Friday, January 23, 2009

Putu Tag Peti Sejuk

Keliru kejap nak letak title apa.... Putu Tag Peti Sejuk, or Tag Peti Sejuk Putu? Ada cikgu BM yang boleh tolong tak?

Josh kena tag Putu, nak kita tunjuk peti sejuk kat rumah. Dengan gembiranyer Josh gi amik gambar peti sejuk, sebab kat peti sejuk Josh ada BAAAANYAAAAAK benda!

Ni peraturan tag tu:

1. Memula.. tangkap (or snap..omputeh kata) gambor peti ais rumah korang
Ni dia pandangan depan peti sejuk Josh yang penuh dengan accessories.

2. Explain le ape yg ada kat depan pintu peti ais tu
Fuyoo... ni kena explain satu-satu ni... banyakkk......
First, me and my wife's favourite..... magnetic soft toys. Semua ni wife yang beli. Kekadang Josh boleh main patung-patung tu letak bermacam-macam formation and style selama 10 minutes. hehehehehe... Segala jenis binatang ada!! cute oooo...


Yang confirm, sesiapa je masuk dapur Josh, sure diaorang kata .."Eeeeee, so cute." and terus spend berminit-minit main binatang-binatang tu.
Next, satu keluarga kura-kura. hehehe... ni all hand-crafted tau. Kawan tolong belikan. Very cute.

Beside the soft toys, ada jugak magnetic stickers yang kita beli masa gi jalan-jalan kat luar negeri. Some of them are from friends.

There're some photos too. This is one of them.

Yang paling tak tahan kan, ada lah satu hari wife dengan riang-gembiranyer kata ,"perasan tak ada magnetic sticker terbaru yang letak kat pintu peti sejuk tu??" .... Terus Josh gi tengok... Dengan sengeh-sengehnyer wife cakap... "Baca lah ayat tu.."

Aiyooo......

3. Peti ais brand ape yg korang beli
Peti sejuk ni brand LG. Rumah dok dua orang je, tapi peti sejuk besar gedabak... boleh pulak wife mintak .."kita beli peti sejuk yang lagi besar lah... ni kecik sangat..." Nak pengsan Josh dengar.

4. Tag pulak org lain utk sama2 tampal gambor peti ais depa pulak..
Erm... Josh nak tag siapa ek... tag my colleague and ex-colleague je lah.
1. Dr. Ain-ain.
2. Puan A
3. Puan Tod-tod
4. Cik Moshee
5. Cik Diamond

p/s Nasib baik Josh tak ambik gambar peluk peti sejuk macam orang tu... nanti kena carut tak habis-habis.. hehehehehe

8 comments:

yazrie said...

aiyooooo...


so cute one!!

hehehehehhe

PUTUBAMBU said...

wakakaa..!!
siapalah org tu kan..hehhehe..

anyway, kemas jek luar fridge Josh..
seems that you're the fridge magnetic lover..

i like the one from your wife..hehehhe..

cute le Josh..

Josh, happy chinese new year okay..!

have a wonderful raya cina...!
take care..!

Josh said...

[Yaz] aiyoo... be specific please. Apa yang cute? Josh kan??

[Putu] Ntah ler siapa 'orang itu'. hahaha
It's not me but my wife yang minat magnetic sticker tu. Semua tu wife yang beli.
Thanks for the wishes Putu!

Faisal Admar said...

besarnye peti sejuk. rasa macam nak tido dalam tu!

Anak Jawa said...

eeiiiii, sapa laa org tuu yg dok posing2 dgn peti ais??? dia ingat dia cantik???? KAH KAH KAH KAH KAH

mazddaud said...

peti ais sekarang ni pun dah glamour kan....boleh masuk blog lagi...hehehehe

CaBaiKeRinG said...

salam ziarah josh!

lawa peti sejuk!

cabaikering

Josh said...

Hi CabaiKering, salam kenal.