Tuesday, June 23, 2009

Kak Ja's Future Son-in-law

Two little boys texting each other:

" Hey bro, since you're in KL, shall we meet up?"

"I'm staying at XYZ Hotel, possible to meet up tomorrow?"

"That's great! But i got something on at KLCC-CC till 5.00pm. Why don't we meet up for early dinner after the event?"

"Sure, i can catch u at KLCC then. I'll be wearing a pink short and purple t-shirt. hahahahaha.."

"Hahahah... I'll try my best to spot you."

And at 5.45pm the next day, the little boy from Kajang and another little boy who'd just got back from UK for his holiday met up with the little Kelantanese boy who'd just came back from Amsterdam. They met at the Dome, KLCC. Since that was their first meeting, everybody was well behaved. Seated straight, self-controlled and fake smiles...

Then off the three boys to Sakae Sushi for some yummilicious Japanese cuisines.

They had tons of stuff. But their favourite dish was the soft shell crab. Soft shell crab temaki, soft shell crab sushi, freshly fried soft shell crab...

As if They didn't get enough with the soft shell crab, so they ordered more. More and more soft shell crab.. so much so that....erm... they eventually acted like crab, and became crappy. ;-P
Note how they try to imitate the 'penyepit ketam'??

Oh ya, the little Amsterdam boy gave me two Amsterdam souvenirs. I was delighted. Thanks bro!!

And before they say good bye to each other, they had a photo. Kinda strange that the Kajang little boy and the UK little boy look so alike, even though their body size are totally different.

Here's the report to Kak Ja:
Kak Ja, confirm little Amsterdam boy tu BOLEH dijadikan menantu yang baik! Bersopan-satun, berbudi-bahasa, berpengetahuan yang luas, very humble, pandai lawak, tau ambik hati mak mertua!! CEPAT Kak Ja, buat booking!!

Foot note:
Kajang boy = Ah Josh
Amsterdam boy = Azizi
UK boy = Danial

27 comments:

:: NbC :: said...

Josh,

i cant see the pink short.

errr little boy from Amsterdam..? *pengsan

kak ja said...

Waaaahhhhh!!! tak terkata kja tgok CALON2 menantu kja bertiga tu.. Tp setakat ni calon paling berpotensi tentulah that little boy from Amsterdam, kan? The Kajang boy dah berpunya n the UK boy plak, rupa2nya the Kajang boy's twin brother..

Azizi dpt strong recommendation drp Josh nampaknya..

Anak Jawa said...

ini rupanya bakal menantu kak Ja yerrrrrrrrrr!!!!

mazddaud said...

the little boy from amsterdam look so different with the new hair cut....ha ha ha ha

amboi.....makan tak ajak pun...i want the crab!!!

wahaza extra said...

Cute jugak menantu Kak Ja ni! State mate Wawa rupanya - Berbesankan oghe kelate lah nampaknya kak ja;

arep said...

yay.. boleh makan nasik minyak soon...

@xiM said...

bertuah Kak Ja macam ni..:)

Josh said...

[Pinky] the pink short is hidden. I mean, really, really hidden, under his pants. hahaha
Ya, 'little' boy from Amsterdam. ;-P

[Kak Ja] Ya, Danial is my twin. hahaha.. Kak Ja, little boy from Amsterdam tu rasanya single but not so available dah sekarang. Cepat!

[AJ] Yer cikgu, tu la bakal menantu Kak Ja. Jangan jeles yerr... ;-P

Josh said...

[Maz] A'ah lar. I was expecting a boy with long hair, tiba-tiba budak botak yang lambai-lambai kat kita. hahaha... Well, he looked fresh with the short hair!
Jom soft shell crab!

[Wawa] Untung Kak Ja kan! state mate wawa, jom Josh perkenalkan. Wawa, meet Azizi, Azizi, meet Wawa. ;-D

Josh said...

[Arep] nasik minyak tu kena tengok usaha kak Ja dan Amsterdam boy lah. Kalo jadi kita gi makan sekali yek!

[Axim] Kak Ja memang bertuah. Pandai Kak Ja pilih!

eQbalzack said...

wahh josh...eq jugak tak jumpa lagi 2 jejaka idaman malaya ni...

maybe balik dr taiwan baru jumpa azizi....hehe

moshee said...

never thought you have twin..bila nak bawak datang opis?hahhaha

Josh said...

[eQ] Tu ler, asyik busy dengan tuition jer tu, bila ada masa jumpe?? ;-P

[Moshee] Laa, saya pun baru tau ada twin. hahaha
Psst, twin tu Ani dah pernah jumpe.

PUTUBAMBU said...

wah..naper le si danial ma tu malu2 sangat.. sampai tak nampak muka..

1st photo tu.. why you look very serious ha Josh? (tapi lepas makan shell crab.. you naik 'sheikh' pulak yek? ekekkee..)

the little boy from Amsterdam a.k.a kak ja's future in law tu.. hensem gak eh?! berapa lama cuti2 malaysia tu? (habih le dia lepas gian kat semua nasi2 kerabu..nasi2 dagang..keropok lekor segala kat kg tu..hehehe)

takpe.. tell him..kalau dia nak org buatkan bunga telur..just habaq mai jek kat putu yek? ekekekekeke...

Lily.Lulu said...

oh yummy yummy la tgk ketam tu
lucky i dah makan
kalau x kena gi cari makanan ni
heheheheh ~

eh .. kelakar ok u put ur face at danial ...
haha !!
:P

kak ja said...

Single but not so available? Susahle mcm ni..

Nampaknya kena tambah siap2 calon dlm list kja ni, biar bebetoi ramai, kan AJ? kan Wawa? Axim pun ok gak.. hehehe...

Josh said...

[Putu] Putu jangan tak tau, si Danial tu memang pemalu sangat orangnye!
Amsterdam little boy tu dah puas pekena nasi kerabu nasi dagang bagai, sekarang kita dah takleh buat dia jeles dah.

[Lily] Hahaha... jom soft shell crab! sedap oooo....
Danial tu kan muka serupa ngan Josh. Saiz badan jer x sama. hahaha

[Kak Ja] tu ler, Kak Ja kena panjangkan list tu dah. Cikgu AJ, Axim dan Wawa memang boleh jadi calon.

azizi said...

ha ha ha .....
i was wearing that gorgeous attire until i gave them to the one of the fashion shows.
....
yeay josh, really nice to meet you. As for sure, those nice meals (plus ketam bercangkerang lembut really rocks ~ despite of the initial thought of inhuman version of it ;-) ).
thanks for the treat. to all bloggers, josh ni sgt2 baik orangnya. ;-) ...... twin dia yg berbeza pun sama.

*soft shell crab. soft shell crab.soft shell crab*

Josh said...

[Azizi] Oooo... no wonder i saw a model wearing pink short (very short) and purple shirt (very tight) the other day.. Jiji punya ker?? hahaha

Nice meeting you too. I had great fun that evening.

Soft shell crab! soft shell crab!!!!

Chen said...

man... the last photo, that guy in green looks so.. mutant-like!

Josh said...

[Chen] Ya, be afraid. Be VERY afraid. hahahahah

Cath J said...

Wakakakkaka...NICE censored there!!

arep said...

speaking of which,, soft shell crab sangat murs2 tau di sini..

josh - jgn dia buat majlis kat holland sudah.. jauh tu..

yazrie said...

ahahahahaha....

psst..Bila Josh nak belanja ni?

Josh said...

[CJ] tenkiu tenkiu. Creative tak?? :-p

[Arep] kaaaan! maner la tau dia taste awek awek kat situuu.. hahaha

[Yaz] Ishh budak, suka jer tau dia tu gelak-gelak tak tentu pasal.
kalo Yaz free, Josh belanja. Tu diaaa.

budleee said...

ahahaha :D funny first picture.. :D

Josh said...

[Bud] ;-D i thought so too.