Friday, September 4, 2009

One Boomed, Another One To Go

These two Mak Buyungs used to do 'Mesyuarat Pintu' right at my office door. These photos were taken two weeks ago.


Puan Tod-tod boomed last week and gave birth to a beautiful baby girl. Without her around for a month, the office gonna be a bit quiet.

While Puan Lala on the right, is currently on leave, waiting to boom anytime.

One boomed, another one to go. Then the cycle continue. On the other hand, I thought mine would boom at the end of the year but the puasa month had forced me to go on diet. Dah kempis pun perut, tak jadilah boom.

Foot note: Aisey..... kempis laaa wallet nak beli hadiah untuk baby.

18 comments:

nazzman ibrahim said...

ishh ishhh aktif sungguh kawan2 josg kat opis yerr hehehe kat tempat nazz pun sama kalau sorang nak salin nanti ada la 2/3 org plak yang mengandung huhuhu mcm berlawan plak rasanya nasib la nazz tak leh mengandung ahaks kalau tak nazz pun nak lawan ngan member opis tu...

apa pun tahniah pada ibu2 yang manis2 ni tentu baby pun manis juga....

Cath J said...

Kekekkekek...you boom???? hahahaha...

Pn. Lala said...

e eh... ada plak post pasal kita kan tod2. tod2 mesti dah lama x online....x pe paham2. kita masih tunggu masa lah ah josh....
ye ke perut dah kempis x jadi boom....
tp kita suka part ah josh kata wallet kempis beli gift baby...

Anak Jawa said...

ermmm, bkn nazz punya due date pun tak lama lg ker???
perlukan pak bidan tak? keh keh keh

azizi said...

ha ha ha .....
so here we go,
the crash boom bang. ;-)....
josh, jgn jd pakcik buyung tau.
nanti teruk kena gelak.
gym.gym.gym.

kak ja said...

Sukanya kja tengok org tgh membawak budak.. Terkenang zaman dolu2.. Last skali ngandung, umur kja 27!! Skg dah terlambat!!!

Kembara Musafir said...

hahaha... Josh bunting angin jer tak...? sekali boom, semua satu opis larik keluar... kah kah kah...!!!

:: NbC :: said...

Josh,
hahaha, cepat lah Josh bila nak boom ni, da prepare duit nak beli adiah baby ni - pink set. hehe

Josh said...

[Nazz] Tu macam penyakit berjangkit, sekali ada orang, yg lain terus ikut. Errrm... Musim mengawan kot. Oooops.
Nazz, dua mak buyung tu takleh puji la, terus dia orang mengada-ngada.

[CJ] Oo, gelak yer... Apa CJ tak caya Josh boom?? Setiap hari Josh boom tau, buat 'kuih' kat toilet. Booom bunyi dia.

Josh said...

[Puan Lala] alaaaa, orang femes mesti la kita kena buat entry khas.
Shhhh, jangan sebut 'gift', tiba-tiba rasa sakit. :-P

[AJ] fuyoo, Cikgu AJ pak bidan? Biasa sambut anak kerbau ker?

Josh said...

[Azizi] memang dah jadi pakcik buyung dah pun, takde orang gelak pun, suka ada lah :-D

[Kak Ja] aik??? Bukan ker hari-hari Kak Ja bawak budak?? Kan budak tu (jeling adik) nak gi sekolah. :-D

Josh said...

[Kingkong] hahahahaha, ada ker bunting angin?? Kingkong pernah ek? kita punya wangi tau, sekali boom semua datang.

[Pinky] janji tauuuu!! Bila Josh boom nanti Josh bagitau. Hahahaha

PUTUBAMBU said...

wah..ramai boom boom yek..
ni hasil dari 'pass batton' le ni...
kes jangkit-menjangkit..

semoga diorang selamat memboom-boom

* rindu ah kat kawan2 bloggers.. including you Josh..

Josh said...

[Putu] Hi Putu!
A'ah, ramai yg berderet-deret nak boom.
Kita pun rindu kat Putu.

PUTUBAMBU said...

hopefully lepas ni..jangkit kat your wife pulak ye Josh...

Josh said...

[Putu] Amen!!! hehehehe.

catz said...

hi josh,

musim boom - boom ke..hiks..
u tak jadik boom sebab rajin ke gym ye josh?..bulan puasa ramai org ke kat gym?.lama dah tak pegi...hiks.

Josh said...

[Catz] Hi there! Josh tak jadi boom sebab diet + gym. hehehe
Bulan puasa tak ramai orang la. But then kalo lepas 8pm memang ramai sangat.