Monday, June 8, 2009

Parent's visit ~ Melaka Trip

My parents were here last weekend. I took a few days off just to be with them.

On the first day, we drove 2 hours down south to my 2nd brother's place at Melaka. Mum and Dad were excited to meet their grandchild, my 2nd brother's daughter. She'd grown taller and more active yet still quiet and well behaved. Uncle Josh ajar dia A B C.

Together with brother's family, we all went to a few tourist spots in Melaka.



We stopped by a food court in the evening. I LOVVEEE this food court! Lot's of yummy food! Mum and dad had some soup.


Though the trip is tiring, but we're happy to see our parents happy.

p/s Tak sempat makan asam pedas nyonya yang sedap tu... Dad sakit tekat dan tanak makan makanan pedas.... lain kali je lah gi makan.

15 comments:

eQbalzack said...

suka tgk pic 1st tu...macam style bapak2 je josh...hehe

Cath J said...

Oh I never visit this food court...any name? incase re-visiting this place.. ^_^

Anak Jawa said...

ermmm yer laaa
ingt cuti ni plan nk p melaka
tp terlajak smpi kl lak

klau tak blh jumpa josh kat melaka. hehehe

PUTUBAMBU said...

sihat lagi parent josh ye..

anyway, fudkot tu dlm ship tu ke?

Josh said...

[eQ] ye ker?? hehehe
Kan Josh dah masuk umur bapak-bapak dah, kenalah ada gaya bapak-bapak.

[CJ] It's the Newton Food Court at Jalan Parameswara. Must try!! lot's of choices!! (waa... promote gilerr).

Josh said...

[AJ] Aik?? cuti kat KL?? BERANI tak bagitau Josh?? ;-P
Pesal tak bagitau? boleh kita minum kopi lagi.

[Putu] A'ah, thank God parents Josh masih sihat.
Tak, food court tu kat jalan Parameswara, ada dua section. Section halal dan section non-halal. Tapi section halal tak banyak choice.
Ship tu adalah muzium.

eQbalzack said...

eq ni pun dah masuk umur bapak2...tapi nape rasa mcm adik2 jer...hehehe

mazddaud said...

ya agree with you..chinese food lebih banyak choice...

Josh said...

[eQ] ni sebab cuti terlalu lama la tuuu. Cuba eQ berlagak macam bapak-bapak, belanja Josh makan besar.

[Maz] Tu ler, Josh gi jenguk-jenguk halal section, makan dia hampir sama je untuk semua stall.

reanaclaire said...

eh..where is the food court situated in Melaka? i never been there la..lain kali mesti singgah ke sana...
nice bloggie over here..

oh btw, greetings from IPOH..here..

:: NbC :: said...

pink hat..? wahhh aunty suka, hehe

Anak Jawa said...

josh, tuuu selalu plan tak betul. tp AJ sajer nk bgtau ni, ari sabtu mlm AJ p smpi kajang semata2 nk mkn sate!!!!

Josh said...

[Claire] Hi there! the food court situated at Jalan Parameswara. The Newton food court. Must try!

[Pinky] Kaaaan, antara banyak-banyak topi tu, topi pink jugak yg dia pilih.

[AJ] Ish.... makan sate tak bagitau.

Kembara Musafir said...

alahai....!! memang anak yg mithali...!! sejuuukkkk ati mak bapak... :)

Josh said...

[Kingkong] Tenkiuuuuuuu... hidung kembang kena puji.. hehehehe..