Monday, April 27, 2009

'Do Not Disturb'

It's 'Musim Jangan Kacau' again.

All sorts of paperwork seems to pile up at the end of each semester. And all datelines seems to be too soon. These datelines had left many of us with no choice but to put up the 'Do Not Disturb' sign. On top of these paperwork, other tasks and responsibilities were also expected to be fulfilled.

Got chance to invigilate together with Puan Lala. As usual, with her 'muka menyampah dengan mamat yang ambil gambar ni'. ;-D

I'd noticed this guy's interesting character in exam hall since his first year. One dozen of black ball pens and one dozen of sharpened 2B pencils during every single paper, without fail. Fuyoooo.......


My eye-sight used to be perfect or near perfect all these years. But my work had somehow 'jeopardized' this pride of mine. If I were to start wearing glasses, blame on these that some came with torturous hand writtings...

Jangan Kacau! Tapi kalo nak ajak makan, silakan.

21 comments:

Pn. Lala said...

Ha ... tau pun maksud pandangan itu. Takutnya tengok notis kat pintu, tp kita tak kisah pon. Kita 'bang' ajer pintu dia....

Btw ... sapa yg nak ajak makan tu, bukan ada org kena belanja ker???

eQbalzack said...

wahai josh....u bekerja sebagai apa ek? lecturer ke? hehe

PUTUBAMBU said...

putu tak kacau.. tolong tgk je..

nazzman ibrahim said...

hmmmm uncle josh cibuk ekkk kecian uncle sorang ni hehehe

@xiM said...

rindu plak zaman exam kat Uitm tengok senario di dalam gamabr..huhu

Josh said...

[Puan Lala] Ye la, kan saya dah biasa dengan pandangan camtu, sure lah tau.
Eh, bukanke Puan Lala yang ajak makan??

[eQ] eh, Josh kerja sebagai tukang sapu je lah. ;-P

[Putu] Bagus Putu tak kacau. Tapi jangan tengok lama-lama tau, nanti ganggu concentration Josh. hahaha

Josh said...

[Nazz] Shhh..... jangan kacau uncle, gi main pasir dengan Putu. ;-P

[Axim] Apa lagi Axim, sambung belajar lerr.

mazddaud said...

ayooo...sempat ambil gambar student tgh khusyuk jawab exam lagi tu....


hehehe...biasa la kan...lepas student habis tension nak jawab periksa, giliran lecturer pula tension nak periksa jawapan...

azizi said...

apasal bila students jawab soalan exam subjek sy mesti garu2 kepala dan rasa nak terjun bangunan?
susah sgt ke? ..... ;-)

kak ja said...

baca entry ni, BP kja mcm nak terpelanting naik lg.. TENSEN!!

:: NbC :: said...

windu lak nak jaga exam..
suka tul g jenguk2 students jwb exam - time tu ada le yg gabra sorok2 jawapan, padahal kita gak yg nak mark nanti.. hehe

Josh said...

[Maz] Dah student tu 'menonjol', Josh ambik je lah gambar dia (secara senyap-senyap)..
A'ah, tengah sibuk marking nih. Mata juling dah.

[Azizi] Erm.. erm... rasa-rasa kalo Josh jawab soalan Azizi, Josh pun nak garu-garu dan rasa nak terjun bangunan je. Bukan susah, tapi pelik. hahahahaha

[Kak Ja] Jangan Kak Ja, relax dulu... relax..... jangan tension-tension, Ah Josh belanjan durian satu lori, nak?

[Pinky] A'ah. sorok-sorok bila kita lalu sebelah dia. Agaknyer dia malu sebab jawab merapu-rapu kot.

eQbalzack said...

student yg bawak pen dgn pensil sedozen tu dapat 4.00 ke josh? takut la tgk stationary dia...i dapat A pun pinjam pen member sebelah...hahahah

budleee said...

hoho
talk about panic

kalau 12 btg pen tu habis dakway, and 12 btg pensil tuh patah..sah2 kawan2 tu meraung

very very OCD lah.. hehehe..

i paling byk bwk pun 4 btg pen

Lily.Lulu said...

mak ai
banyaknya budak tu bawak pensil
gilerrr laaaa

selamat menanda paper exam
sabar ye josh
:D

Anak Jawa said...

AJ cuma nk kacau dodol jer. BLH TAK???


aiyooo byknya pensel dia, mcm nk masuk pertandingan mewarna jer

:: NbC :: said...

Josh,

sebenarnya kagum ngan student tu - punya dia tammo buang masa dok sharpen dia nyer pencils, tu yg sanggup angkut tu.

musim rupanya - tgk blog Shahe pun penuh scripts atas meja..

Josh said...

[eQ] tu budak rajin tu. Dia takut pen rosak kot. Erkk.... dapat A sebab pinjam pen member?? fuyoooo

[Bud] hahaha... OCD... maybe tu. But dia tu budak rajin, memang perangai camtu.

[Lily] tu lerr.. kalo budak lain tak cukup pensel or pen, boleh pinjam kat dia.
Tengah pening marking paper sekarang.. hahaha

Josh said...

[AJ] Kacau dodol??? TAK BOLEH!! Kacau Josh boleh.

[Pinky] A'ah, 12 pen and 12 pencil. banyak tu. Tengah musim... mata Josh dah juling.

shah said...

wAhhh...so maNy paper to mark...
nak² kene yg tulisan cam ayammmm

menCabar... hoW do u manaGe jOsh?

Josh said...

[Shah] biasa je Josh buat. Yg tulisan cam cakar ayam tu yang menyeksa sikit.