Thursday, January 8, 2009

Hands

Somehow I find it quite fun to look at other people's hands. The hands can provide some information about the personality and status of the person.

I took these pictures quite some times ago, while we were waiting for our breakfast.

Pic. 1: Obviously she's married. Displaying her slander fingers in a neat way shows that this person is very careful and can be particular sometimes.

Pic 2: Married too. By judging the appearance of the hands, they belong to a lovely man. With 'ketot' fingers and meaty hand, this guy has a lot to share, and can be funny at times. Most of all, he's proud yet conservative. (ye ke??)

Pic 3: Showing the hands in a blunt way, she is very confident and comfortable with herself. She's single of course, and available (judging at the simplicity). She got strong will.

Pic 4: Aiyooo.. this one... erm... this one..... very the control ayu type. The crystal bracelet shows she like attention, and suka benda-benda yang lit-lap, MEMANG PUN! Soft spoken when necessary, otherwise can be a loudspeaker, anytime.

See? it's fun. How about the feet then??

Atas permintaan ramai, entry ni diupdatekan dengan beberapa gambar tangan lagi: Aiyooooo....

Pic 5: Curvy fingers leaving spaces in between, a clear sign of a person who like to spend, spend and spend. Tangan berporos, jenis yang boros.. Fingers with equal width from base to tip, a person with determination. But, subtle sign of inconsistency observed (others can influence her decision)

Pic 6: Aiyoyooooo... tangan ni.... jenis tangan datin yang sukkaaaaaa sangat berbelanja ntah apa-pa. Very curvy fingers. Her untidy display of fingers reflects her fluctuating behavior. Senang dipengaruhi orang in other words. Betul? But nevermind, the Datuk can provide her with all the money she wants. Kaaannn?

Pic 7 & 8: This one aah.... mula-mula tak nak, tapi sebenarnyer NAKKK! Malu-malu kucing behaviour. Motif sorok tangan bawah ketiak?? nak tunjuk jam Bonia tu kooot.

However, this pair of hands shows simplicity with easy-going attitude. Short finger nails, ni tangan orang rajin.

Tudiaaa, dah jadi ahli nujum dahhhh. (ahli nujum ke?)

28 comments:

nazzman ibrahim said...

cantik pic number 3 hehehe wowan sangat

moshee said...

tangan sape ek kat no 1 n 3?

no 2 and no 4 saya tahu..tapi no 1 and 3 ni, misteri tul..hahahha

AzA said...

cuba la teka cik moshhee nih...

wahaza extra said...

Wah tukang tilik nampaknya...

Josh said...

[Nazz] A'ah, cantik, orangnyer pun cantik. Nak kenal??? Mai sini Josh perkenalkan.

[Moshee] Misteri? tak misteri pun. Ni semua tangan yang biasa-biasa kita nampak. Cuba la teka.

[Puan A] Amboi, tangan sendiri pun dia takleh cam, apatah lagi mintak orang lain teka. ishhh....

[Wahaza] Saja, it's from my observation laaa.

wahaza extra said...

Josh jadi Nujum Pak Belalang

PUTUBAMBU said...

kasi tukau nama lah..

Nujum Josh Belalang...

Josh said...

[Wahaza] Kalo Nujum Pak Belalang kena ada sorang anak lelaki yang kecik tu. mana dia??

[Putu] Tudia Putu bersuara!
Josh belang-belang kot?

adibah said...

Josh, ada sorang my office mate read my palm hari tu. Macam-macam dia kata. Hehe.

Fish said...

after this josh jadi to nujum la... tapi tilik tapak kaki la pulak....mcm2 ada....

Faisal Admar said...

asal jari lelaki tu macam gorilla? *pengsan*

Faisal Admar said...

btw, my friend suka isap my jari. i pun tak faham kenapa. dia cakap finger licking good? isk².

ainmuttaqin said...

saya tak dpt teka tangan 1 n 3 tu ler..yg lelain tu tau sgt dah..tangan saya xnak tilik ke wahai datok nujum??hihi

Josh said...

[Dibah] I don't do palm reading, Josh tengok tangan je. hehehe... Kawan Dibah tu cakap yang baik-baik ke?

[Fish] Tilik tapak kaki? Josh belum sampai tahap tu lagi, tunggu 5 tahun Josh belajar dulu. hehe

[Faisal] Yes, that's the hands of a gorila. Comel rupa dia.
Aik?? your friend isap jari u?? lepas korek hidung?? Eeuuuwwww....

[Ain] Jeng jeng... Pic 1 and 3 tuuuu, tuan punya tangan sendiri pun takleh cam. hahahah kelakar betul.
Ain punya takyah tilik. Sure tangan Datin.

:: NbC :: said...

psssst Josh, lps retire da tahu apa keje nak buat kan..? ;-) hehhehee

ekhem, tp mmg nampak betul tilikan yg dibuat tu.. (sambil belek2 tangan sendiri)

Josh said...

[Pinky] Ada ke pelanggan masa tu?? hehehe

Eh, Pinky punya macam pic mana??

rerama salju said...

Josh,blh tlh tengokkan tangan I tak?jap lagi I antar gambar tangan I ya?akakaka

kak ja said...

Buat sementara ni, Josh boleh jadi Pak Belang..(sbb BELUM ada anak lelaki..) Nanti2 insyaAllah akan naik pangkat jd Pak Belalang (sbb rammmaaaaiiii anak lelaki Josh ikut kat belakang)

Mebi nnt Josh boleh buat entry kajian pasal mata pulak..

Josh said...

[rerama] OK! hahaha

eQbalzack said...

jari with 'inai' takdak ke josh..?? hehe

Josh said...

[Kak Ja] AMIIINNNNN!!!!
Pasal mata tu... Josh tak pandai langsung...maybe Josh kena spend time kaji sikit. To do the research, I need some grant. Kak Ja bagi?? hehehe

[eQ] Hahaha... jari with inai dah lamaaaaaa tak nampak, sebab kebanyakan colleague dah lamaaaaaaa kawin, dah beranak pinak pun.
But kalo jari inai, tandanyer dia baru kawin.. heheheheh

Puan A said...

AMBOI JOSH....
nnt tgk tapak tgk lak yek..

moshee said...

ok..still menjadi misteri no 1 and 3..yg 1 tuh cam leh teka la..tpi sebab tengok gelang yang mengerlip tu..jadi suspicious lak.hahhaha

no3??sapakah??yang single and available??rasa cam akak yang kat seberang nun..

betulkah tekaan saya wahai ahli nujum??hahaha

p/s:nape tangan saya takde!!ini tidak adil!hahhaha

Josh said...

[Puan A] Apa maksud 'tgk tapak tgk lak yek.." tu?? tak faham.

[Moshee] Rasanyer betul kot tekaan Moshee tu. No. 1 tu milik yang itu yang ada relationship dengan orang Jawa tu... yang No. 3 pulak, memang akak yang jauuuuuh tu.

Pesal tak tunjuk tangan kat saya???

Faisal Admar said...

lucah la josh ni. isap jari dia le. isap jari i kang dia kena rogol lak!

Anak Jawa said...

sepatutnya tajuk entry ni...

"SARUNGKAN CINCIN KE JARI MANISKU"

Puan A said...

ye la sblm ni tgk atas tgn..if tgk tapak tgn lain ke tilikan nye??

Josh said...

[Faisal] Issshh... cuba baca comment Faisal yang lepas..."btw, my friend suka isap MY jari. i pun tak faham" ... ish ish...

[AJ] Tak faham. Story sikit.

[Puan A] Lain laaaaa.... Lagipun ni bukannyer ilmu apa, cuma ikut pemerhatian saya je.