues and I) would think of ways to reduce our expenses on food. The result can be exciting, really. One may think that going to a fancy restaurant would cost you more then going to an ordinary nasi campur stall. NOT QUITE!

Here are some of our tips:

Tips 1: Identify restaurants which provide large portion for single order, or offer breakfast/lunch sets. Dine in those restaurants by ordering sets to be shared by few people.
For example, order two sets to be shared by three. We always do this when we go to Pizza Hut, ended up everyone paying a mere RM6.50 for a sumptuous pizza lunch.
Another example, order two lunch sets at Asiari (they serve huge portion for sets) , to be shared by three person, or four, if your appetite is small.


Tips 2: Go for lunch before you get really, really hungry. Because once you get hungry, you tends to order/take more food.

Tips 3: ALWAYS go for lunch with ladies with small appetite. Why??
Erm... you order 2 sets for three person, and you ended up having most of the food while paying equal among three. BERBALOI.. hehehehehehe
For example, last week we went to Asiari, the three ladies ordered 2 sets to be shared. I refused to share because i was hungry and I ordered my own set. In the end, they can't finish theirs, and i got the 'help' them finish up. Hmm.... regretted, should have share with them to save my expenses.. Hahahahahahaha.......


Psst.... if you are a big eater, no one would want to share the food with you.

17 comments:

PUTUBAMBU said...

wah..wah..
Tip no 3 tu..very untungnable yek..! hehehhehe....

AnakPkn said...

Dr. Josh - I suka tips no 3. Sure work one ....

rerama salju said...

Hi Josh,
Kalau mcm tu,I tak blh share mkn dengan Josh lah..sebab I mkn pun banyak,cemana?hehehe

Josh said...

[Putu] Memang untungable! Sebab tu ler Josh selalu lunch ngan bini-bini orang je. The untungability lagi menyerlah bila ada yang uek-uek makan sikit je. hahahaha

[AnakPkn] Yes, it's my favourite tip too. hehehe

[Rerama salju] Psst... kita gi share ngan Kak Ja. Dengar citer Kak Ja makan sikit je... Untung ooo kita share ngan dia!!

nazzman ibrahim said...

i pun nak hahaha

PUTUBAMBU said...

tapi I dah start makan byk josh..

sure rugi one..! hehehhee....

eQbalzack said...

TIP 3...I setuju sgt josh...org pompuan ni kalau makan sejemput je...penat je order byk2...

mazddaud said...

i punya tip lagi best.....kerja kat tempat jual makanan...dapat makan free...hehehehe

Anak Jawa said...

setuju 100% tips no 3. hehehe

sbb tuu diorang selalu merasa kehilangan AJ dlm bab mkn2 ni kalau AJ takde... hahahaha.

mcm tong sampah jdnya kita!!!

RizaL said...

ni ada tips lagi baik punya,
nak save banyak duit,
makan kat umah :0 sekian terima kasih hehehe
ps: jgn marah! huhu

kak ja said...

Patutlah kja tersedak, ada org sebut nama kja kat cni.. Mmg kja selalunya mkn tak sebnyk org lain, Josh.. Tp kekdg dtg angin timur barat, kja jadi buruk lantak gak!! Itu yg badan jd montel mcm ni..

Apapun Josh, mmg skg ni rasa serba salah.. Nak masak di umah, brg mentahnya mahal sgt..Tak padan dgn 2-3 org yg nak mkn.. Nak beli pun tak le semurah mana..

yazrie said...

I LOOIIIKKKKEEEE TIP NO 3!!! Opssss

:: NbC :: said...

Tips Maz sgt sgt best.. pssst Josh jom kita gi kwn ngan dia - lg untung, free je burger.. ;-)

Josh said...

[Nazz] Nazz nak? nak apa??

[Putu] hm... kalo camtu, tanak share ngan Putu lah. boleh?

[eQ] GIVE ME FIVE! hehehe... u speaks my secret. hahaha

[Maz] O ye ke? I still don't think is the best. Yang best berkawan ngan kawan yang kerja kat tempat makan. Wink-wink.... hehehe
(Oooo... i'll be in Penang next weekend, free McD, free, fre.....)

Josh said...

[AJ] Kita bukan tong sampah la AJ, tak class. Kita RECYCLE bin.

[Rizal] Psst... makan kat rumah, pakai duit kita jugak!

[Kak Ja] Amboi... buruk lantak ye... kita pun sama Kak Ja, my wife tak complaint pun, sebab husband dia sedap peluk.. kih kih kih..
My wife cook simple meals on weekends, for both of us. Nasi, steam fish, and a soup. tu je. Bessst.

Josh said...

[Yaz] I know you like, but I don't like to share with you. (Sebab Yaz KUAT MAKAN!!) jangan marah yer.

[Pinky] setuju sangat. Kita berkawan ngan dia je. ANYTIME kita rasa nak burger, kita pura-pura gi cari dia, boleh?

budleee said...

ahahaha

well no one wants to go out with me for makan then

i eat a lot

hahaha.. :p