Thursday, January 22, 2009

Distribute Limau

CNY is only a few days to go. Can't wait to pack our luggage and head home. But before I can do so, I must do the 'compulsory and necessary' limau distribution at office. This practice has been customary to me every year.

I bought a few boxes, and distributed them to everyone in my office.

As much as they enjoyed the limau (mandarin oranges), I enjoyed the pleasure of sharing my festive mood to them too. Puan Jiah was among the first to get them and was more then happy to pose for a photo.

While others, well, were too busy. They 'ignored' me when I handed over the oranges. Hahaha... nah.. they received with joy, and continue their busy schedule.


This is the least I can do, to share the 'kum' (mandarin oranges in cantonese), hoping that everyone's pocket will be filled with 'kum' or gold this year.

Happy Chinese New Year everybody.

25 comments:

wahaza extra said...

If I don't eat orange, can I get angpau Gold with purple color note instead? or maybe and X-Trail key in it?

Inah said...

i want some tooooooooooooooooo

PUTUBAMBU said...

putu pun dah tak larat makan limau ni..
hari2 ada vendor hantar kat ofis..berkotak-kotak..

Josh..nak angpau boleh tak? seringgit pun takpe lah.. hikhik..

shah said...

tak nak hantar kat saya 1 ke prof... =D

:: NbC :: said...

Happy CNY Josh..

errrrrr ang pau kita lom sampai lah, hehehehe

Jovial Diamond said...

en josh..
limau dah abes..
skali mkn jer abes dah..

nak ang pau plak bole?

Lily.Lulu said...

bestnya limauuuu
my nieces sume suka makan buah limau

have a wonderful chinese new year josh !!

:)

Josh said...

[Wahaza] If it's gold, then it should be called Gold-pow. hehe.. u want purple notes? sure ah? jangan menyesal tau. hehehe..
Wahaza, if u meet me during CNY, for sure you'll get the angpow.

[Inah] Nak limau ke nak angpow?? kalo limau kat Aussie banyak. kan? ;-P

[Putu] SORRY ye, dah kawin tu jangan ler pepandai mintak ;-P kalo anak-anak Putu sure Josh bagi. Tapi kalo Putu sanggup panggil Josh 'Uncle Josh', mungkin Josh boleh pertimbangkan. hahaha

Josh said...

[Shah] Nak hantar ke mana?? Tak bagi pun address... ;-P

[Pinky] Memang tak sampai, sebab kita TAK kirim pun. hahaha.. Angpow takleh kirim-kirim tau, kena ambik in person. Pinky sila lah ke rumah Josh. Josh bagi angpow besar-besar.

[Cik Diamond] Amboi... ni dah bagi jari kaki dia nak betis, dah bagi betis dia nak peha pulak, lepas bagi peha mintak apa pulak ye?? hahahahaha.. kalo Cik Diamond datang rumah, Josh bagi. Boleh?

[Lily] Thanks for the wishes Lily! U have a great one too!

Faisal Admar said...

aik josh keje gomen ke?
nak limau! :(

Ms B said...

Hi Josh,

HCNY and enjoy the break!

azizi said...

Dear Josh,

恭喜发财, 主里蒙恩!

p/s: sila hantar ang pow dan limau mandarin ke sini ye.
(arahan tu.)...
enjoy your CNY celebration!

ohh i miss kuih bakul (kalau salut & goreng lepas celur tepung + telur + yam - yummy!), and big-fat angpows. :-(

Anak Jawa said...

josh, AJ nk cheongsam!!!! KAH KAH KAH

[danial][ma] said...

hej! josh...where are mandarins for me? haiyah, so sad celebrate alone over here...sob, sob, sob...i want my angpow...hehehehe...

axim said...

Dr,Josh!!

nak limau!!

Happy Chinese New Year in advance..hehe

:)

mazddaud said...

hi josh,

ramai yg mintak angpow kan....kalau tak cukup angpow "packet" tu, saya boleh jadi supplier.....kat mcd ada banyak, tapi "O" je la....hehehehe

Inah said...

nak angpow la josh!!! x nak limau je..hehehehe :D

angpow with voucher marrybrown is accepted :P

have a great Chinese New Year celebration Uncle Josh :P

Josh said...

[Faisal] The answer is no, Josh kerja private.
Nak limau? mai sini ambik. Cakap dengan secretary josh nak 1 kotak. Sure dia bagi. (.... kalo lah Josh ada secretary ye.)

[Ms B] Thanks! Do help me to keep an eye on Danial as he tends to gulp boxes and boxes of mandarin oranges during CNY. Takut dia kembung perut. ;-P

[Azizi] Fuyoo... cikgu bagi arahan.. anak murid terus ketakutan. hahaha
Yah, kuih bakul friend with yam... hm.... my favourite too.
谢谢你的祝福!

Josh said...

[AJ] Aiyooo...cheongsam untuk pompuan laaa.. O... AJ nak pakai cheongsam yang belah tepi sampai buntut tu ye? Ooooo seksi ooooo
Kih kih kih kih.... (Josh dah start bayangkan rupa AJ pakai cheongsam tu..)

[Danial] Ya lor... you should come back her. Lot's of mandarin oranges. I'd just bought two boxes of 54 pieces. yum yum... Don't worry, u do an open house and cook the Sarawak laksa for your guests. hehe

[Axim] Thanks bro! Kalo nak angpow or limau, kena datang sini and mintak in person ye. ;-D

Josh said...

[Maz] Lorrrr.... angpow O je ada yek?? tak best. hahahaha
Maz mai ler sini Josh bagi angpow and limau. nak?

[Inah] Hahaha.. bila semua mintak, Inah pun terikut-ikut sekali. Mai ler sini. Angpow takleh kirim-kirim tau.

eQbalzack said...

DEMI sebuah persahabatan, sanggup gi raya kat 'hometown' tu...hahahaha

p/s: HAAPY CHINESE NEW YEAR...jgn lupa buat entry kuih tradisional k...

Catz said...

hi josh...

nak limau...hahaha..saya kat rumah ni dah kena serang demam limau...mesti beli..tak putus stok..now dah kotak yg ke-3..dan tadi ke ofis..tgk ada 2 kotak utk dimakan sama2...sapa tah bawa..
saya mmg hantu limau.....sedapppp...today dah mkn 4 biji dah...hihihi..er...
HAPPY CHINESE NEW YEAR JOSH...!

er..nak angpow boleh?hiks

yazrie said...

i love limau..makan smpi 5 biji sekaligus..hehehhe

Josh said...

[eQ] thanks for the wishes bro.

[Catz] Fuyooooo.... ni pun hantu limau sekor... eh, kucing limau sekor...
Nak angpow jemput la ke rumah ye.

[Yaz] jgn lebih-lebih tau, nanti batuk.

Faisal Admar said...

wah secretary? OMG... takut cakap dgn bos. *larik*