Monday, January 19, 2009

Kedekutnyerrr

Note: Entry in Malay (tiba-tiba)

Hari ni adalah burung kakak tua tu mengidam sup utara. Kita pun pergi lah kat kedai tu bertiga. Kalo pergi makan tengahari kat kedai tu, Josh pasti order sup daging.

Tapikan, nak dijadikan cerita kan, sejak belakang ni kan, kedai ni kan, macam semakin kedekut (hahaha... banyaknyer 'kan'). Mai josh tunjukkan gambar sambil bercerita sikit. Kawan-kawan semua judge lah sendiri diaorang kedekut ke tak. Tapi sebelum tu, Josh tunjuk gambar kita bertiga dulu. Gambar kita ni ambik masa lain, kat kedai yang sama. Yang ni, siapa lagi? burung kakak tua tu ler.

Ni Ah Josh pose mereng.

Ni pulak Puan Sue-sue yang kekadang senget-senget tu (banyak citer kelakar pasal dia yang Josh x sempat citer kat sini).

Ok, masuk topik balik. Ni dia, sup daging yang Josh order. Daging yang kat corner seco'et tu kan, tu ler banyaknyer isi yang ada, lain sup.
Limau nipis yang diaorang bagi pulak macam taknak bagi je. Sebijik limau dipotong sepuluh kot, kalo kita nak perah jus pun tak semestinya ada, buat kotor tangan je.
Tengok tu, daging yang diaorang bagi. Sedih tengok macam cebisan sisa daging je.
Ni dia nasi dia. Haii... mahal sangat ke timun tu, sekeping je dia bagi.

Harga dia camner pulak? Josh taknak citer, kawan-kawan tengok la sendiri. Tu harga untuk sup je ye, harga nasi putih dengan telur masin tu belum kira.

So, kawan-kawan semua, kedekut tak kedai ni??

Tapi kan, disebabkan ada "orang tu" suka sangat sup ni, bila Josh tanya dia nak ban ke tak, terus dia jawab "susah la.. kalo ban nanti mengidam nak cari sup camni kat maner pulakk??" siap buat muka kesian lagi tau. Ye la, sedap lah jugak sup dia, cuma kedekut sangat.

So, tak jadi ler ban. .....'sigh'.........

28 comments:

KNizam said...

tuh memang kedekut taik hidung masin. hehe :)

azizi said...

ha ha ha ..tak payah ban.
dah sedap kot.
heh..heh..heh
;-)
tp kalau servis mcm mak tiri yg jahat @ zionist @ ahli sihir yg keja,, boleh ban.

ainmuttaqin said...

saya tau sup kt mana tu..dulu pn saya xberapa suka mkn kt situ sebab sikit sgt dagingnya..tp mmg ramai cik mek kt tmpt keje josh tu mengidam sup tu..so xbole nk ban la kan..

Anak Jawa said...

daging AJ ni ada byk extra kalau nk buat sup. KAH KAH KAH!!!!

Faisal Admar said...

Gila daging banyak tu je. If me ban dah! Nasib di Penang banyak jenis sup ada.

mazddaud said...

macam ni kena order lebih sepinggan la....heheheehe

Josh said...

[KNizam] Welcome to my blog. hahahahaha.... pandai Nizam. First time Josh dengan kedekut taik hidung masin.. hahaha..

[Azizi] Nasib abik Jiji tak cakap Ban Ban, Die, Die! hahahaha.
Tu ler, dah sebab dia sedap, service pun tak lah teruk, so tak ban la.

[Ain-ain] Tu ler, Josh pun x faham naper cik mek semua suka sangat dengan sup ni.

Josh said...

[AJ] Jap, jap... AJ, tu daging ke LEMAK?? kih kih kih.... jangan marah tau... nanti cepat gemuk. ;-P

[Faisal] Ye la, tu sup utara, sebab tu ler kat Penang ada banyak. Ikut hati Josh pun nak ban, tapi puan-puan yang lain suka pulak ngan sup tu. Memang kedekut kan dia bagi sikit je daging tu.

[Maz] Aiyo... tu dah RM4.00 semangkuk, dua dah RM8.0 tambah nasi dah RM10. Fuyoooo....

eQbalzack said...

entry dalam malay...Bahasa Melayu you dapat A ke dulu...? ok je...hehe

wahaza extra said...

Hmmm... boleh tahan kedekutlah... tapi lately.. memang semua kedai mcm tulah Josh.. semua rasa macam tak worth it apa yg kita bayar.. tapi kalau sedap, ulang sedap ... tak kisahlah mahal ke, tak boleh ke, tetap mahu juga... ;)

Jovial Diamond said...

en Josh..yg kat bintang tuh ke? sana tuh mmg kedekut..

yg kat alam sentral tuh ok sket..

tp nak wt cner..mmg sdap pon sup diorg..

haish..tetiba mengidam lar plak

Josh said...

[eQ] BM dapat A?? I wish. hahahah dulu dapat C5 je lah. Kira cukup makan.

[Wahaza] tu la kan, dah sedap so the rest doesnt seems to matter. Mahal pun mahal la... kedekut pun kedekut laa.... Jom kita gi makan Japanese buffett!!!

[Cik Diamond] Orang kata yang kat Seksyen 9 tu lagi OK.
Oiishhh.... bahaya dengan 'mengidam' tu. Ye ke 'mengidam'??? Aiyoooooo....

rerama salju said...

Kakakakaka,
Tak jadi nak marah bila tengok sepotong timun tu.....kakakakka,rasa kelakar sesangat...apalah kedekot sangat tu josh oi....patut la depa berani buat mcm tu,sbb depa tau ada org tak blh idop kalau tak mkn sup depa....uish..uish...

Catz said...

KEDEKUT..kedekut...mcm ak ikhlas je nak bagi kan...bg saya..people dont mind to pay extra if the food reasonable dr segi rasa,price dan kuantiti kan....tapi dr gambar bg saya...ban je lah kot ye tak...
tak logik!

wahaza extra said...

Jonlah, Ah Josh.. Japanese food here I cum!

kak ja said...

Josh, ini mcm kes ENAM BELAS RINGGIT SETENGAH je ni... Tp dah sedap, susahlah nak ban, kan? Ginilah Josh.. pi mkn semangkuk dah.. balik kalau tak kenyang, ambik cream crackers, cicah kopi!!

axim said...

kalau i terus ban jer..cari jer kedai sup yang lain..hehe

Wahidah said...

alahai cket jer...mcm tk ikhlas je meniaga..mencik

yazrie said...

BANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!

PUTUBAMBU said...

ni kat Ani Sup Utara ye Josh?
kat KL Sentral ni pun ada cawangan dia.. sedap gak.. tapi tulah..tak byk mana binatang2nya..

Josh, nanti jawab tag putu yek

Josh said...

[rerama] Tu ler, mahal ke timum?? Buat masa ni takleh ban lagi, tunggu la nanti kalo ada restaurant sup yang lain ke. Geram tengok 'kekedekotan' dia orang.

[Catz] Apa kata Catz cuba dulu. hehehe... Memang nak ban, cuma masa untuk ban belum ditentukan.

[Wahaza] amboi... kita gi Jogoya nak? RM100++ sorang, buffet style. hehehe

Josh said...

[Kak Ja] hahahaha... kelakar lah kak Ja ni, Josh rasa Kak Ja boleh masuk rancangan Raja Lawak tu. hahahah..
Memang pun tak cukup utk Josh, pastu kitorang siap gi beli pisang goreng lagi. ish ish..

[Axim] aiyoo, it's easy for u to say, sebab sup utara tu kat Penang memang banyak choice. Kat sini yang tu je ada. kesian kita..

[Wahidah] Welcome!!!! kan, Josh pun tak suka, memang tak ikhlas pun, nak keuntungan je.

Josh said...

[Yaz] Erm.... tak pernah Josh tanya soalan ni, tapi tiba-tiba rasa nak jugak tanya....

KO KENAPPERRRR??? (AJ, give me five!)
Jangan marah ye, kalo marah cepat semput.

[Putu] A'ah, Sup Ani Utara. Setiap kali gi makan Josh rasa tak cukup kenyang. ish ish...

Tag ke?? aiyoo... nanti Josh cuba jawab.

Anak Jawa said...

josh ~ setuju!!!!!!!!!!!! hahahaha

Lily.Lulu said...

alahai .... skitnya isi yang dia bubuh ..

len kali kalau josh pergi kedai tuh ckp la .. tak baik kedekut2 makanan .. nanti rezeki x masok

:D

hehe ~

Josh said...

[AJ] Give me five again! hehe

[Lily] Hahahah... masalahnyer Lily, kat situ semua indon, Boss dia selalu takde, kalo kita komplen pun bukannyar indon tu faham. lagi ler konpius. haha

memang kedekut sangat.

yazrie said...

Ish..apa kes 2 org ni dok mengenakan aku di sini?? hehehehhehehe

Josh said...

[Yaz] ada ke? mana? mana??