Thursday, December 18, 2008

Aiman Tak Kisah

Tempat: Pak Li Seksyen 7, Shah Alam
Masa: 8.40am
Watak: Ah Josh, Puan Tod-tod, Puan Lala dan Aiman


Selepas breakfast, burung kakak tua Puan Tod teringin nak makan kek. Pak Li kopitiam kini menawarkan beberapa jenis kek, so kita pun pergi kaunter kek tu.


Tiba-tiba si Aiman comel anak Puan Lala tersipu-sipu malu mendekati kita.

Ah Josh, "Aiman nak makan kek tak?"

Budak comel tu angguk malu-malu.

"O, nak makan kek. Tunjuk kat uncle Aiman nak makan kek apa." Tanya Ah Josh sambil pimpin Aiman ke depan kaunter.

Dengan malu-malunyer Aiman tunjuk Kek Coklat. Mak Aiman pun datang, cepat-cepat Aiman sorok di bawah ketiak mak dia, sambil peluk-peluk punggung mak dia.. (aiyooooo....)..

"Letak dalam kotak je lah, nanti kalo tak habis boleh dia bawa pergi school dia", pesan Mak Aiman, Puan Lala.

Bapa Aiman pandang dari jauh, senyum-senyum.

Puan Tod-tod tak nak mengalah, terus dia tunjuk nak ni nak tu.....so akhirnyer Ah Josh beli tiga ketul kek, coklat, marble cis dan moist choc. Satu untuk anak orang, satu untuk bini orang, satu makan sendiri. Aiyoooooo............

Uncle beli kek untuk Aiman, Aiman tak kisah.

18 comments:

moshee said...

kek untuk saya next week ye :D

PUTUBAMBU said...

baiknya uncle josh tu...

yazrie said...

nak jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!

nazzman ibrahim said...

kannnn baiknya apek ni ops abg josh ni hahaha larikkk

Josh said...

[Moshee] Siapa suruh tak ikut hari tu?? hahahaha...
Ok ok, kalo nak, kena ikut gi situ!

[Putu] Alaaa, sekadar belanja sepotong kek jee. hehehe... Sebab budak tu comeeelll sangat.

[Yaz] nak? gi beli sendiri! hahahahah...
Kalo yaz nak, kena lah datang sini. tu je.

[Nuar] hahaha... kita apek laaa. dah tua... hahaha

wahaza extra said...

Nak kek jugak

Puan Tod said...

[Josh]oo..mengata saya ye...
takpe..janji dapat makan kek free,hehe..

Josh said...

[Wahaza] Joooommm!

[Puan Tod] Mengata ke tu?? Sila bagitau apa maksud 'mengata'.

azizi said...

azizi tak kisah jugaklah.
(sodapppnya kek ye josh).

ainmuttaqin said...

ain nak jugaak, kek cis satu bole???(sambil buat muka malu2 and nyorok belakang krusi..erm rindu la white coffee n roti bakar pak li..dh setahun xdpt mkn tu..huhuhu..

Ms B said...

Hi Josh,

The boy must have had the best time of his life! *grins* I reckon he looks forward to see you next time, knowing he'd get cakes.

kak ja said...

Uncle Josh, kita nak butter cake yg panas2 tu... Yg baru kuar oven tu...

Pn. Lala said...

Tengkiu Ah Josh. Aiyooo ... tak pyh la elaborate Aiman peluk mak dia tu. Malu I

anntaj said...

uncle JOSh, jangan lupa untuk saya yer..

Josh said...

[Azizi] Ye ke Azizi tak kisah?? Kalo Uncle Josh mintak Azizi belanja cis kek kisah tak?? hahahaha

[Ain] Boleh je! syarat sama ngan Moshee punye, kena teman gi situ! hehe

[Ms B] Hi Ms B, thanks for dropping by! Haritu bila nampak saya terus dia lambai-lambai dah. hahaha

[Kak Ja] Sorry ye dikk, Kopitiam Pak Li takde butter kek panas yerrr, tak kelassss.... hahahaha
(I can always bake one your u instead Kak Ja!)

Josh said...

[Puan Lala] Malu ke?? hahahaha

[Anntaj] Hiiii Annn! aiyoooo...nak jugak ye? ok, ok, nanti Josh beli one whole kek, sekali harung bagi semua. haha

Anak Jawa said...

AJ pun tak kisah jugak
kalau kasi tauke kedai kek pun... AJ ambik ajerrr....

Josh said...

[AJ] Ambooiiiiiii....... pesal nak tauke kedai kek??